Telian verkko ei auennut

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Kävin eilen Tukholmassa. Yritin käyttää karttoja Lumia 900:ssani, mutta Telian verkko ei auennut. Asetuksissa verkkovierailut oli sallittu ja verkkona oli puhelimen mukaan Telia. Myöskään nettiyhteydet eivät auenneet. Mikä oli vikana?

4 kommenttia

Hei ridi,

No höh! Selitys löytyy siitä, että liittymällesi näyttää jääneen päälle ulkomaan dataesto eli data roaming. Tämä vanhempaa perua oleva esto on siis syy, miksei liittymälläsi netti ole toiminut.

Sopiva-liittymältä tuo esto kannattaa ottaa pois (onnistuu täältä Asiakaspalvelun kautta) ainakin jos Pohjoismaissa ja Balttiassa reissaa. Näin pääsee hyödyntämään liittymää maksutta reissussakin 🙂 Jos suuntaa vielä matkalle vähän kauemmas, mutta ei halua veloituksia ulkomaan datakäytöstä, voi puhelimen asetuksista poistaa verkkovierailut käytöstä.

Lisää tietoa netin käytöstä ulkomailla löytyy sivuiltamme täältä.
Hei Lila,

Kiitos tiedosta. Muistan nyt, että minun liittymästäni poistettiin data roaming joitakin vuosia sitten ennen ulkomaanmatkaa.

Jos homma onnistuu nyt toisinpäin, voisit tehdä sen. Numeroni on 050 ***.
Homma hoidettu! Ei muuta kuin uuteen reissuun siis niin pääsee Sopivalla surffailemaan.
Sama ongelma. Luulen, että roaming blokattu teidän päässä, koska puhelimen asetukset pitäisi olla kohdillaan. Jatkan reissuani Ruotsissa, joten toivoisinkin, että ongelma ratkeasi mahdollisimman nopeasti.

Miten tulisi menetellä?

Vastaa