Yhteys pätkii pääkaupunkiseudulla


Yhteys on tänään aamusta asti katkennut 2-10min välein, onko pääkaupunkiseudulla jotain vikaa mikä ei näy häiriökartassa?

32 kommenttia

Minulla oli netti poikki viime yönä klo 0.00 - 2.40.
Tänään päivällä jouduin taas buuttaamaan modeemin.

Ensi yölle ovat suunnitelleet huoltotöitä, että eiköhän se kohta taas katkea.
Joka päivälle jotain.

[attachment=0:2kmss3t7]sc0051.jpg[/attachment:2kmss3t7]
Hei Nuppi ja eeme

Pieniä päivityksiä on verkkoon tehty juuri dhcp palvelimien osalta. Modeemilaite kannattaa käynnistää nyt uudestaan päivitysten jälkeen jos jotain ongelmia ilmenee. Ilmoitelkaa tänne mikäli jotain ongelmaa yhä esiintyy niin vilkaistaan tilannetta tarkemmin. Teidän molempien liittymät näyttivät tällä hetkellä toimivan normaalisti.
Mulla ei toimi vieläkään. Yhteys katoaa säännöllisesti muutaman minuutin välein (yleensä 4min) langattomista ja langallisista koneista. Tämä alkoi maanantaina aamupäivällä ja on jatkunut tauotta. Kokeilin ajaa liittymähallinnan yhteystesteriä samalla kun yhteys katoaa (kännykän netillä) ja se ei jostain syystä huomaa mitään ongelmaa.
Täällä myös yhteys alkoi tahmaamaan noin 19:00 aikaan: http://www.speedtest.net/my-result/3111903433
Normaalisti tulee tasaista 100/10M alle 10 pingillä. Käyttäytyi näin myös eilen samoihin aikoihin, korjaantui itsestään puoleen yöhön mennessä.
Pistin tästä jo vikailmoituksen menemään.
teeppaja kirjoitti:
Täällä myös yhteys alkoi tahmaamaan noin 19:00 aikaan: http://www.speedtest.net/my-result/3111903433
Normaalisti tulee tasaista 100/10M alle 10 pingillä. Käyttäytyi näin myös eilen samoihin aikoihin, korjaantui itsestään puoleen yöhön mennessä.
Pistin tästä jo vikailmoituksen menemään.


Täällä sama ongelma ainakin sunnuntai illasta lähtien, eli iltasin n. puoleen yöhön asti 100/10m yhteys toimii nopeudella ~20/2M pingin ollen koko ajan korkea ~70ms. Tämä siis keskiarvo lukuisien testien perusteella.
Kokeilin n. 17:00 aikoihin ja sain normaalit ~80/10M 19ms arvot.

Tein eilen asiasta vikailmoituksen mutta Soneralta tuli aamulla vastaus että yhteys on kunnossa. Niin tosiaan onkin aina muina aikoina paitsi ~19:00-01:00, lähetin samaiseen vikailmoitukseen nyt häiriö viestin takaisin, vastausta ootellessa.
Jahas, olisi tähän threadiin pitänyt oma vastaus lisätä mutta en tätä mukamas huomannut ajoissa... eli minulla on vähän samaa vikaa pääkaupunkiseudulla.

Vielä viime viikolla bitti liikkui iloisesti vauhtia ~70M/6M, mieluummin yli tuon kuin alle, mutta jossain välissä loppuviikkoa/viikonloppua on jotain tapahtunut. Sunnuntaina kun palasin matkoilta huomasin, että netti tuntui vähän takkuavan mutta en asiaa enempää ajatellut, mutta tänään kun ajoin uudet Speedtest.net tulokset oli nopeus enää 15-17M/1M, pingit yli 100ms. Eli jotain vikaa jossain... vaihdoin varmuuden vuoksi vielä uudempaan päätelaitteeseen (joka oli lojunut paketissaan liittymänopeuden nostosta saakka... kun vanhakin oli toiminut moitteetta niin ei ollut tullut vaihdettua), mutta tulos oli sama.
Ei toimi täälläkään 100/10. Yhteys hidastelee ja viiveet ovat todella korkeat.

Speedtest antaa 13,9/4,15 Mbps ja 132 ms ping. http://www.speedtest.net/result/3112116626.png

Normaalisti 90+/11 Mbps ja ~20 ping. http://www.speedtest.net/result/3084374194.png
Sörnäisten alueella on myös jokin ongelma 100/10 valokuidussa. Vasteajat nousseet moninkertaisiksi ja netti hidastelee.

Jotain ongelmia huollon jälkeen jäänyt? Alkuillasta kaikki toimi normaalisti.

Edit: Speedtest näytti latausnopeudeksi alle 5 megaa. Upload nopeus oli kuitenkin 10 megan paikkeilla. Jotain pahasti vialla.
Nyt näkyy häiriökartassaki pari punasta täplää, ehkä tän joku vielä korjaa
Hei kaikille!

Kyselin ja tutkiskelin asiaa mutta mitään juurisyytä / yhtenevää vikaa näillä ongelmillenne ei löydy. Suosittelisin että tekisitte kaikki joilla ongelmaa on (pätkimistä / hidastelua iltaisin) vikailmoituksen meillepäin niin saadaan tilanteesta tarkempi selvitys!

Mitä nopeasti teidän linjoja vilkaisin niin pätkimistä ei verkon ja modeemin kohdalla näkynyt ja linja-arvotkin olivat kunnossa. En usko että teidän modeemitkaan olisivat vialla mutta parhaiten tilanne selviää kun otatte tosiaan yhteyttä vikapalveluun ja jätätte vikailmoituksen!
Antti- kirjoitti:
Hei kaikille!

Kyselin ja tutkiskelin asiaa mutta mitään juurisyytä / yhtenevää vikaa näillä ongelmillenne ei löydy. Suosittelisin että tekisitte kaikki joilla ongelmaa on (pätkimistä / hidastelua iltaisin) vikailmoituksen meillepäin niin saadaan tilanteesta tarkempi selvitys!

Mitä nopeasti teidän linjoja vilkaisin niin pätkimistä ei verkon ja modeemin kohdalla näkynyt ja linja-arvotkin olivat kunnossa. En usko että teidän modeemitkaan olisivat vialla mutta parhaiten tilanne selviää kun otatte tosiaan yhteyttä vikapalveluun ja jätätte vikailmoituksen!


Kirjoitin tuonne toiseen samaan ongelmaan liittyvään threadiin tästä, joten tässä vielä kyseinen viesti, jos olisi hyötyä ongelman selvityksessä/rajauksessa, sillä kunnossa tämä yhteys ei ole, kuten ei muillakaan:

http://www5.sonera.fi/keskustele/viewtopic.php?f=53&t=15477&start=10#p70226

Eli ongelmaa ei esim 00.00 jälkeen eilen ja tänä aamuna ilmennyt mitenkään, vaan tilanne on normaali. Mm. eilen ja toissapäivänä tämä on ilmennyt nimenomaan iltapäivästä eteenpäin ja jatkunut sitten koko illan. Vikailmoituksen tein toissapäivänä, joten toivottavasti syy/ratkaisu tähän löytyy pikaisesti.

Modeemia ei itselläni ole, vaan suora Ethernet seinästä koneen verkkokorttiin, joten modeemikaan ei ongelmaa voi aiheuttaa.
Minä nyt kirjoitan tännekin vaikka ehdin jo postata toiseenkin ketjuun.

Tämä sama kuvio on täälläkin toistunut useana iltana.
Aamulla, päivällä ja yöllä pingi ja kaista mainio, yli 90/10.
Alkuillasta alkaa lataus hidastelemaan. Tätä kirjoittaessa download on 3Mbit.
Joskus puolen yön aikaan alkaa taas toimimaan paremmin.
Kumma kyllä upload ei missään vaiheessa mene alle 10Mbit, eli se toimii moitteetta.

Voiko naapureiden netin käyttö näin ruuhka-aikana jotenkin häiritä omaa?
Vai onko niin, että Sonera ei ole tuonut tarpeeksi kaistaa taloon ja se menee tukkoon ruuhkaisina hetkinä?

Eilen otettiin virheenkorjaus pois päältä, mutta tämä sama ongelma on ollut jo aiemmin, eli siitä tuskin on kyse.

[attachment=0:35doymou]3114291483.png[/attachment:35doymou]
^^tällä hetkellä ( 20.11.2013 klo. 20.32)^^
Pingi nousee rankasti jos koittaa jotain muuta kuin nebulan servua.

Edit: kokeilin speedtestillä melkein kaikki kotimaiset servut ja huonolta näyttää, paitsi jyväskylä! Sieltä tuli ihan ok download. Ja mikä yllätys niin Tallinna/Elisa antaa ping 50, down 75 ja up on se 10, kuten kaikkialla muillakin pisteillä.
Latasin myös torrentin joka tuli 50Mbit vauhdilla.
Sitten latasin tiedostoa saunalahden isog servulta, ja vauhti oli 1.5Mbit.
Pingi peliservulle 88.
On kyllä erikoista.

Edit2: No niin. Ruuhka tai muu häiritsevä tekijä on poistunut, kuten aiemminkin näihin aikoihin.
En ole buutannut modeemia tai konetta, nopeuden testasin useaan kertaan ja kaikki toimii kuten pitää.
http://www.speedtest.net/result/3114680050.png <-- 20.11.2013 klo. 23.40 alkaen.
Pingi peliservulle 36.

Jotenkin pitäisi saada netti toimimaan myös (alku)iltaisinkin.
Jees poks.
Sama homma tänäänkin.
Tossa 18.30 alkoi hidastumaan ja nyt toimii erittäin epävarmasti.

Yöllä, aamulla ja päivällä kaikki toimi mainiosti.
Vikarissa puolen tunnin jono :/

Vikailmoitusta siis rustaamaan.
Sama vika täälläkin taas, tasan tarkkaan klo 18:30 aikoihin alkanut pingit kapuamaan pikkuhiljaa, ollen tällä hetkellä 50ms. Vikatiketti avattu, ja tullaan avaamaan jokainen päivä kunnes asia on kunnossa, tai saan Soneralta vastakaikua edellisiin vikatiketteihin.
Klo. 23.10 ja alkaa pikkuhiljaa yhteys paranemaan.
Ei ihan täysillä kuitenkaan vielä pelaa.

Erikoista tällainen iltapahoinvointi.
Mahtaako naapurin setä seistä iltaisella piuhan päällä tms. Joku ruuhka tai naapuruston aiheuttama häiriö tulee ekana mieleen.

Korjata se pitää kuitenkin.

Edit: klo.23.50 ja yhteys toimii taas hyvin.
Todella vaikea olis uskoa, että näin kellon tarkasti alkaisivat viat monessa kiinteistössä samaan aikaan.

Eilen kuulin, että kaverilla olisi ollut tavallisessa ADSL-liittymässäkin latenssiongelmaa eilen illalla. Pääkaupunkiseudulla hänkin.
Hei kaikille!

Asiaa on nyt saatu tutkittua enemmän vikailmoitusten johdosta! Eilen on sivuilemme lisätty asiasta myös häiriötiedote.

Soneran laajakaistaliittymissä pääkaupunkiseudulla on havaittu ajoittaista hidastelua. Ongelma on tunnistettu, ja teemme verkossa päivityksiä ja muutostöitä joilla pyrimme ratkaisemaan hidastelua mahdollisimman nopeasti.


Kiitoksia kaikille teille aktiivisuudesta!
Mahtavaa.
Toivottavasti korjaantuu pian :)

Kiitos.

Edit. Ei tainnu vika korjaantua tän päivän puolella. Nyt on taas pingi ja latausnopeus ihan karmeita. klo.19.30.

Edit2 23.11.2013 klo.18.15. Tänään alkoi ongelmat hieman aiemmin. About klo.17.40.
Pingi korkea ja lataus tukossa.
Itselläni oli juuri nettiyhteys poikki tunnin verran, 24.11. klo 24.00 - 25.11. klo 01.00. Käytännössä tämä näkyi niin, että modeemin (Thomson TG789vn, Software Release 8.8.B.A) Broadband-valo paloi vihreänä mutta Internet-valo punaisena, vaikka boottasin laitteen useammankin kerran. Sonera Viihteen TV-kanavat näkyivät, mutta muilta päätelaitteilta internettiä ei pystynyt käyttämään ollenkaan.

Olin juuri päässyt iPadilla kännykkädatayhteyden yli kömpelösti näppäilemällä vikailmoituslomakkeen viimeiselle sivulle, kun yhteys alkoikin taas toimia. Vikailmoituslomakkeessa tuntui olevan epärelevantteja kysymyksiä, esimerkiksi "Palaako modeemin ADSL-valo?", kun laitteessa ei sellaista ole, vaan sen sijaan Broadband- ja Internet-valot. Lisäksi ilmeisesti jos nettiyhteys ei toimi ollenkaan, lomakkeessa pitää silti valita että se "pätkii tai hidastelee", mikä on kuitenkin mielestäni eri asia.
ZeroOne kirjoitti:
Itselläni oli juuri nettiyhteys poikki tunnin verran, 24.11. klo 24.00 - 25.11. klo 01.00.

Sama juttu täällä! Eikä ole ensimmäinen kerta!!! Hitsinvimpula. Tätä on muillakin tapahtunut aika paljon lähiaikoina. Mitä hemmettiä siellä on menty tekemään?!

Itsellä meni poikki sillä lailla, että mikään ei toiminut, ei livekanavat, ei tallennukset & kirjasto, ei netti.

N. 10 minuuttia venasin, boottasin Intenon, ei toimi edelleenkään mikään.

Laitoin TG784:sen tulille ja livekanavat alkoivat näkyä, tallennukset & kirjasto eivät silti toimineet, eikä netti.

Sitten oli taukoa, tein muuta ja about 00:50 alkoivat myös tallennukset & kirjasto toimia, netti ei vieläkään. (jatkoin leffan katsomista kirjastosta).

About 2:05 kokeilin taas nettiä ja toimi taas.


Näitä vastaavia katkoksia, enemmän tai vähemmän pahempina on tullut nyt "syksyn" aikana enemmänkin. Jotain teillä on siellä konffattu väärin.. aivan saletisti!
Täällä meni viikonloppu (pe-su) 100/10M VDSL2-yhteydellä ihan normaalisti. Pingit keskimäärin 7ms joka päivä, pieniä piikkejä mittauksissa max. 15ms, mutta nuo on ihan normaaleja kun yhteydellä on ollut muutakin käyttöä kun ping-seuranta. ;)

Tekee mieli pistää hyvin toiminut yhteys viikonlopun piikkiin kyllä, mutta pidetään nyt seurannassa ja katsotaan mitä maanantai-ilta tuo tullessaan. :)

EDIT: Maanantai-iltakin näytti hyvältä, vaikuttaisi tosiaan siltä että ongelma on korjattu.
Kyllä edelleenki yhteys pätkii. Päivällä toimii ihan normaalisti mutta illalla/yöllä alkaa pätkimään. Lyhyitä katkoja, joten ainakaan täällä ei ole mikään muuttunu.
Huomasin viime viikolla jo että alkoi netti hidastelemaan, pingit nousi jopa satoihin. Enpä välittäny pahemmin, mutta 24.11. - 25.11. välisenä yönä netti meni alas kokonaan. Aamulla toimi taas ihan ok. Nyt sama tapahtui 25.11. - 26.11. välisenä yönä, netti menee alas parin minuutin välein, tätä alkoi tapahtua 24:00 jälkeen. Korjatkaa, kiitos....
Hei Enimos ja MikaKoo,

Mikäli yhteydessä esiintyy edelleen ongelmaa, niin kannattaa olla vikapalveluumme yhteydessä.

Vika voi mahdollisesti liittyä pääkaupunkiseudulla olevaan verkkovikaan, mutta kannattaa siitä huolimatta tehdä vikailmoitus, niin asia voidaan varmistaa.
Kyllä edelleenki yhteys pätkii samanlailla ku aikasempinakin iltoina/öinä. Tänään aamulla 8-9 aikaan kans pätki oikein huolella. Kai tähän kohta jo joku selvyys tulee. 1,5 vuotta on toiminu ihan moitteetta ja olen ollut tyytyväinen, mutta viimeisen kuukauden aikana toiminu todella huonosti.

Vastaa