Täytyisikö huolestua nopeuden laskusta?! 24/2 -> n. 9/2

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

24/2 netti on toiminut viime aikoina ihan ok. Latausnopeudet eri testeillä, eri aikoihin ovat olleet 14-15/1,9-2 eli kohtuu hyvät luulisin. Mutta nyt tuli selvä pudotus. Liittymän nopeudet laskivat 8,5-9.5/1,9-2 tuntumaan. Eli siis se mitä saan sisään putosi melkoisen paljon. Pitäisikö tästä jo huolestua, sillä tuo alkaa pikku hiljaa vaikuttaa tiettyjä palveluita käyttäessä ja ties vaikka tuosta romahtaa vielä?!

Ennen kuin tästä mitään suurempia ilmoituksia teen, niin voisiko joku ottaa kantaa soneran päässä.

4 kommenttia

Tällä hetkellä (30.9. klo 18:30) ADSL-modeemisi ja talon ADSL-keskittimen välinen yhteys antaa kaistanleveyden puolesta täydet 24/2 Mbit/s. Sen suhteen näyttää hyvältä ja muutenkin verkon puolella asiat vaikuttaa olevan kunnossa.

Onhan nopeusmittaus tehty tietokone kytkettynä modeemiin kaapelilla ja varmistettu ettei liittymän kautta ole mittauksen aikana muuta liikennettä?

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Testejä on tehty moneen otteeseen eri aikoihin ja eri koneilla ja kokoonpanoilla, koneiden ollessa johdon päässä. Nopeudet pysyvät vahvasti tuossa 9 megan tuntumassa, kun aiemmin oli n. 15 kieppeillä.


Olisiko nyt kyse siitä, että alkaisi olla päivitysten aika keskuksissa, kun tarjontaa ja asiakaskuntaa on "nopeiden" yhteyksien äärellä. Joku nyt kuitenkin piiputtaa ulkosalla, kun tulee valitusta nopeuksien hiipumisista.
Onko yhteyttä testattu toisella ADSL-modeemilla tai siten että nykyinen ADSL-modeemi on sillattuna? Tällä forumilla on tullut vastaan lukuisia ketjuja joissa 24M-yhteys on hidas ja asia ratkeaa modeemin vaihdolla tai muuttamalla modeemi reitittävästä siltaavaksi. Siltaavana modeemin tehtäväksi jää liikenteen välittäminen eikä sen enää tarvitse toimia sisäverkon reitittimenä.

Modeemisi muodostama ADSL-yhteys on erinomainen, mutta olisiko mahdollista että jostain syystä laite ei enää jaksa prosessoida liikennettä siihen kytketyille tietokoneille yhtä hyvin kuin aiemmin? Asia on testattavissa toisella ADSL 2+ modeemilla. Jos saavutettu siirtonopeus ei parane (tietokone kytkettynä kaapelilla suoraan modeemin ethernet-porttiin), ongelma kannattaa saattaa Vikapalvelun tietoon Laajakaistan vikailmoituslomakkeella.
Ainoa mikä on testaamatta on tuo toisella motulla, mutta eipä sellasta tässä yhtäkkiä löydy. 9-9,5 megaa tulee tasaisesti sisään tekipä mitä tahansa.


No niin, homma pelittää jälleen mukavasti. Kaistaa 14-15 Mbps.

Vastaa