Thomson TG789, kytkin ja toinen reititin

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Hei!

Ensin alustusta, sitten varsinainen kysymys.

Käytössäni on "Laajakaista Extra / Ethernet", tai mikä se nyt liekään, kun tilasin Koti-TV:n. Ethnert tulee kiinteisölle siten, että kullakin asukkaalla on tuulikaapissaan jakokaappi, jossa on kaksi ethernet-porttia sisääntulevalle liikenteelle (vain yksi toimii/kytketty) ja kuusi paikkaa kullekin huoneistossa olevalle portille.

Tällä hetkellä kytkenä on niin, että sisääntulevasta portista on ethernet-kaapeli porttiin X, johon on huoneessa Y kytketty reitittimenä toimivan linux-palvelin (jossa DHCP, NAT, palomuuri, WLAN, Apache, edelleen liikenteen jakoa yms.).

Kysymykseni nyt onkin, voinko tehdä esimerkiksi siten, että ulkomaailmasta katsoen ensimmäinen reititin on Thomson TG789, joka sitten kytketään digivirittimeen ja reitittimeen niin, että on ikään kuin kaksi sisäverkkoa? Tulevia tarpeita varten olen myös ajatellut hankkia kytkimen, joten näen seuraavanlaiset vaihtoehdot:

- Kytkin on suoraan kiinni Thomsonissa, jolloin se jatkaisi yhteyden linux-palvelimelle, joka sitten edelleen pyörittäisi sisäverkkoa kuten tähänkin asti (kytkimen kautta). Digisovitin olisi suoraan kiinni Thomsonissa.

- Thomson on kiinni vain kytkimessä, jonka takana on sekä linux-reititin että digisovitin.

Thomsonista vain siltana ulkoverkkoon päin on ollut jo niin paljon juttua, joten verkonrakennustaidoillani (kuten kysymyksistä voi päätellä) ei sille tielle kannata lähteä. Mutta onko mahdollista ikään kuin "siirtää" nykyinen verkko vain Thomsonin taakse ja esimerkiksi ohjaamalla kaiken muun paitsi tv-liikenteen nykyiselle linux-reitittimelleni olettaa, että kaikki toimii kuten ennenkin (ehkä hitaammine)?

1 kommentti

Hei Veksi2

Veksi2 kirjoitti:

- Kytkin on suoraan kiinni Thomsonissa, jolloin se jatkaisi yhteyden linux-palvelimelle, joka sitten edelleen pyörittäisi sisäverkkoa kuten tähänkin asti (kytkimen kautta). Digisovitin olisi suoraan kiinni Thomsonissa.


Kytkennät kannattaa tehdä juuri tällä tavalla. KotiTV digiboksi kannattaa pitää kiinni suoraan Thomsonissa. Myös Thomson on hyvä olla kytkennynä suoraan jakamoon. Näin varmistat KotiTV:n parhaan mahdollisen toimivuuden.

Ainoana miinus puolena tässä voi olla se että Thomsonia ei saa siltaavaksi eli et saa palvelimme omaa ulkoista IP:tä. Jos siis tarkoituksena on päästä kiinni palvelimeen ulkoapäin.

Voit kokeilla myös kytkeä kytkimen jakamoon ja sitten kytkimestä Thomsoniin. Emme voi kuitenkaan taata että KotiTV toimii näin.

Vastaa