Valokuitu on nopea, mutta onko luotettava?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Työssäni on tärkeää saada luotettava yhteys myös kotiin; onko valokuituyhteydessä normaalia parempi luotettavuus? Näin olen antanut itseni ymmärtää, mutta toisaalta olen erittäin tyytyväinen nykyiseen 2M/1M-yhteyteni toimivuuteen. Hyvää ei kannata rikkoa.

3 kommenttia

Valokuitu on selvästi normaalia kupariverkkoa luotettavampi. Valokuidulla siirtokapasiteetti on hyvin paljon suurempi kuin kupariverkossa, joka ehkäisee pullonkauloja ja yhteyksien ruuhkautumista verkossa. Lisäksi valokuitu ei ole herkkä ukkosen aiheuttamille vaurioille, toisin kuin kuparikaapeli.

Valokuitu mahdollistaa myös nopeammat yhteydet sekä verkosta koneelle, että koneelta verkkoon, joka monelle on tärkeää jo pelkästään isokokoisia sähköpostiviestejä lähetettäessä.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
kannattaa kuitenkin työkäytössä muistaa, että kuluttajalaajakaistan vikasieto ja korjausnopeudet ovat kuluttajakäyttöön viritetyt. Eli työkäytössäkään mahdollisten vikojen vuoksi sattuneissa katkoksissa et ole korvauksiin oikeutettu, vaikka korjaus kestäisi sen kaksi vuorokautta mikä on sopimuksen mukainen korjausaika.

Jos työ on todella nettikriittistä, kannattaa hinnasta huolimatta tiedustella yritystuotteita.

Valokuitu on kyllä varsin luotettava.
Asia on juuri näin. Vaikkakin valokuituyhteys on erittäin luotettava, voi siihenkin toki joskus tulla vikoja. Kuluttajaliittymissä viankorjaus pyritään yksittäisissä tapauksissa aina suorittamaan kahden arkipäivän sisällä, toki isommissa verkkovioissa, missä asiakasvaikutus on suuri, korjaus tulee usein samana päivänä.

Yritysliittymissä viankorjaus tapahtuu usein hieman nopeammin.

Jos on ehdottoman tärkeää että yhteys on koko ajan käytettävissä, kannattaa rinnalle hankkia varmuuden vuoksi jokin toinen yhteys, kuten esimerkiksi mobiililaajakaista eli mokkula.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa