Thomson TG789vn + PS3 = täysi susi


Rakas tekninen tuki,

ratkaiskaa tämä ongelma, niin pääsen kehumaan teitä taivaisiin.

Ongelma: Playstation 3:lla esimerkiksi peli NHL 12 ei toimi juuri laisinkaan. Online-peliä yhdistettäessä usein miten herja "yhteys vastustajaan katkesi". Eniten pännii, ettei esimerkiksi kavereiden kanssa pääse pelaamaan etänä laisinkaan. Olo on kuin rahansa kaivoon heittäneellä. Kallis peli, kallis pelikone ja kallis Sonera Viihde.

Ratkaisuyritys 1: UPNP päälle modeemista ja pleikkarista. Ei onnistu, pleikka ilmoittaa yhteystestissä, että "UPNP" ei saatavilla.

Ratkaisuyritys 2: Porttiohjaukset. Game and sharing valikosta uusi porttiohjausprofiili ja porttien määrittely. Sen jälkeen yrität assign to a game or application, valitset profiilin ja painat "add" mitään ei tapahdu. Sitä ei perkele saa lisättyä, ei millään. Kokeiltu n^10 kertaa, joka kerta eri tavalla. Resetoinnin jälkeen, ennen, rukoilun kera, muutama lammas uhrilahjana. Se Thomson GUI (uskomattoman nerokas nimi, Thomsonin graafinen käyttöliittymä) tuntuu sekoavan aina. Ei onnistu staattiselle IP:lle, ei MAC osoitteen perusteella alasvetovalikosta. Jne jne jne.

Ratkaisuyritys 3: Modeemin resetointi. Auttaa hetkeksi. Kun modeemin resetoi ja tekee PS3:lla yhteystestin, niin ilmoittaa NAT3. Noin puolen tunnin ajan Änäri toimii normaalisti ja sitten tilttailu alkaa taas. Kun nyt käy tsekkaamassa yhteyden, sinne on vaihtunut NAT2. Miten se ylipäätänsä vaihtaa tuon NATin noin itsestään?

Oudointahan tässä on se, että sattuneesta syystä minulla on kaksi samanlaista reititintä. Aikani uudemman kanssa tapeltuani päätin kokeilla vanhaa. Jippikaijee ja sitä rataa, uskomatonta! Kaikki toimii, porttiohjaukset, UPNT jne ja ennen kaikkea itse pelaaminen. Päättelin näin ollen uuden reitittimen vain menneen sekaisin. No, itku lyhyestä ilosta. Noin tunnin pelailun jälkeen myös vanha purkki sekosi samaan pisteeseen. Jouduinkin hakemaan uuden version saunan pesästä takaisin elävien kirjoihin..

Ratkaisuhan olisi käyttää jotain normi modeemia, mutta ei nyt valitettavasti kiinnosta ränkätä kahdella eri modeemilla aina sen mukaan, katsooko Koti-TV:tä vai pelaako Pleikalla. Ja voiko nuo Thomsonin, epäilemättä, poltergeistmäiset reitittimet todellakin elää noin omaa sielunelämää vai mikä on?

39 kommenttia

Yksi palstalainen oli saanut avun määrittämällä sisäverkossa kiinteät IP:t. Oireet eivät ole ihan samat, mutta kannattaa kokeilla:

http://www5.sonera.fi/keskustele/viewtopic.php?f=53&t=4873#p20353
Joo, kirjoitinkin viestissä, että sitäkin on testattu. Laitoin Pleikalle kiinteän IP:n ja resetoin modeemin. Sen jälkeen yhden matsin ehtii pelata kunnolla, seuraavassa pelissä tuleekin jo "yhteys vastustajaan katkesi" ja sitten ei peliin liittyminen enää onnistu laisinkaan..

Ei nyt kovin käytettävä ratkaisu resetoida joka matsin välissä modeemiakaan.

Jotain siinä tapahtuu aina noin puolen tunnin sisällä resetoinnista, kun NAT vaihtuu ja homma loppuu toimimasta :(

Muutenhan netti toimii vallan mainiosti, ei siinä mitään.
Tuohon NAT:in vaihtumiseen en osaa sanoa kyllä mitään syytä, mutta pistin aiheesta kyselyä eteenpäin. Laitan tänne tietoa kun saan vastauksen.
Kiitti,

Sen verran lisäyksenä, että olen ottanut palomuurin ja mediajaon modeemista veks, ettei ne sekota mitään, ei auttanut.

Onko muuten normaalia, että VoIP:n kohdalla on koko ajan "connecting". Ajattelin vain, että jos tuo on jotenkin jumissa ja sen takia oikkuilis.

Tuo UPnP on kans varsin erikoinen, koska se molemmissa laitteissa on varmasti päällä, mutta ei siltikään toimi. Viitaten siihen, että joku täällä oli saanut toimimaan ihan sillä, että ottaa kaikki muut härpäkkeet pois, mutta UPnP päälle.
Laitetaas vähän bumppia.

Eli tosiaan itsellä sama ongelma static ip, port forwardit ja UPnP asetettu, mutta ei toimi. UPnP kyllä näyttäisi toimivan ainakin tuon mikkis lootan kanssa, mutta ei pleikkarin. Port forwardit asetettu oikein ja vielä oikein testattu, mutta niilläkään ei vaikutusta.

Toivoisin Soneralta jotain apua, kun palvelureititin on teidän lähettämä. Aikaisemmalla systeemillä ei samaisia ongelmia ilmennyt (joku teidän suosittelema telehell modeemi ja helpsonin antama ZyXEL NBG 417N).


-Ville-
Itselläni sama vika et PS3 sanoo et UPNP ei käytössä kyseisel boksil vaikka se on kyllä päälä siellä...
tuhkar-11: Pistin uutta kyselyä tuohon NAT:in vaihtumiseen liittyen, kun vastausta ei ole kuulunut.

Samalla laitoin kyselyä tuosta UPnP -ongelmasta (PS3 ei tunnista sen olevan päällä), onko siihen liittyen mitään lisätietoa. Ilmoittelen kun saan vastausta.
Veikko kirjoitti:
tuhkar-11: Pistin uutta kyselyä tuohon NAT:in vaihtumiseen liittyen, kun vastausta ei ole kuulunut.

Samalla laitoin kyselyä tuosta UPnP -ongelmasta (PS3 ei tunnista sen olevan päällä), onko siihen liittyen mitään lisätietoa. Ilmoittelen kun saan vastausta.


Jos Sonera ei olisi lukinnut tuon masiinan käyttistä niin voisi pleikan ip:n iskeä DMZ-tilaan, mutta ei.

Kiitos Sonera!

-Ville-
Noni. nyt lähti koti-tv pääle vanhalla D-link adsl2 boksil. vaikka kanavat ei näy mut ei haittaa joskus tuli joku leffa vuokrattuu ja se toimii edelleen. samalla toimii sit se UPNP:ki.

Nyt voi sit viskoo thomson kämäsen boksin pois käytöstä. o/
Mulla tuli tänään pienoinen WTF-hetki, kun yritin laittaa vanhaa modeemia eri pistokeeseen ja siitä toisen verkon. Ei toiminut, mutta vaihdoin ADSL-pistokkeet, ja nyt Thomsonin kanssa, joku pistoke vuodelta nakki ja muusi. Sitten lannistuttuani yrittämisestä menin pelaan MW3:sta ja mitäs h*mmettiä, NAT Open? Joko se thomsonin ADSL-pistoke on täysi susi, tai Sonera suoritti päivityksen siinä kahden tunnin ajalla kun olin muualla. Veikkaan ensimmäistä.

Eli suosittelen kokeilemaan toisella ADSL-pistokkeella, jos vaikka teilläkin toimisi!
Onkohan tähän ongelmaan löytynyt vieläkään vastausta? Aivan sama tilanne on onko pleikkari static ip:llä tai automaatti yhdistämisellä vai ilman tai langaton tai piuhan nokassa... sama portin ohjausten kanssa ja upnp:n välillä. Onko kukaan saanut PS3:sta löytämään thomsonin unpn muutakuin sitä mediaserveriä mitä se koko ajan räpsyttelee pleikkarilla...? Eli onko edelleen vastaus tähän ongelmaan kaksi modeemia?
"Eli onko edelleen vastaus tähän ongelmaan kaksi modeemia?"

Onko tähän selvää vastausta että millä modeemilla/modeemeilla tuon pelaamisen sais onnistumaan. Jos ei ois hirveän kallis ja varmuus toimivuudesta, niin voisi varmaankin hankkia sellaisen.
En ole valitettavasti saanut mitään uutta tietoa tai vastauksia näihin ongelmiin liittyen. Tiedoksi kuitenkin myös tähän ketjuun (toisaalla tästä mainitsinkin), että Thomsonin ja PS3:sen tiettyjen pelien ongelmista on toimitettu tietoa ja tapauksia eteenpäin tutkittavaksi.
Hyvin pitkälti foorumit koluttuani tulin siihen tulokseen, että tämä ongelma on jo ainakin puolitoista vuotta (since NHL11) vaivannut käyttäjiä. Voisiko sieltä Soneran päästä laittaa jotain painostusta sinne Thomsonin päähän, että tämän saisi jonkinlaiseen kuosiin. Ei nyt kovin kummoinen homma luulisi olevan heittää pienenpieni koodinpätkä niin sais nuo UPnP ja NATit kohdilleen tämän NHL12 kanssa.

ps3 antaa muuten aivan käsittämättömän onnettomia lukuja DL ja UL kanssa (DL: 11mbs UL: 2mbs) vaikka yhteys on 100/10... edellisessä asunnossa oli dna 100/100 ja lukemat oli vähintään 3x. Konsoli on kytketty piuhalla.
Hei duubo

Oletko kokeillut kytkeä UPnP:tä pois päältä ja laittaa porttiohjaukset PS3:lle?

Niin kuin aikaisemmin on mainuttu, ongelma on tiedossa. Välitän asian vielä eteenpäin. Pahoittelemme että asiaan ei ole saatu ratkaisua.
UPnP on pois päältä, mutta koska olen jo laittanut port forwardin PC:lle BF3:sta niin saan erroriksi "The port configuration of the game or application conflicts with an already assigned game & application. Assigning this game or application is not possible."

Vaikka BF3 ottaa pois ja laittaa tuon portforwardin nhl12 ps3:lle niin ei muutosta ongelmaan.

Kylläkai näinkin iso palveluntarjoaja voisi jo laittaa vähän painavampaa tekstiä sinne Thomsonin päähän, kun kohtalaisen moneen käyttäjään näyttää tämäkin pieni ongelma vaikuttavan. Kun se vikakin on jo paikallistettu laitteeseen kohtuullisella varmuudella.
Joo, eli pistin muutama viikko sitten toimintaan tuon thomson tg789vn:n. Nyt kuitenkin huomasin ettei PS3:sta saakkaan enää kommunikoimaan tietokoneeni kanssa, eli en saa tiedostoja siirrettyä PS3:seen. Missä vika, mitä teen?
Hei jompe76

Asiasta on välitetty tieto eteenpäin, niin kuin aikaisemmin jo mainitsin. Toivottavasti korjaus saadaan piakkoin. Pahoittelen asian viivästymistä!
jompe76 kirjoitti:
Joo, eli pistin muutama viikko sitten toimintaan tuon thomson tg789vn:n. Nyt kuitenkin huomasin ettei PS3:sta saakkaan enää kommunikoimaan tietokoneeni kanssa, eli en saa tiedostoja siirrettyä PS3:seen. Missä vika, mitä teen?

Oman ongelmani ratkaisin väliaikaisesti pistämällä tuohon thompsonin kylkeen muistitikun, johon pääsee käsiksi sekä tietokoneelta, että pleikalta. Mut olisihan se hyvä että homma saataisiin piakkoin toimimaan ihan oikeastikkin.
jompe76 kirjoitti:
[quote="jompe76":v5vispb2]Joo, eli pistin muutama viikko sitten toimintaan tuon thomson tg789vn:n. Nyt kuitenkin huomasin ettei PS3:sta saakkaan enää kommunikoimaan tietokoneeni kanssa, eli en saa tiedostoja siirrettyä PS3:seen. Missä vika, mitä teen?

Oman ongelmani ratkaisin väliaikaisesti pistämällä tuohon thompsonin kylkeen muistitikun, johon pääsee käsiksi sekä tietokoneelta, että pleikalta. Mut olisihan se hyvä että homma saataisiin piakkoin toimimaan ihan oikeastikkin.[/quote:v5vispb2]
Nyt löysin ratkaisun omaan ongelmaan, eli verkko oli jäänyt julkiseksi, kun taas mediapalvelimet toimi vain yksityisessä verkossa. Eli oma moka oli, eikä laitteen.
Voiko joku kertoa selvällä suomenkielellä, jos ongelmaan on löytynyt selkeä vastaus? Uskomatonta säätöä.
junkke kirjoitti:
Voiko joku kertoa selvällä suomenkielellä, jos ongelmaan on löytynyt selkeä vastaus? Uskomatonta säätöä.

Randomin haasto peliin toimii fifassa ja änärissä, mutta pelaa kaverin kanssa pelimuoto ei onnistu!!
junkke kirjoitti:
[quote="junkke":2i6a5a4w]Voiko joku kertoa selvällä suomenkielellä, jos ongelmaan on löytynyt selkeä vastaus? Uskomatonta säätöä.

Randomin haasto peliin toimii fifassa ja änärissä, mutta pelaa kaverin kanssa pelimuoto ei onnistu!![/quote:2i6a5a4w]
Päätin kokeilla pc:llä Modern warfare 3:sta ja eihän tämä shitti modeemi anna edes pc:llä pelata. Alkaa palaan käpy. Nyt kiitos selvät ohjeet peliin ja miks pitää olla edes tämmöstä säätöä??!?!?!
Hei Junkke

Activisionin sivuilla on ohjeita porttien ohjauksiin joita voisit kokeilla. Ohjeet ovat englanniksi. Toivottavasti niistä on jotain apua.

Porttiohjauksien tekoon Thomsonilla löytyy ohjeita Soneran ohjeet ja vinkit sivuilta.
Marko- kirjoitti:
Hei Junkke

Activisionin sivuilla on ohjeita porttien ohjauksiin joita voisit kokeilla. Ohjeet ovat englanniksi. Toivottavasti niistä on jotain apua.

Porttiohjauksien tekoon Thomsonilla löytyy ohjeita Soneran ohjeet ja vinkit sivuilta.

Ei auta. Tässähän on perusteet kaupan purkuun. Pitäkää laitteenne. Uskomattoman shitti systeemi. Tehkää päivitys tuohon modeemiin, jossa on ysteemit valmiina, jotta homma toimii. Ootan viikon ja jos ei ongelmaa saada korjattua, puran sopimuksen ja lähetän surkeat laitteenne takas sinne mistä tulivatkan ja haen toimivan modeemin kaupasta. En voi suositella koti tv systeemiä kenellekkään.

Vastaa