Taas hidastelee ja rajusti

  • 11 December 2014
  • 0 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Kyllä kypsyttää nämä Soneran linjat. Pitkään onkin nopeus 24/1-laajakaistalla ollut 15/0,8 tasolla, mutta tänään ollaan sitten ennätyshitaudessa: latausnopeus (hitaus) on peräti 2,33 megabittiä per sekunti!

http://www.speedtest.net/result/1251392810.png

Ei tällaisella mitään tee. Itse en ole tehnyt mitään muutoksia, joten ongelman täytyy olla Soneran hallittavissa. Kokemus on osoittanut, että jos vikailmoituksen tekee, niin vähän ajan kuluttua tulee tekstiviesti, että vika on korjattu, mutta mikään ei muutu. Toinen vaihtoehto on, että tekstiviesti kertoo, ettei vikaa ole löydetty eli mikään ei muutu. Sitten jossain vaiheessa vain nopeus nousee normaaliksi ilman kenenkään toimenpiteitä. Ei mene jakeluun.

Lisätty myöhemmin:

Pari tuntia rajua hidastelua ja sitten tilanne taas normalisoitui:

http://www.speedtest.net/result/1251503092.png

Eli latausnopeus 15,3 Mbit/sek. Olisi hauska tietää, missä linjat oikein sekoilevat?
------------------------------

Ja jälleen parin tunnin kuluttua nopeus on tippunut 3,23Mbit/s. Kivastihan tässä nopeus heittelehtii ihan miten sattuu. Ei kovin luotettavaa palvelua Soneralta.

Tein kuitenkin vikailmoituksen. Saahan ainakin tekstivastaaja-automaatti töitä. Soneran porukkahan lyö taas perseet penkkiin ensi viikolla.
-------------------------------

Puoli tuntia edellisen kirjoittamisen jälkeen tulikin sitten tekstiviesti, jonka mukaan vikaa linjoista ei ole löytynyt, mutta maksullista apua modeemien yms roippeiden kanssa saapi Helpsonilsta. Hehheheheheh! Arvasin tämän. Vika on aina käyttäjän laitteissa.

Nopeuskin on taas vaihteeksi ihan normaali, joten se siitä sitten. Tutkivat tietysti hätäisesti juuri silloin, kun nopeudet olivat ok. Anteeksi vain Sonera, mutta luottamus teidän työhönne on mennyt jo viikkoja sitten. Teillä on varmaan tämä vikailmoitus ja -korjaus ulkoistettu, mikä selittäisikin paljon.

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa