Suunta-antennin suunta

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 7 katselukertaa

Mistä löytää kartat tukiasemista? Tarkoituksena on parantaa kuuluvuutta hankkimalla suunta-antenni, mutta ainakaan Digitan karttoihin ei ole merkittty tukiasemia.

Nopeus sisällä pöytämodeemilla pöydän korkeudella hyvällä säällä sahaa 50-100 kbps ja pilvisellä säällä menee liki kelvottomaksi. Jos modeemin nostaa katonrajaan ja aivan ikkunan viereen, pääsee huonolla ilmalla 30-60 kbps nopeuksiin. Oletettavasti samaan mastoon tv-antennin kanssa talon harjan yli asennettu harava auttaisi ja varmaan ongelma etenkin kostealla kelillä pahenee, kun puihin tulee lehdet?

1 kommentti

Jos yhteyden signaali on nykyisellä antennilla ajoittain heikko, voi yhteys saada paremman signaalin suunta-antennin avulla.

Voit tarkkailla modeemin saamaa signaalia modeemin hallintasivun kautta. Jos käytössäsi on Qualcomm Flarion FDM 2045 -pöytämodeemi, pääset hallintasivulle avaamalla web-selaimella osoitteen 172.30.30.128. Valitsemalla hallintasivulta 'Advanced', näet tarkempia tietoja signaalin voimakkuudesta. Mitä enemmän palkkeja on näkyvissä, sitä parempi on yhteyden laatu. Löydät lisätietoja asiaan myös modeemin ohjekirjasta.

Kun haet Digitan karttapalvelusivulta osoitteesi ja loitonnat karttanäkymää hieman, näet alueet joilla palvelun kuuluvuus on parasta. Yleensä suunta-antenni kannattaa kohdistaa näitä alueita kohti, niin että modeemi saa parhaan mahdollisen signaalin. Suuntausta kannattaa kuitenkin testata kokeeksi myös muihin ilmansuuntiin, sillä joskus paras signaali ei löydy suoraan tukiaseman suunnalta.

Löydät tästä osoitteestamme antennioppaan, jossa on ohjeistettu suunta-antennin suutaamisessa ja käyttöönottamisessa.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa