Speedstream 5450:llä yhteyden muodostuminen kestää kauan

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Salama poltti Zyxel P-660HW-D1 (F) verkkopäätteen, ja nyt on käytössä Siemensin Speedstream 5450 verkkopääte Elisan asiakkuuden ajoilta.

VPI/VCI = 0/33 on asetettu Speedstreamiin. Verkkopäätteen käynnistämisen jälkeen DSL-valo vilkkuu 5 kertaa, jonka jälkeen sammuu noin 15 sekunnin ajaksi ja sitten taas yrittää yhdistää. Internetvalo ei pala. Yleensä aikansa välkyteltyään yhteys muodostuu noin 30 minuutin kuluessa. IP on yhteyden muodostuttua aina sama 88.193.150.157.

Sonera-avustaja sanoo ongelman johtuvan DHCP-ongelmasta: verkkopääte yrittää avustajan mukaan hakea staattista IP-osoitetta. Avustaja ilmoittaa konfiguroivansa verkkopäätteen uudestaan, mutta ongelma ei korjaannu.

Koitin jo Elisan sivujen ohjeen mukaisesti asettaa purkkia siltaavaksi (toki noilla Soneran VPI/VCI arvoilla)
http://www.elisa.fi/asiakastuki/19910.0 ... 5-ja-5450/ . Toimenpide ei auttanut, ja resetoin purkin jonka jälkeen kesti taas noin 30 minuuttia saada yhteys toimimaan.

Koittaako verkkopääte siis nyt noutaa itselleen tuon edellämainitun IP:n, ja jos ei sitä löydä, niin yhteys ei muodostu?

Joku ohje verkkopäätteen asetukisen korjaamiseksi olisi tervetullut.

ipconfig /all antaa seuraavat tiedot:

Windows IP-määritykset

Isäntänimi . . . . . . . . . . . : XXXXX
Ensisijainen DNS-liite . . . . . :
Solmutyyppi . . . . . . . . . . . : Tuntematon
IP-reititys käytössä . . . . . . : Ei
WINS-välityspalvelin käytössä . . : Ei
DNS-liitteiden etsintäluettelo . : domain.invalid

Ethernet-sovitin Lähiverkkoyhteys:

Yhteyskohtainen DNS-liite . . . . : domain.invalid
Kuvaus . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Eth
ernet NIC
Fyysinen osoite . . . . . . . . . : 00-13-D4-9F-xx-xx
DHCP käytössä . . . . . . . . . . : Kyllä
Automaattinen määritys käytössä . : Kyllä
IP-osoite . . . . . . . . . . . . : 192.168.254.1
Aliverkon peite . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Oletusyhdyskäytävä. . . . . . . . : 192.168.254.254
DHCP-palvelin . . . . . . . . . . : 192.168.254.254
DNS-palvelimet . . . . . . . . . : 192.168.254.254
Käyttölupa myönnetty . . . . . . : 10. elokuuta 2010 9:50:36
Käyttölupa vanhentuu . . . . . . : 19. tammikuuta 2038 6:14:07

Ethernet-sovitin Langaton verkkoyhteys:

Laitteen tila . . . . . . . . . . : Ei kytketty
Kuvaus . . . . . . . . . . . . . : ASUS 802.11g Verkkoadapteri
Fyysinen osoite . . . . . . . . . : 00-13-D4-A2-xx-xx

5 kommenttia

Sonera Internet Avustaja ei pysty modeemin asetuksiin vaikuttamaan tai edes tunnistamaan modeemin asetuksia. Avustaja puuttuu vain Windowsin internet-asetuksiin. Uusin Windows missä Avustaja toimii on Vista.

Tietokoneesi verkkokortille on Avustajan ilmoituksesta päätellen määritetty kiinteät sisäverkon IP-asetukset. Jos tämä pitää paikkansa, tulisi IP-osoitteen haku muuttaa automaattiseksi eli ottaa DHCP käyttöön. Ohjeet toimenpiteeseen Ohjet ja vinkit - sivustolla otsikolla Verkkoasetukset.

Voi olla että diagnoosi on väärä, mutta tämä asia kannattaa tarkistaa ensin. Listaamasi Realtek-verkkokortin asetukset ilmoittavat DHCP:n ja automaattisen määrityksen olevan käytössä, mutta palautuuko asetukset kiinteiksi kun tietokoneen sammuttaa ja Avustaja vaihtaa ne aina takaisin automaattiselle vianmäärityksen jälkeen?

ADSL-yhteyden muodostaminen Elisan verkossa olleella modeemilla onnistuu muuten samoilla asetuksilla, paitsi VCI-arvo on on Soneralla 33 ja Elisalla 100. VCI-arvon vaihtaminen on tarpeen ellei modeemissa ole automaattista asetusten hakua.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Käytössä on Windows XP käyttöjärjestelmä. Kuten edellisen viestini alussa mainitsin, VCI-arvo on asetettu arvoon 33. DHCP on käytössä Windowsin puolella ja myös Speedstreamissa, kuten tuossa ipconfigin ilmoituksessa käy ilmi. Edelleenkin yhteyden muodostus kestää kauan, mutta onnistuu lopulta.
Modeemin toimintaa kannattaa vielä koittaa eri modulaatioasetuksella. 8/1M tai tätä pienemmissä nopeusluokissa, modeemin modulaatioasetuksena voi olla, joko G.dmt tai ANSI T1.413 issue 2 -vaihtoehdot.

Löydät lisätietoa asista Ohjeet ja vinkit -sivumme ADSL -modeemin asetukset -artikkelista.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Speedstreamin modulaatioon ei kaiketi voi edes koskea, eikä edes nähdä mikä se on. Ainakaan manuaalissa ei ole halaistua sanaa modulaatiosta tai sen muuttamisesta.
http://dl.owneriq.net/d/d86dbdd9-a179-4 ... 37f141.pdf

Miten saan hankittua Soneralta uuden wlan-reitittimen, joka toimisi? Tässä verkkopäätteessäei ole edes wlan-ominaisuutta. Edellinen siis kärähti ukkosella, minkä takia nyt käytän tätä Speedstreamia.
Voit tilata kauttamme wlan-ominaisuudella varustetun ADSL-modeemin olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai Omien Sivujen lomakkeella.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa