Yhteys Pätkii

  • 11 December 2014
  • 10 kommenttia
  • 22 katselukertaa

Nyt kolmisen päivää on yhteydessä ollut ihmeellinen ongelma. Modeemi hukkaa yhteyden, joskus muutaman minuutin välein, joskus pysyy päällä useita tunteja. Yhteys menee poikki, modeemissa vilkkuu ADSL valo, sitten yhteys taas jatkuu. Liitin tähän viestiin kuvan hallintasivuilta, täsmälleen sama teksti toistuu joka kerta kun yhteys katkeaa.

Moodemi on alle 2 kk vanha joten luulisin ettei vika ole siinä. Resetoitu kahdesti muutaman päivän aikana eikä näyttänyt sekään auttavan. Sen kyllä huomasin että jotenkin se katkeilu näyttää käyttöön liittyvän. Yön aikana ainakin noiden lokien mukaan on pysynyt ihan hyvin päällä, koska silloin ei mitään laitteita ole käytössä.

Modeemi: TP-Link Archer D7
Yhteys: 24/1 ADSL

10 kommenttia

[attachment=0:c4rmi2pi]arvot.PNG[/attachment:c4rmi2pi]
Moi lehjoo,

Liittymäsi näyttäisi pätkivän melko pahasti eli jossain ongelmaa kyllä on. Vaikka modeemi on uusi niin ongelman rajaamiseksi on hyvä, jos pystyt testaamaan liittymässä toista modeemia ja toista lyhyttä puhelinjohtoa. Vian jatkuessa suosittelen tekemään meille vielä vikailmoituksen niin saadaan otettua liittymäsi korjaukseen. Vikailmoituksen voit jättää joko Omilta sivuilta tai soittamalla vikapalveluumme 0206 90101.
Olitte postittaneet meille tuollaisen Intenon DG301AL -modeemin jonkun aikaa sitten, joten vaihdan sitten siihen vähäksi aikaa.

Mitenkäs kun tuo Inteno sanoo tälläistä:

DSL Type : ADSL2+ Annex M US 56
Line Rate (Up / Down): 1023 kbps / 25755 kbps
Noise Margin (Up / Down): 11.9 dB / 9.6 dB
Attenuation (Up / Down): 8 dB / 9.5 dB
Power (Up / Down): -11.2 dBm / 17.5 dBm

Näyttävätkös nuo normaaleilta? Tuo negatiivinen Power arvo näyttää jotenkin oudolta, vaikken näistä mitään oikein ymmärräkään. Ja eikös tuon pitäisi olla Annex A kun kerran käytössä ihan tuo tavallinen ADSL? Nuo teidän ohjeennehan sanovat että Annex M kuuluisi valokuituyhteyksille. TP-link on ollut Annex A-tilassa. Pitäisiköhän minun kytkeä siinä käyttöön myös Annex M ja kokeilla vaikuttaako se mihinkään?

Olettekos muuten jotain muuttaneet siellä teidän päässänne viimeisen parin päivän aikana? Niin kauan kun muistan on Steamistä peliä ladattaessa nopeus jäänyt enintään 1.6 MB/s alueelle, mutta nyt parin päivän ajan puskenut jopa 2.6 MB/s nopeudella. Eihän siinä mitään, hyvä että on nopeampi, mutta outoa kyllä kun vuosien ajan ollut niin paljon hitaampi.
Hei lehjoo,

Hyvä, että saat Intenon kanssa koitettua. Linja-arvot näyttävät ihan hyvältä. Power arvo voi näyttää välillä negatiivisenkin arvon. Riippuu lähinnä siitä, että minkälaiselta laitteelta modeemi on arvot saanut. Annex M toimii kyllä adsl 2+ tekniikalla. Annex A:lla ja M:llä ei käytännön toimivuuteen havaittavaa eroa yleensä tule. Annex A on hieman vikasietoisempi.

Jotain muutosta yhteydessä näkyy tuossa 27. päivän tienoilla ja hieman virheilyäkin on tällä hetkellä. Tee meille vikailmoitusta jos Intenonkin kanssa ongelma tuntuu jatkuvan.
Juu kokeilen vaikka pari päivää miten tämä toimii. TP-linkillä kun laittoi jotain latautumaan niin yhteys pätki vähän väliä. Tälllä Intenolla ollut muutaman tunnin Steamistä peli latauksessa ja koko ajan näytti hyvin 2,4 - 2,6 MB/s nopeudella ihan hyvin latautuvan. En ainakaan huomannut että yhteys olisi missään vaiheessa katkennut. Toisaalta toivon että ongelma olisi itse linjassa, koska hieman kyllä ketuttaa jos tuo uusi modeemi on näin äkkiä vikaantunut.

Mutta joo, teen vikailmoituksen jos tällä purkilla alkaa temppuilla samalla tavalla. Kiitos!
Moi lehjoo,

Mites viikonlopun ylitse yhteys on toiminut? Vieläkö vastaavaa ongelmaa on sinulla esiintynyt?
Hei,

Inteno ollut käytössä perjantaista asti ja ei ole kertaakaan ollut minkäänlaisia ongelmia.Halusin varmistaa että vika todellakin olisi laitteessa joten vaihdoin juuri äsken tuon TP-linkin takaisin, ja 10 minuutin sisällä meni yhteys taas poikki. Eihän se voi olla sattumaa että kolmen päivän aikana ei ole mitään ongelmia mutta sitten heti laitetta vaihdettaessa on. Ellette sitten ole teidän päässänne ole muuttaneet jotain joka sattuisi vain tämän tietyn mallisiin modeemeihin vaikuttavan, vian todella täytyy olla tuossa TP-linkissä.

On kyllä ihme juttu että tämä näin äkkia on vikaantunut. Resetoitu firmware päivitetty useaan kertaan joten ei se vika missään asetuksissakaan voi olla.
No terve taas.

Tuo Inteno on siis ollut käytössä perjantaista asti, ja sinä aikana en ole havainnut mitään ongelmia.

Tänään tuli taas testailtua noita modeemeita. Nyt se on kyllä varmaa että yhteys katkeaa ainoastaan silloin kun dataa liikkuu enemmän. Heti jos jostain jotain lataa niin yhteys katkeaa, muuten pysyy tunteja pystyssä. Menin tuonne Funetin ftp-palvelimelle (ftp://ftp.funet.fi/dev) ja kokeilin ladata sieltä tiedostoa. Kokeilin myös ladata Steamistä peliä. TP-linkillä yhteys katkeaa joka kerta 30-60 sekuntin sisällä latauksen aloituksesta, Intenolla ei mitään ongelmia.

Päätin sitten viedä modeemin enolleni testattavaksi. Siellä ei mitään ongelmia, TP-link toimii aivan täydellisesti, ihan sama miten paljon sitä dataa liikkuu. Tosin siellä vain 10 megan netti joten ei se yhtä nopeasti kulje.

Oletteko nyt siis aivan varmoja että teidän päässänne ei ole tähän yhteyteen tehty mitään muutoksia? Kuten sanoin, meillä on sama netti ja useita eri modeemeita ollut vuosien aikana, eikä latausnopeus ole ikinä noussut yli ~1.6 MB/s, aivan sama mistä sitä dataa tuli. Nyt taas viime viikosta asti nopeus ollut ~2.6 MB/s luokkaa. Aika loogista siis olisi että te jotain olette muuttaneet ja sen seurauksena on nopeus kasvanut mutta TP-link ei jotenkin sovi sen kanssa yhteen. Tai sitten modeemissa jotain vikaa jonka takia se kaatuu jos latausnopeus nousee noin korkeaksi?

Mitähän tässä pitäisi nyt sitten tehdä? Teenkö vikailmoituksen vai en? Teidän sivuillanne sanotaan että tulee 99,90€ laskut jos vika onkin käyttäjän laitteissa, ja ei kyllä tuota huvittaisi maksaa jos vika onkin itse modeemissa. Jos taas lähetän modeemin takaisin kauppaan ja he eivät siitä mitään vikaa löydä niin siitäkin tulee 50€ sakko ja postikulut päälle...
Hmmh, kokeilin huvikseni Steamistä rajoittaa latausnopeuden 1 MB/s paikkeille. Nyt lataus pysynyt päällä pari tuntia ilman ongelmia. Sitten kun rajoituksen poistaa ja antaa nopeuden nousta 2.6 MB/s niin modeemi katkaisee yhteyden melkein heti. Tämä siis nimenomaan tuolla TP-linkillä. Sama toistuu joka kerta, yhteys katkeaa ainoastaan silloin kun latausnopeus nousee noin korkeaksi. Eli olisikohan vika sitten kumminkin tässä modeemissa?
Moi lehjoo,

Todennäköisesti ongelma rajautuu nyt tuohon TP-Linkin laitteeseen. Ongelma kyllä voi olla myös TP-linkin ja meidän verkonlaitteiden yhteensopivuudessa. TP-Linkkiä ei löydy toimiviksi testattujen laitteidemme listalta mutta harvemmin näitä yhteensopivuusongelmia on tullut vastaan. Lista on kuitenkin viime kädessä se lupaus, mille laitteille toimintavarmuus on todettu.

Vastaa