Valokuidun kytkentä - sika hidasta


Ihmettelen tässä vaan että kuinka kauan toi oikein kestää. Koska valokaapeli saatiin kaivettua taloon jo puoli vuotta sitten. Myös laitteet kaapelin päähän on asennettu. Mutta siihen koko homma sitten tyssäsikin. Mitään palveluita ei ole asukkaille tarjottu. Mikähän lienee tässä pointtina?

Ehkä ne kaverit tulee ton vielä joskus kytkemään. Alunperin luvattiin että olisi viimeistään käytössä 3 kk sitten. Sen jälkeen ei ole kuulunut mitään.

Käärtipolku 2, 00390 Helsinki

10 kommenttia

Kuituverkon käyttöönotosta kyseisessä osoitteessa ei tällä hetkellä ole tarkempaa tietoa. Kun uusi tekniikka on valmis käyttöönotettavaksi kokonaisuudessaan tullaan siitä tiedottamaan erikseen.
Sama "ongelma" kuin randomilla.

Viime kesänä kaivettiin kadut auki ja hehkutettiin miten kohta pääsemme nauttimaan Soneran nopeasta "kuidusta".
Myös taloyhtiön ikkunoihin liimailtiin tarrat, että taloyhtiössä kuidut kehissä....

Nyt olemme selvitelleet eri Soneran palvelupisteistä milloin pääsemme nauttimaan nopeista yhteyksistä.
Tällä hetkellä olemme saaneet tiedon, että keväällä tehdään kytkennät. Nyt ilman nettiä odotellaan milloin kytkennät tehdään.

Osaisiko joku neuvoa mistä saisi tarkan tiedon kytkennästä?
KotiTV - palvelu otettaisiin, mutta...
Naapurit jo menettäneet toivon ja ottaneet Elisan viihteen.

Jos Soneran edustaja tähän vastaa, niin toivoisin muun vastauksen kuin alla.

Taavetti laitisen katu 9, 00300 Helsinki
Osoitteessa Taavetti Laitisen katu 9 Helsinki tulevien Laajakaista Extra -liittymien runkoyhteyden kytkentää ei ole vielä tehty loppuun asti.

Kysyin asiaa taholta, joka hoitaa kyseisen runkoyhteyden ja siihen aikanaan tulevien Laajakaista Extra -liittymien toimituksen. Heillä ei ole tarkkaa aikataulua kohteen valmistumiselle. Todennäköisesti kuitenkin lähikuukausina.
Moi!

Onko osoitteeseen Kolmas Linja 31 A, 00530 saatavilla valokuitu netti eli voinko jo tilata 100/100 mb netin?
Kiitos Tapio vastauksesta / selvittelystä.
Ehkä kesällä, tai ehkä syksyllä sitten.
Jorma kirjoitti:
Moi!

Onko osoitteeseen Kolmas Linja 31 A, 00530 saatavilla valokuitu netti eli voinko jo tilata 100/100 mb netin?


Tähän osoitteeseen on jo saatavilla Sonera Laajakaista Extra -liittymä. Liittymätapa on VDSL2 ja mahdolliset nopeusluokat ovat 100/10M, 24/10M ja 10/10M.
Terve,

Samanlainen ongelma kuin edellisillä. Olen muuttanut uuteen taloon, johon on vedetty kuitu. Talo on valmistunut viime joulukuussa eli 5kk sitten. Soneran saatavuuskyselyssä hehkutetaan, että taloon on saatavissa Sonera Laajakaista Extra VIIMEISTÄÄN silloin kun talo valmistuu. No, eipä ole paljon näkyny tämän viiden kuukauden aikana. Soneran kaupasta kun menee kysymään niin vastaus on ollut luokkaa "En tiedä, enkä tiedä mistä kysyä asiasta". Kuitenkin jostain ovat saaneet selville, että talon jakamosta puuttuu jotain tekniikkaa, ja tämä viivästyttää kytkentää, mutta mitään arviota en ole saanut siitä, että milloin netin oikeasti saa toimimaan. Valokuitu houkuttelee kyllä paljon enemmän kuin muiden firmojen tarjoamat vaihtoehdot, mutta kauaa en kyllä aio enää odottaa, sillä elämä ilman internettiä on todella hankalaa töitteni luonteen takia.

Osaisiko täällä joku auttaa vai onko tämä nyt aivan toivotonta ?
Sorvarintie 2 90530 Oulu.
Meidän taloon on kuitu tullut kohta 2 vuotta sitten mutta edelleen on käyttämättä... 🙂 Ei Soneralla ole kiirettä... Ilmoitus taululla on vieläkin lappu jossa syksyn aikana tulee saataville nopea liittymä... ei vain kerrottu minkä vuoden syksynä 🙂
Taloyhtiömme ikkunoista ja ilmoitustauluilta tarrat poistuneet 🙂. Samoin naapureiden ulko-ovista. Josko Sonera päättänyt olla asentamatta kuituja tai sitten asukkaat hermostuneet lopullisesti.

Ihmetyttää kyllä Soneran vastaukset näissä. Ei taida olla alihankkijat ns. "hallussa".
No meillä on vielä ilmoitusseinällä lappu EmPowerin nimellä että syksyllä saa nopeat yhteydet... vain vuosi unohtunut kertoa ... kohta kaksi vuotta ollut.

Vastaa