TeleWell TW-EV904 asetukset?


Osaako joku kertoa TeleWell TW-EV904 VDSL2-modeemin toimivat asetukset Sonera Extra -kiinteistönetin käyttämiseen? Liittymä itsessään kyllä toimii sillä asentaja kävi tänä aamuna testaamassa linjan omalla ZyXelin modeemilla. TeleWellin modeemi on myös toimivaksi todettu ja vaihdettukin vielä kertaalleen varmuuden vuoksi. Modeemin asetukset on resetoitu useaan otteeseen.

Toistaiseksi modeemin hallinnointisivulta näkyy että modeemi saa jonkinlaisen yhteyden eteenpäin koska näyttää yhteyden nopeudeksi hetkittäin 2mbps/2mbps, joka on siis asuntoon kuuluvan netin nopeusluokka.

Itse modeemissa vilkkuu DSL-valo vihreänä ja ajoittain jää muutamaksi sekunniksi jopa palamaan kiinteästi vihreänä. Internet valo palaa jatkuvasti kiinteästi oranssina.

10 kommenttia

kurre: Toimiviksi testattujen VDSL2 -modeemien ohjesivullamme on mainittu TW-EV904 -laitteeseen liittyen, että jos laitteella ilmenee yhteysongelmia, laite on suositeltava päivittää uusimpaan ohjelmistoversioon.

Suosittelenkin sinua tässä tilanteessa tekemään ensin laitteen ohjelmiston päivityksen, joka voi auttaa ongelmaan. Tässä on suora linkki Telewell TW-EV904 laitteen tuotesivuille, josta ohjelmistopäivitys myös löytyy.
Unohtuipa tietysti mainita että modeemi on luonnollisesti päivitetty uusimpaan ohjelmistoversioon eikä tämäkään auttanut.
kurre: Onko sillä merkitystä yhteyden toiminnalle, mihin LAN-porttiin olet kytkenyt tietokoneesi? TW-EV904 laitteen ohjekirjan (pdf-tiedosto) mukaan laitteessa LAN-portit 3 ja 4 ovat oletuksena sillatussa tilassa. Jos olet kytkenyt tietokoneen, esimerkiksi LAN 1 tai 2 -porttiin, kannattaa kokeilla saako tietokone muodostettua yhteyden sillatun portin kautta.

Kannattaa ennen toimenpidettä varmistaa, että tietokoneellasi on jokin palomuuriohjelmisto, sillä sillatussa portissa, modeemi ei tarjoa mitään suojaa tietokoneelle vaan tietokone saa IP-osoitteen suoraan palvelimeltamme.

Kannattaa varmistaa modeemin WAN-asetuksista, että profiilin portti -tiedossa lukee VDSL. Protokolla -kentässä täytyy todennäköisesti olla Haetaan IP-osoite automaattisesti -asetus, mutta toisena vaihtoehtona testaisin Sillattu tila -asetusta. Voit tarvittaessa palauttaa laitteen takaisin tehdasasetuksiin resetoimilla modeemin. Käsitykseni on, että laitteen pitäisi toimia verkossamme tehdasasetuksilla, mutta jostain syystä näin ei ole tässä tapauksessa.
Saatiinko ongelma ratkaistua? Itselläni sama ongelma, kaikkea kokeiltu, mikään ei auta.
Mulla toimi tämä modeemi suoraan laatikosta.

Toisen tietokoneen kanssa oli pieni ongelma. Olin määritellyt lankaverkolle kiinteän IP:n automaattisen haun sijalle.
Sama "moka" kaataa myös langattoman verkon.
Tietokone ei pyydä DHCP:tä arpomaan IP:tä.

Hyvää kyytiä bitti valuu koneelle.
Funetin palvelimelta latasin gigasen testitiedoston parissa minuutissa. :)
Kyseisellä modeemilla ongelmat itsellänikin alkaneet.
VDSL-Liittymä avattiin 1.10.2012 ja toimikin alkuun muutaman päivän ihan normaalisti Wlan tilassa, muita asetuksia en ollut muuttanut kuin suojaustyypin ja salasanan.
Sitten alkoi ongelmat, wlan rupesi tiputtelemaan usein. Yhteyden sain takaisin linjalle käynnistämällä modeemin uudestaan. Tätä reboottingia 6.10 asti, kunnes Wlan ei suostu toimimaan enää lainkaan. Ethernetillä yhdistettynä olen päässyt yhteyteen, mutta sekin tiputti viime iltana yhteyden muutaman minuutin käytön jälkeen. Tämän jälkeen modeemin valot muuttuivat oransseiksi.

Epäilen itse tällä hetkellä telewellin modeemin toimivuutta, valot palavat ainakin purkissa vihreinä ja ethernet on toiminut useimmiten, kun wlan taas ei. Toisella modeemilla ja tietokoneella ei ole ollut mahdollisuutta testata, mutta puhelimeni ei myöskään pysty ottamaan yhteyttä tämän laitteen Wlan verkkoon lainkaan.

Käytössäni on päivitetty Imac, joka on toiminut aiemman ISP:n adsl yhteydellä ja wlan verkossa moitteetta.

Ratkaisuja kaivaten.
Päivitin tuon modeemin nyt uudella firmwarella eikä helpotusta ongelmiin tullut.
Ethernetillä yhdistettynä surffaan keittiön lattialla, sillä wlan ei toimi eikä verkkokaapeli yllä työpöydälle asti. :(

Luultavasti tuossa Telewellin modeemissa on ongelma Wlanin suhteen?
Hei vaisve-16,

ohjaan sinut ottamaan yhteyttä Telewellin asiakastukeen https://www.telewell.fi/fi/yhteystiedot

Mikäli heidän avullaan ongelma ratkeaa, niin olisi kiva kuulla siitä täälläkin. Ja toki myös se, mikä ongelman aiheutti.
Tilanne on nyt sellainen, että modeemi lopetti toimintansa myös ethernetillä yhdistettynä. Uudelleen käynnistyksellä ei ollut minkäänlaista vaikutusta vaan modeemi käynnistyi Power-valo punaisena ja pysyikin niin. Modeemi ei vastannut enää mihinkään, ei edes resetointiin. Vien laitteen takuuhuoltoon.

Ihmettelen vain tuota telewellin huonoa laatua. Turhautumisestani tuskin tarvitsee erikseen mainita. :/
vaisve-16 kirjoitti:
Tilanne on nyt sellainen, että modeemi lopetti toimintansa myös ethernetillä yhdistettynä. Uudelleen käynnistyksellä ei ollut minkäänlaista vaikutusta vaan modeemi käynnistyi Power-valo punaisena ja pysyikin niin. Modeemi ei vastannut enää mihinkään, ei edes resetointiin. Vien laitteen takuuhuoltoon.

Ihmettelen vain tuota telewellin huonoa laatua. Turhautumisestani tuskin tarvitsee erikseen mainita. :/


Huh! Telewell on paras tähän mennessä.. VDSL2 modeemeista.

Täällä VDSL2 modeemi TW-EA904 ja viime vuoden kesäkuusta 2011 asti ollut käytössä..

Uusin firmis päivitettiin heti ihan vaan kokeiluksi kun se tuli, vanhallakin toimi!

Linja konffattiin Soneran verkkopuolen kaverin kanssa 88700 / 12800 kb nopeudeksi.

Sanotaanko et vuoden sisään pätkäsyjä alle 5 kertaa.. :)

Päivitys 24.11.2012

Perkele.. Otti ja hajosi, ei yhteyttä millään vdsl profiililla eikä myöskään auta laitteen päivitys sitten millään!

EI IP osoitetta verkosta, ei muutakun uuden ostoon..

Vastaa