Zyxel P-660HN-T1A v2 heikko wlan signaali?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Onko muilla ollut ongelmaa otsikon mukaisen modeemin wlan-signaalin kanssa? Tuli hommattua wifi-tabletti ja kyseisen modeemin wlan on joutunut sen jälkeen kunnon testiin. Aiemmin wlan-verkkoa on tullut käytettyä vain olohuoneen pöydällä olevalla läppärillä ja siinä se on toiminut ihan ok. Tabletin kanssa verkko ei tunnu yltävän kuin osaan meidän vajaan 80 m2 rivarikämpästä. Onko tämä normaalia vai onko otsikon modeemin wlan-verkko vain niin heikko? Modeemi tuli siis Soneran määräaikaisen nettitilauksen yhteydessä samassa paketissa.

Olen seurannut wlanin voimakkuutta eri puolilla kämppää ja esim yläkerassa se pätkiin jatkuvasti eikä sen käytöstä tule mitään. Latasin tablettiin sovelluksen, jossa näkyy lähistön wlan verkot ja niiden voimakkuudet. Jatkuvasti on naapurin wlan voimakkaampi kuin oma, vaikka tabletti olisi vain metrin päässä meidän modeemista (naapurin ja meidän välissä on sentään aika paksu betoniseinä jonka luulisi vaikuttavan kentän voimakkuuteen). Onko tämä normaalia vai sattuiko meille vain tulemaan maanantaikappale kyseisestä modeemista? Vai onko tämä liittymän kylkiäisenä tullut modeemi vain niin onneton "hinnat alkaen" -versio? Modeemin asetuksista tuli tarkastettua että wlanin lähetysteho on 100 %.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Kerro myös tabletin malli... Oletko kokeillut läppärillä testailla singnaalin voimakkuutta... eli siirrä vaikka läppäri hieman paikasta toiseen ja kokeile...

Riippuu aika paljon myös tabletin vastaanotto tehoista. Että ainakin huomaan että älypuhelimella tippuu aika nopeasti kantama / nopeus kun liikkuu pienessä yksiössä.

Jos haluat paremman langattoman verkon kantaman, kannattaa hankkia uudempi langaton reititin, Asus RT-N56U on testivoittaja nopeuden ja kantaman takia, joten aika hyvä valinta.

Mitä materiaalia on sisäseinä? Se voi vaikuttaa kantamaan. Normaalia on jos yläkerrassa ei toimi, mutta kannattaa kysellä naapurilta, millainen langaton reititin hänellä on... Hänellä saattaa olla paljon tehokkaampi reititin, joten kyllä siinä vaikutusta löytyy. Kaksikerroksisissa huoneistoissa kannattaa olla kaksi langatonta reititintä, jotta singnaali olisi tarpeeksi voimakas.
Kiitos hyvistä vinkeistä. Tablet on Samsungin Galaxy Tab 3 7" WiFi versio. Väliseinät ovat ihan rankarakenteisia kipsilevyseiniä. Välipohja on kylläkin ontelolaattaa, joten se varmasti selittää signaalin vaimenemisen osittain.

Kokeilin äkkiseltään Sonyn läppärillä yläkerrassa ja siinä yhteys tuntui toimivan. Tosin kokeilu oli lyhyt enkä seurannut signaalin voimakkuutta sen tarkemmin. Myöskin vanhalla iPhonella wifi pääasiassa toimi, muutamaa katkoa lukuunottamatta. Eli ehkä osasyyllinen tilanteeseen on tuo Samsugin tabletti jossa siis ilmeisesti on huono wifi-vastaanotin. Se on kyllä aika kummallista kun kyseessä on wifi versio, jolloin siihen ominaisuuteen olisi luullut kiinnitettävän huomiota kun se kerran on ainoa yhteysmuoto. Kannattaisiko olla yhteydessä Samsungiin ja kysyä onko laitteessa vikaa? Itsellä kun ei ole näistä yhtään kokemusta, niin ei tiedä mikä on sellainen perustaso jonka laitteella voi olettaa olevan.

Naapuria täytyy vielä koittaa juttuttaa, harmi kun ei tiedä kumpi seinänaapuri on kyseessä. Vai voisikohan signaali tulla vielä kauempaakin, tiedä häntä. Tuo Asus ei taida olla tuolla Soneran suositeltujen modeemien listalla, mutta kai se silti voi toimia Soneran liittymän kanssa?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Se voi olla van tyypillinen ongelma Samsungin tabletin kanssa.

Voisit vain hankkia toisen reitittimen ja laittaa siltaavaan tilaan sekä vetää kaapelilla asuntosi toiseen päähän, näin saat varmistettua että koko asunnossasi on hyvä WLAN verkko.

Eli jätät Soneran reitittimen normaaliin paikaan ja osat toisen reitittimen ja kytket sen Soneran reitittimeen kiinni, kuitenkin niin että uusi reitititin on siltaavassa tilassa, niin välttyyy turhalta tupla NATilta.

Vastaa