Tietoturvan päivitys - lapsilukko

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei,

Tietoturva päivittyi juuri koneelleni.
Kuvake on siis valkoinen Soneran logo, eli siis kaikki pitäisi olla ok?

Mutta miten tuo lapsilukko toimii?
En löytänyt ohjetta.

Vanhassa tietoturvassa menin ko. logon päälle ja hiirtä klikkaamalla sain valikon, josta pystyin vaihtamaan joko vanhemman taikka teini-ikäisen "rooliin".
Nyt tuollaista ei ole missään kohtaa.

5 kommenttia

Hei Sari,

Asennuksen jälkeen voit määrittää lapsilukon asetukset. Löytyisikö näistä ohjeista apua?
Olen tehnyt juurikin noiden ohjeiden mukaan.

Mutta mistä vaihdan tuon aikuisen/teini-ikäisen moodin?
Ennen oli tosiaan niin, että menin kuvakkeen päälle ja vaihtaessani aikuisen (siin administratorin) profiiliin kirjoitin salasanani. Nyt tuollaista ei tule. Enkä löydä mistään tuollaista. Tämä uusi tietoturva ei ole kysellyt minkäänlaista salasanaa.

Eli jos esim. teini-ikäinen on minun käyttäjätililläni tässä surffailemassa, voisin laittaa turvan teini-ikäisen moodille.
Tai jos teini-ikäinen on koneella omalla käyttäjätilillään ja tarvitsen jostain syystä laittaa oman aikuisen-moodini päälle.

Että edelleen sama kysymys :)
Mistä vaihdan tuon aikuisen/teini-ikäisen moodin?
Törmäsin samaan ongelmaan. Tuntuu, että lapsilukon hallinta tapahtuu vain ja ainoastaan käyttäjätilien kautta? Salasanaa ei saa laitettua suoraan tietoturvasovellukseen? Pitääkö siis aina kirjautua eri käyttäjätilille?
Hei vairii ja Sari,

Lapsilukko tosiaan muuttui päivityksen yhteydessä eikä toimi enää vanhalla systeemillä (logon päälle ja hiirtä klikkaamalla sai valikon, josta pystyi vaihtamaan joko vanhemman taikka teini-ikäisen "rooliin”).
Nyt lapsilukko on liitetty käyttäjätileihin joten nykyään pitää mennä asettelemaan ohjeen mukaisesti per käyttäjä nuo asetukset.
Mahdollista on selausaikojen rajoittaminen, sisällön rajoittaminen sisällön mukaan tai sallimalla vain halutut sivut (sopii pikkulapsille). Lapsilla pitäisi olla omat käyttäjätilit ja aikuisella on omansa jossa ei ole rajoituksia.
Kiitos vastauksestasi.
Tässä mentiin kyllä päivityksessä huonompaan suuntaan.

Vastaa