VDSL2 tuli ja ADSL alkoi pätkiä

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

15 marraskuuta laitteet talon keskukseen vaihdettiin VDSL2 malleiksi, yhteensopivia ADSL:n kanssa.

Tästä tuli mainos saman viiikon alussa, jolloin kyselin asiakaspalvelusta, että maksaako siirtyminen VDSL2:n jotain, koska modeemi pitää vaihtaa. Modeemista mainoksessa oli maininta, mutta ei tietoa että maksaako jotain vai saako moisen.

Noh, en sitten tilannut VDSL2 modeemia, koska ollaan tultu vuosi toimeen tällä 10Mb adsl yhteydellä moitteetta, eikä ole ollut minkäänlaisia ongelmia yhteyden kanssa. Nopeuskin aina testien mukaan download 9-11 Mb ja pingi alle 25.

Mutta mutta, ongelmat alkoi 15 marraskuuta, eli kun talojakamossa laitteet vaihtui. Yhteys oli poikki, heräsi modeemin buutilla. Mutta sen jälkeen ollut useita katkoja lyhyitä katkoja, modeemi näyttää että yhteys on kunnossa, mutta mitään ei siirry. Sekä nopeus on pääsääntöisesti 4-6 Mb

Kokeiltu liittymän mukana tulleella zyxelillä, sekä aikaisemmin kilpailijalta saadulta modeemilta, joka sisältää tulostinpalvelimen, jonka takia on myös normaalisti käytössä.

Millä tämän mahtaisi saada toimimaan? Onko näistä kokemuksia, miten nuo adsl.modeemit toimii noiden VDSL2 tekniikkaa tukevien laitteiden kanssa?

1 kommentti

Hei Espi,

Mikäli yhteyden ongelma jatkuu, niin olethan vikapalveluumme yhteydessä.

Vastaa