Wlan- toimivuus

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Moi. Ongelmana on seuraava: Asun YH-kodin asunnossa, jossa on Soneran 100mbs valokuitu.

Makuuhuoneessa on kannettava tietokone, joka on kiinni ethernet- kaapelilla nettiin (pistoke ATK3), ei ongelmia.

Olohuoneessa on AL1000G v2. Jensen wlan-tukiasema (pistokkeessa ATK1).

Tarkoituksena olisi käyttää kannettavaa makuuhuoneessa kaapelin välityksellä, sekä että olohuoneen viihdelaitteet olisivat yhteydessä taas wlan-tukiasemaan.

En kuitenkaan saa internet- yhteyttä toimimaan wlan-tukiasemassa (internet yhteyttä ei ole).

Kun wlan-tukiaseman laittaa suoraan ATK3 pistokkeeseen (makuuhuoneeseen) ja ottaa kannettavasta ethernet- kaaplin pois, niin silloin kannettava sekä kodin viihdelaitteet toimivat yhdessä moitteettomasti langattomassa verkossa.

Mitä siis teen tässä väärin?

1 kommentti

Yleensä noissa ethernet-kohteissa internetyhteys tuodaan huoneistoon ns. "nousupistokkeeseen", joka sijaitsee huoneistokohtaisessa pienessä jakokaapissa. Tuon jakokaapin sisällä voidaan netti kytkeä piuhalla sitten minkä tahansa huoneen atk-pistokkeeseen. Ongelma on se, että ilman erillistä reititintä tuolla jakokaapissa, yhteys voi toimi vain yhdessä atk-pistokkeessa kerrallaan.

Voit ratkaista ongelman hankkimalla reitittimen jakokaappiin (nämä maksavat halvimmillaan pari kymppiä) ja kytkemällä sen avulla nettiyhteyksiä useampiin pistokkeisiin. Jos tuossa wlan-tukiasemassasi on myös ethernet-kytkin, voit tarkistaa saisiko sen asennettua suoraan kytkentäkaappiin. Tämä kytkentäkeskus löytyy yleensä eteisestä tai jostain sen läheltä. Muista ostaa myös lyhyet verkkokaapelin pätkät kytkentöjä varten. Niiden hankinta on omalla vastuulla, ei taloyhtiön tai operaattorin.

Vastaa