Thompson palvelureititin - kytkin - Motorola digiboxi

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Itselläni on tällä hetkellä se tilanne, että Thompsonin palvelureititin on eteisessä, josta esteettisistä ja käytännön syistä saa vedettyä vain yhden verkkokaapelin olohuoneeseen digiboxiin kiinni (15m matka).

Olohuoneen nurkkauksessa on muitakin laitteita, esim TV ja Playstation 3, joita mieluummin käyttäisin langallisina toimintavarmuuden ja sisäverkon nopeuden takia, eli: onko palvelureitittimen ja digiboxin väliin mahdollista laittaa kytkintä, joka jakaa yhden kaapelin useaksi?

Ainakaan helposti ei onnistunut, kun vanhaa d-linkin tukiasemaa virittelin väliin, mutta jos siihen hankkii ns. tyhmän laitteen, joka toimii vain ja ainoastaan kytkimenä? D-linkillä siis kaikki muu toimi, paitsi Motorolan digiboxi, jolla on herkät tunteet.

Ainakin teoriassa tämän pitäisi olla mahdollista, jos kytkimen virkaa hoitava laite on tarpeeksi tyhmä, eikä tee liikenteelle muuta, kuin jakaa sitä ip-osotteiden mukaan.

2 kommenttia

Hei Kremsku,

Meillä ei ole tukea tuollaiselle kytkennälle KotiTV palvelussa, emmekä voi taata palvelun virheetöntä toimintaa kyseisellä kytkennällä.

Mutta kuten itsekkin totesit, niin teoriassa on mahdollista käyttää kytkintä tässä välissä. Laitteen pitää ainankain ymmärtää multicast lähetyksiä. Eli laitteen ominaisuuksista pitäisi löytyä IGMP snooping ominaisuus.

Koska meillä ei ole tukea tuollaiselle kytkennälle, niin en osaa suositella sinulle mitään laitetta tähän käyttöön.
Itsekin toivoin tähän vastausta.. yllätys, että sonera ei osaa sanoa mitään.

Itse olen nyt pari viikkoa testannut thomsonin ja motorolan välissä 3com:in tyhmää kytkintä (ei mitään säätömahdollisuutta) ja näyttäisi homma toimivan. Itse tarvin nettipiuhaa ainakin älytöllölle ja mediatoistimelle digiboksin lisäksi ja kolmen (EDIT: tai siis kaksi riittäisi ja kytkin perään) pitkän cattikaapelin vetäminen listojen päällä ja kulkuaukkojen yli ei todellakaan tule kysymykseen.

Vastaa