Speedtestin käyttö Lappeenrannassa heittää venäjälle

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Terve

Värkkäsin Speedtestiä kun pätki yhteydet niin pirusti siinä sataman vieressä olevassa hotlassa ja kas kummaa. Kerta toisensa jälkeen speedtest ilmoitti lähimmäksi tukiasemaksi joko Pietarin tai sosnovyi borin :D

Soittelin seuraavana päivänä tekniseen tukeen ja ei ollut mitään roamingia kuitenkaan tullut.

Mites tämä näin? Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Ylipäätänsä, yhteyden lprssä pätkivät pirusti, liekkö sitten luurissa vika.

3 kommenttia

Lappeenranta on niin kaukana Venäjästä, ettei puhelin voi kyllä mitenkään eksyä venäläiseen verkkoon.

Speedtest saattaa valita palvelimen myös jostain muusta maasta kuin siitä, jonka verkkoon puhelin on kytkeytynyt. Speedtestin valitsema palvelin ei kerro välttämättä mitään siitä, onko puhelin suomalaisessa vai venäläisessä verkossa.

Useimmissa puhelimissa operaattori lukee näytön yläreunassa tai aloitusnäytöllä. Jos operaattorin nimi on Sonera, puhelin on suomalaisessa verkossa vaikka Speedtest valitsisi venäläisen palvelimen. Jos operaattorin nimenä lukee esim. МегаФон tai MTC, puhelin on venäläisessä verkossa ja netin käyttö aiheuttaa roaming-kuluja.

Speedtest valitsee palvelimen sillä perusteella, mihin palvelimeen on lyhin maantieteellinen matka. Palvelimia on esim. Helsingissä, Pietarissa ja muissa isoissa kaupungeissa. Puhelin taas valitsee käyttämänsä matkapuhelinverkon sillä perusteella, mistä verkosta se vastaanottaa radioaaltoja. Radioaallot kuuluvat yhdestä matkapuhelinverkon tukiasemasta maksimissaan n. 10 kilometrin päähän.
Jjzo vastasikin melkein täydellisesti. Suurella todennäköisyydellä voit unohtaa roaming huolesi. Speedtest sovelluksesta voin esimerkiksi omalla puhelimellani valita Tallinnan (Viron) tukiaseman tässä mittauksessa (asun Vantaalla).

Eli ilman tarkempia lisätietoja sanoisin, ettet ole käyttämässä roaming dataa.

Ps. Mikäli käytössäsi on iphone, muista puhelimista en ole varma, voit polusta Asetukset --> Mobiiliverkko --> Dataroaming ottaa puhelimesta roaming datan pois käytöstä, jolloin puhelin käyttää vain oman operaattorin verkkoa, eikä harhaile muissa verkoissa.
Sori, tuplaviesti. Ei ilmeisesti pysty poistamaan...

Vastaa