Ulkomaanpuhelu & 99590

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 9 katselukertaa

Tuli harvinainen tarve soittaa valtameren taakse Kanadaan.

Sivulla..
http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... lkomaille/
..on maininta:

"Soneran liittymällä puhelusi ohjautuvat automaattisesti 990-verkkoon, vaikka et kyseistä ulkomaantunnusta numeroon erikseen näppäilisikään. Ulkomaille soitetettaessa numeron eteen on kuitenkin lisättävä merkki + tai 00."

Tuosta ymmärsin yksikäsitteisesti, että puhelut menevät aina 990-verkkoon, kun liittymäni on Sonera.


Noin 35min (ja näköjään n20 euron arvoisen) puhelun jälkeen katselin muutenvaan, että mitä minnekin päin nykyään maksaa, kun soittelee...

Vasta tällöin huomasin, että on olemassa joku 99590-alkunumero, minkä valitsemalla esim. Kanada-puhelun hinta päivällä on vain kolmannes tuon "automaattisesti valittavan 990-verkon" hinnasta (0,47 vs. 0,15e/min).

Mikä ihmeen juttu tuo 99590-etunumero on, kun sitä ei tuossa ulkomaanpuhelu-etusivulla mainita? Nyt siis maksoin 2/3 puheluhinnasta extraa vain siksi, että luotin tuon "automaatti-990" -lauseen sanomaan...


Kommentteja?

5 kommenttia

käsittääkseni toi teksi tarkoittaa sitä että puhelut menevät kyseiseen verkkoon jos et ole valinnut muuta verkkoa
DigiHate kirjoitti:
Tuosta ymmärsin yksikäsitteisesti, että puhelut menevät aina 990-verkkoon, kun liittymäni on Sonera.


Ei aina. Soneran liittymistä ulkomaanpuhelutunnukset 00 ja + ohjaavat puhelun Soneran 990-ulkomaanpuheluksi, ellei eteen valita yleistä operaattoritunnusta.

Mikäli ulkomaanpuhelu soitetaan kansainvälisen teleliikenteen operaattoritunnuksella tai yleinen operaattoritunnus ja 00, puhelu ohjautuu kyseisen tunnuksen mukaiseen verkkoon.

Voit siis itse valita käyttämäsi ulkomaanpuhelupalvelun. 990 verkkoon puhelut menevät ainoastaan silloin, kun jätät tämän valinnan tekemättä (eli käytät + tunnusta tai pelkkää 00:aa).
Jep, kiitos kommenteista.
Ymmärsin kuvion itsekin, kun aloin tarkemmin katselemaan asioita.

Sen sijaan tuo lainaamani teksti on operaattorin taholta näköjään tahallisesti ainakin puoliksi harhaanjohtavasti kirjoiteltu ja siihen haluaisin Sonera-väeltäkin kommentteja.

990.n ryöstöhinta iskee nyt vain heti jo lähiaikoina sen verran takaisin, että varmuudella Sonera ei minua saa ulkomaantunnuksillaan enää soittamaan yhtäkään puhelua.


Näinhän se on, että tyhmä ei ole joka pyytää, vaan joka maksaa :)

Oheisen linkin takaa näkee, että Sonera lienee ryövääjistä suurimpia näiden ulkomaansoittojen tapauksissa.
http://www.tarkkamarkka.com/tietoliiken ... helut.html
Hei DigiHate! Kiitos viestistäsi ja palautteestasi. Kerrotko vielä minkälaista muutosta olisit kaivannut Soittaminen ulkomaille -sivustollamme olevaan tekstiin niin välitän palautteesi eteenpäin? 99590-suuntanumerosta on kerrottu sivulta löytyvässä Hinnastossa ja kohdassa "Soittaminen ulkomaiseen matkapuhelinnumeroon".
No eikö palautteestani käynyt ilmi, mikä mainitussa lainatussa teksti-infossa kaivertaa?

Sivistynyt operaattori ilmoittaa heti etusivullaan myös sen halvemman tavan, millä HEIDÄN ASIAKKAANSA voi sinne ulkomaille soittaa. Sivun ilmoituksen tyyli on vähintäänkin puoli-huijaus!

Minulta Sonera vei (ekan ja vikan kerran) 2/3 puheluhinnasta ihan vain epäselvän tiedotteen takia!

Vastaa