Virhe keskustelualueen asetussivulla

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Täällä keskustelualueella
Omat asetukset => Profiili => Kirjautuminen

Jos yritän muuttaa käyttäjätunnuksen nimeen jossa on skandinaavisia kirjaimia, esimerkiksi "Häirikkö" (no en kuitenkaan tuohon, mutta tämä on soiva esimerkki!), antaa palvelu virheen:


Käyttäjätunnuksessa on kiellettyjä merkkejä.
Käyttäjätunnus:
Käyttäjätunnuksen pituus täytyy olla 3 ja 20 merkin väliltä ja siinä tulee olla kirjaimia, numeroita ,välilyöntejä tai -+_[] merkkejä.


Vähän veikkaan että siellä on joku regular expressioneita vähän opetellut eikä ole ymmärtänyt ettei esim [:alnum:] tai [A-Za-z0-9_] sisällä ääkkösiä.

Mahdollisesti myöskin ympäristönne on muuten rajoittunut erikoismerkkien tuen osalta, joten helpoin korjaus lieneekin muuttaa syöteohjetta siten, että kerrotte esimerkiksi että "käyttäjätunnuksessa ei saa olla erikoismerkkejä eikä skandinaavisia kirjaimia".

Onko nyt kuitenkin näin, että keskusteluissa näkyvä nimimerkki on aina tuo kirjautumiseen käytettävä käyttäjätunnus? Eikö olisi ihan viisastakin, että nimimerkin voisi asettaa riippumatta käyttäjätunnuksesta? Ihan jo vaikka tietoturvan kannalta; nythän jokainen nimimerkki on potentiaalisesti toimiva kirjautumistunnus jota joku liikaa vapaa-aikaa omaava nuori voi käyttää kokeillessaan "tunnettuja helppoja salasanoja" ja yrittäessään ansaita vähän nörttikunnioitusta kaveripiireissä?

3 kommenttia

Hyviä huomioita, pupona. Ohjasin palautteesi ylläpidolle mietiskeltäväksi. Osa kehitysideoista liittyy suoraan ohjelmistoon, jota pyritään käyttämään pääasiassa sellaisena kuin se on tehty. Palstan ylläpidosta kiittivät joka tapauksessa palautteestasi ja lupasivat katsoa, mitä on tehtävissä. 🙂
Lila kirjoitti:
Osa kehitysideoista liittyy suoraan ohjelmistoon, jota pyritään käyttämään pääasiassa sellaisena kuin se on tehty.


Näinpä vähän oletinkin, joten paras korjaus olisi tässä tapauksessa 'toiminnallisen virheen' muuttaminen virheettömäksi toiminnaksi ohjeistamalla käyttäjää toimimaan ohjelmiston rajoitusten mukaisesti 🙂.
pupona: Kiitoksia arvokkaasta palautteesta. Muutettu keskustelupalstan ohjeistus vastaamaan käytössä olevia asetuksia.

Mika
Palveluvastaava

Vastaa