VDSL2 modeemin IP pysynyt samana jo kuukausia

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 1 katselukerta

Minun laajakaistayhteyden VDSL2 modeemin tyyppi on P-870HN-51b IPV6 (tyyppikilvestä otettu). Käsittääkseni IP:n tyyppi on dynaaminen eikä staattinen. Mutta IP on pysynyt samana jo kuukausien ajan.

Modeemin käyttöliittymästäkin yritin uudistaa IP:n, mutta palasi samaksi kuin aiemmin. Eli mikä avuksi kun IP ei vaihdu niin useasti kuin olettaisi. Tästä IP:n vaihtumattomuudesta on myös se haitta, että kun jokin taho päättää ryhtyä häiritsemään modeemin kautta tietokonettani, niin eipä ole hauskaa.

Siis nyt Soneran päästä tulisi kenties laittaa asetukset siten, että IP uusiutuisi useimmin kuin kerran vuodessa.

6 kommenttia

Hei teknikko

Meidän verkko jakaa IP-osoitteet automaattisesti. Verkko saattaa jakaa samaa IP-osoitetta hyvinkin pitkään. Mitään tarkkaa sääntöä tähän ei ole. Kuluttajaliittymissä on aina dynaamiset IP-osoitteet ja niitä on käytössä 5.

Mitään helppoa keinoa IP:n uusimiseen ei ole. Yksi tapa on muuttaa modeemi siltaavaksi ja kytkeä modeemiin useampi laite. Näin verkon on pakko jakaa uusia IP-osoitteita.

Ymmärrän kyllä, että saman IP:n pysyminen voi aiheuttaa monenlaista haittaa. Meidän puolella ei vain ole mitään keinoa, millä IP:n saisi vaihdettua.
Eipä tuosta kannata hirveästi huolehtia. Kuka sinua ip-perusteisesti alkaisi häiriköimään?

Hyötyä tuosta ominaisuudesta aikanaan oli kun pidin palvelinta soneran asdsl-liittymässä, ip pysyi samana n. 3 vuotta 🙂
Arttu- kirjoitti:
Hei teknikko


Mitään helppoa keinoa IP:n uusimiseen ei ole. Yksi tapa on muuttaa modeemi siltaavaksi ja kytkeä modeemiin useampi laite. Näin verkon on pakko jakaa uusia IP-osoitteita.Jos asetan modeemin siltaavaksi, niin tarvitaanko mitään muuta entisiin asetuksiin nähden kuten linkin kuvasta näkyy :

http://img109.imageshack.us/img109/2781/m1hk.jpg

Eli vaihdetaan ainaostaan valinta IP over Ethernet-valinnasta Bridging-valintaan?
Joo sain modemin muutettua siltaavaksi valitsemalla linkin kuvasta katsottuna : Modify | Edit ja sitten molempiin riveille (atm0 ja ptm0.1) asetuksien vaihto editoimalla IP over Ethernetistä asetuksesta to Bridging asetukseen.

Sitten resetti modemille, jotta uudet asetuksen astuvat voimaan.

///

Sitten kun modeemi käynnistyy siltaavana, onkin niin, että en pääsekään enään modeemiin kytkeytymään selaimella ja entisellä reitittävän verkon oletus ip:llä 192.168.1.1. Ja kaiketi vielä on niin, että siltaavana tietokoneelle internetverkosta päin katsottuna puuttuu palomuuri.

No minä en tunne näitä tekniikoita riittävän hyvin. Mutta ihmeellistä on, että usein operaattorit
ohjeistavat asiakkaitaan kytkemään tietokoneensa siltaavan modeemin kautta, missä ei oletusarvoisesti ole palomuuri päällä.

Siis tässä nuo em. muutettavat kaksi riviä :
http://img841.imageshack.us/img841/9089/on3t.jpg

No kait se sitten on niin, että siltaavana purkin normaalien asetuksien kautta, en pääse katsomaan purkin asetuksia kuten reitittävänä vdsl2-purkkia pääsee tutkimaan.
Sinun pitäisi päästä purkkiin jälleen kiinni kun vaihdat manuaalisesti tietokoneellesi sisäverkon ip-osoitteen. Nythän tietokone saa ulkoverkon ip:n ja purkin hallintapaneeli on sisäverkossa joten se ei voi päästä sinne.
kjns kirjoitti:
Sinun pitäisi päästä purkkiin jälleen kiinni kun vaihdat manuaalisesti tietokoneellesi sisäverkon ip-osoitteen. Nythän tietokone saa ulkoverkon ip:n ja purkin hallintapaneeli on sisäverkossa joten se ei voi päästä sinne.


No noin se näkyy olevan. Tässä vielä itselleni muistilapuksi kuinka pääsin siltaavaan modemiin asetteluja katsomaan (tuona aikana ei pääse internettiin l. ulkoinen ip ei toimi)

Kun Zyxel P-870HN 51b IPv6 on siltaavana, niin sen asetuksia pääsee katsomaan ja muuttamaan Windowsista käsin (tässä tapauksessa), kun tekee
sauraavasti eli kytkee modemin paikallisverkkoon (samalla tietokoneelta katkeaa yhteys internettiin) :

(Windows-Vista tapaus alla)

Network Sharing Center > View Status > Properties >
Internet Protocol Verrson 4(TCP/IPv4) > Properties
> Valitse Use the following IP Address :
IP Address : 192.168.1.33
Subnet Mask : 255.255.255.0
Default Gateway : 192.168.1.1 (Zyxel P-870HN:n hallintaosoite)

DNS serverit voi jättää tyhjiksi, sillä zyxelin hallinnassa vain käydään ja sitten
palataan ja poistetaan em. konffaukset - jotta tietokone siltaavana taas pääsee internettiin.

Siis siltaavana modeemin hallintaa ei kaiketi pääse millään muulla keinolla käsiksi kuin edellä mainitulla.

Tässä vielä kuvankaappaus em asetuksista jotta siltaavan modeemiin hallintaan päästään (mutta internet yhteys tällöin katkeaa) :

http://img59.imageshack.us/img59/2127/2myk.jpg

***
192.168.1.33 tulee siitä, miten IP Poolin aloitusosoite on konffattu modeemiin :
(Network > LAN > IP > IP Pool Starting Address)

***
Eli kun modeemin siltaavassa tilassa on hallinnoitu (internet poikki), voidaan internet saada taas toimimaan, kun linkin kuvasta katsottuna asetetaan seuraavat asiat voimaan :

Täppä kohtaan : Obtain an IP address automatically
Täppä kohtaan : Obtain DNS Server addressa automatically

And That's all from this day ...

Vastaa