tilattua nopeutta ei saakaan.

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Asioidessani paikallisessa marketissa tein sopimuksen nopeuden nostosta ja koti tv palvelusta. Paikalla katsottiin että kohteeseen saa 24 mt nopeuden. Asentaja oli jättänyt puhelinvastaajaan viestin että nopeudennosto ei onnistukaan kun johto on hieman liian pitkä. Niinpä tilaus peruuntuu. Soittelin asiakaspalveluun ja siellä arveltiin että johto keskuksesta taloliittymiin on liian pitkä. Täyttä varmuutta en saanut mistä johdosta on kyse.

Kokeilin vielä kotona sonera koti tv sivulla syötin tarkan osoitteen ja sieltä tuli viesti Onneksi olkoon kotiisi saa 24 mt yhteyden ja koti tv:n. Omilla sivuilla kirjautuneena näkyi kylläkin että se 8 mt on maksimi.

Miten vaikea on laittaa tuonne maksiminopeuden saatavuustarkistussivuille paikkaansa pitävää tietoa ettei siellä onniteltaisi turhaan ihmisiä?

Onko tietoa onko yhteyksiin tulossa parannusta joskus?

3 kommenttia

Laajakaista liittymän tilauksen yhteydessä selviää aina alustava saatavuus. Toimituksen edetessä saatavuus tiedot tarkistetaan vielä uudelleen. Jos silloin havaitaan, että kyseistä liittymänopeutta ei voida toimittaa, otetaan tilauksen osalta yhteyttä asiakkaaseen. Kohdallasi matka on ollut liian pitkä ADSL-keskittimeltä osoitteeseesi.
"Kohdallasi matka on ollut liian pitkä ADSL-keskittimeltä osoitteeseesi"

Aivan. Onko tulevaisuudessa tarkoitus kehittää noita johtoja ja lyhentää matkoja sillai että useampiin paikkoihin saisi tuon nopeamman yhteyden?

onnittelutekstiin kannattaa myös lisätä tieto että ilmoitettu saatavissa oleva nopeus on alustava eikä välttämättä pidä paikkaanssa. tyyliin näin: Onneksi olkoon , alueellesi on ehkä saatavissa 24 mt nopeus. älä kuitenkaan vielä innostu sillä tieto on alustava ja se tarkastetaan paremmin asennuksen yhteydessä. Ilmoitamme tarkemmasta saatavuudesta sinulle sitten jos tilaat liittymän tai nopeuden noston.
zuikki1: Nopeamman yhteyden toimittaminen esim. omaan osoitteeseesi vaatisi joko itse keskittimen siirtämistä lähemmäksi tai kokonaisen fyysisen verkon uudistamista. Kuituverkon yleistyessä on kuitenkin epätodennäköistä, että nykyistä puhelinverkkoa lähdettäisiin uudelleen rakentamaan. Useimmiten siis muutos joka parantaa merkittävästi yhteysnopeuksia on siirtyminen valokuituun.

Vastaa