Kilpailu

Voita ja testaa Suunnon uutuus urheilukuulokkeet, Suunto Wing tai Suunto Sonic! **arvonta on nyt suoritettu**

 • 7 February 2024
 • 99 kommenttia
 • 2843 katselukertaa
Voita ja testaa Suunnon uutuus urheilukuulokkeet, Suunto Wing tai Suunto Sonic! **arvonta on nyt suoritettu**
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
 • Yhteisömanageri
 • 10508 kommenttia

Muokkaus 5.3.2024

Voittajat on nyt tavoitettu ja he ovat:

 • Suunto Sonic:@Jemia &@Pappaks 
 • Suunto Wing:@RootBear 

Jäämme innolla odottamaan arvosteluita ja kokemuksia 😊 Jaan linkit arvosteluihin tänne sitten, kun ne on julkaistu.

 

Suunto on tuonut myyntiin hiljattain uudet mielenkiintoiset niin sanotut luujohdekuulokkeet; Suunto Sonic ja Suunto Wing. Suunto kertoo kuulokkeista seuraavasti:

 

Suunto Wing;

Laadukkaat luujohdekuulokkeet, joissa on LED-valot ja varavirtalähde.

Open-ear-urheilukuulokkeilla voit kuunnella musiikkia ja havainnoida samalla myös ympäristöäsi. Perinteisten in-ear-kuulokkeiden sijaan Suunto Wing -kuulokkeet jättävät korvakäytävän avoimeksi, jolloin kuulet ympäristösi ja liikenteen äänet.

 

Suunto Sonic;

Erinomaisen äänenlaadun tarjoavat luujohdekuulokkeet.

Ulkona liikkuessa on tärkeää olla tietoinen liikenteestä – mutta nyt voit kuunnella ympäristön äänien lisäksi myös lempimusiikkiasi. 

Erinomaisen äänenlaadun tarjoavilla Suunto Sonic -luujohdekuulokkeilla voit kokea samanaikaisesti molemmat elämykset. 

 

Meitähän kiinnostaa tietenkin nyt, että lunastaako kuulokkeet lupaukset 😊 Ja sehän selviää parhaiten kun laitetaan kuulokkeet testiin! Joten etsimme jälleen tuttuun tapaan testaajia sekä arvostelun kirjoittajia yhteisöläisten joukosta 🤗

 

Osallistu arvontaan ja voita kuulokkeet testiin ja itsellesi

 

Olet arvonnassa mukana kun vastaat seuraaviin kysymyksiin tämän kirjoituksen kommenttiosiossa 3.3.2024 mennessä:

Kummasta mallista olisit ensisijaisesti kiinnostunut eli Suunto Sonic vai Suunto Wing ja miksi olet kiinnostunut juuri siitä mallista.

 

Arvomme kaikkien osallistuneiden 2kpl Sonic-kuulokkeita (arvo 149€) sekä 1kpl Wing-kuulokkeita (arvo 199€). Pyrimme ottamaan huomioon voittajien toiveet kuulokemalleista mutta riippuen ketkä arvonnassa voittaa ja mitä he ovat toivoneet niin palkintona voi olla huonolla tuurilla myös juuri se toinen malli.

 

Osallistumalla arvontaan sitoudut samalla siihen, että jos arpaonni suosii sinua niin kirjoitat voittamistasi kuulokkeista arvostelun tänne Yhteisöön. Tämän jälkeen voit pitää kuulokkeet itsellesi.

Arvostelusta lyhyesti

 • Jos voitat arvonnassa niin testaa kuulokkeita arjessasi noin kahden viikon ajan
 • Kiinnitä testaamisessa huomiota erityisesti siihen, että kuinka hyvin kuulokkeilla voi kuunnella musiikkia tai äänikirjoja ja samaan aikaan havainnoida ympäristön ääniä. Ja koetko tästä olevan hyötyä ja jos kyllä niin millaista hyötyä. Kiinnitä myös huomiota mikrofonin äänenlaatuun, jos puhut puhelua lenkillä ollessasi niin häiritseekö tuuli puhelun puhumista
 • Kuulokkeiden äänenlaadun lisäksi testaa myös esimerkiksi akunkestoa ja latausnopeutta
 • Yllä mainittujen kokemuksien perusteella kirjoita kuulokkeista arvostelu tänne Yhteisöön
 • Arvostelu voi olla vapaamuotoinen mutta sen tulee olla hyvän tavan mukainen 😊
 • Arvostelun tulee olla vähintään 500 sanan mittainen ja sen tulee sisältää myös kuvia kuulokkeista sekä myyntipakkauksesta ja sen sisällöstä
 • Voit lisätä halutessasi arvosteluun myös videoita (Youtube)


Onnea arvontaan 😊

Suunto Wing

 

Suunto Sonic

 

Kilpailun säännöt

Arvonnan säännöt ja rekisteriseloste

Voita ja testaa Suunnon uutuus urheilukuulokkeet, Suunto Wing tai Suunto Sonic!


Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Pasilan asema-aukio 1, 00520 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).
 

Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian sekä kumppaneiden henkilökunta ja heidän perheenjäsenensä, sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.

 

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 7.2.2024. - 3.3.2024 välisenä aikana. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.

 

Palkinnot
Palkintoina arvotaan kaksi (2) kappaletta Suunto Sonic ja yksi (1) kappale Suunto Wing -kuulokkeita. Palkintojen arvot: Suunto Sonic 149€ ja Suunto Wing 199€.

Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin. 

 

Arvontaan osallistuminen

Arvontaan osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun ostamista Telialta. Arvontaan voi osallistua vastaamalla tässä kirjoituksessa esitettyyn kysymykseen tämän kirjoituksen kommenttiosiossa. 1 kommentti = 1 arpa. 1 arpa/henkilö.

Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

 

Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan 4.3.2024 ja voitosta ilmoitetaan Telia Yhteisön kautta yksityisviestillä. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) vuorokauden kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi ja kotipaikkakunta sekä Yhteisön nimimerkki eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

Voittaja sitoutuu siihen, että hän julkaisee voittamastaan kuulokkeista arvostelun noin kahden viikon testijakson jälkeen:

 • Testijakson aikana on hyvä kiinnittää huomiota erityisesti siihen, että kuinka hyvin kuulokkeilla voi kuunnella musiikkia tai äänikirjoja ja samaan aikaan havainnoida ympäristön ääniä. Ja kokeeko testaaja, että tästä on hyötyä ja jos on niin millaista hyötyä. Testijakson aikana on hyvä kiinnittää huomiota myös mikrofonin äänenlaatuun, jos puhuu puhelua lenkillä ollessaan niin häiritseekö esimerkiksi tuuli puhelun puhumista
 • Kuulokkeiden äänenlaadun lisäksi on hyvä testata myös esimerkiksi akunkestoa ja latausnopeutta
 • Yllä mainittujen kokemuksien perusteella testaaja kirjoittaa kuulokkeista arvostelun Yhteisöön
 • Arvostelu voi olla vapaamuotoinen
 • Arvostelun tulee olla vähintään 500 sanan mittainen ja sen tulee sisältää myös kuvia kuulokkeista sekä myyntipakkauksesta ja sen sisällöstä
 • Testaaja voi halutessaan lisätä arvosteluun myös videoita (Youtube)

 

Arvostelu julkaistaan Telia Yhteisössä. Testaajan tekemien kirjoituksien sekä julkaisemien kuvien tai videoiden tulee olla hyvän tavan mukaisia eivätkä ne saa sisältää asiatonta sisältöä.

Osallistumalla kilpailuun ja lähettämällä Telialle tekemäänsä materiaalia henkilö myöntää Telialle oikeuden hyödyntää materiaalia Telian markkinoinnissa ilman eri korvausta, sekä julkaista materiaalin tehneiden henkilöiden Telia Yhteisön nimimerkit ja Youtube-kanavien nimet.

Jos kilpailun voittaja ei tee kirjoituksia Telia Yhteisöön testijakson aikana, Telia veloittaa voittajalta puhelimen hinnan, joka määräytyy laitteen lähetyspäivänä voimassa olevan hinnan mukaan.

 

Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista. Palkinnon voittaja vastaa muista mahdollisista palkinnon vastaanottamiseen tai käyttämiseen taikka arvontaan osallistumiseen liittyvistä kustannuksista. Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

Arvonnan sääntöjen noudattaminen
Arvonnan säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä sekä mahdollisia arvontaan osallistumisen yhteydessä esitettäviä ohjeita ja muita tarkentavia ehtoja. Mikäli arvontaan osallistunut on menetellyt näiden sääntöjen tai muiden arvontaan liittyvien ohjeiden vastaisesti tai lainvastaisesti, on Telialla oikeus hylätä osallistuminen. Tilanteessa, jossa arvonnan voittaja hylätään, menettää voittaja oikeutensa palkintoon.
 

Vastuunrajoitus

Telia ei vastaa mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta, mukaan lukien viivästys tai käyttämättä jääneen palkinnon käyttömahdollisuudesta aiheutunut vahinko, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta tai palkinnon vastaanottamisesta. Tämä vastuunrajoitus ei kuitenkaan heikennä arvontaan osallistuvalle kuluttajansuojalain nojalla kuuluvia oikeuksia.
 

Henkilötietojen käsittely

Henkilötietoja käsitellään Telian tietosuojalausunnon mukaisesti. Tietosuojalausunto on luettavissa osoitteessa telia.fi/tietosuoja.

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.


Telia Finland Oyj
Helsingissä 7.2.2024

 

Lue myös:

 


Aihe on suljettu kommenteilta.

99 kommenttia

Kunniamerkki +1

Suunto Wing on mun valinta. ✌🏻

Kunniamerkki +1

Suunto Wing on mun valinta. ✌🏻

Olisipa hyvä kyykkiä pihalla kuunnellen musiikkia ja ilman otsalamppua kun wingit valaisee 🤩

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Suunto Wing mutta en kyyneleitä pyyhkisi, jos sen toisen saisin. 😉

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8

Suunto Wing kun on vedenpitävä IP67 eikä vaan IP55 ja leditkin saa näemmä kätevästi pois päältä. Samoin musiikin pomppinen kun erehtyy päätä heilauttaan ei kuulosta kovinkaan toivotulta. Hyvin kyllä kelpaa Sonic myös kun tuo IP luokitus on ainoa kaivattu lisäominaisuus. Toivottavasti voi vielä kuunnella jotain muutakin kuin Hotel Californiaa 30 tuntia putkeen. 😅

Musiikin toistoaika varavirtalähteen kanssa

30 h (60 % äänenvoimakkuus, "Hotel California" kappaleen toisto SBC formaatissa)

Musiikin toistoaika päänliikehallinnan ollessa päällä

8 h

Musiikin toistoaika LED-valaistus jatkuvasti päällä

4 h

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +3

Suunto Sonic olisi oma valinta. Äänenlaatu edellä menisin näissä. Valot ja varavirrat on erikseen jos niille tarvetta vaikkakin ei niistä kait haittakaan ole

Kunniamerkki

Wings sopisi reissuun kun reissuun.

Kunniamerkki +14

Tällaiset olis kyllä kovat kun tykkään kuunnella lenkillä musiikkia, mutta nappikuulokkeet haittaa ympäristön kuulemista. Pyöräillessä ei oikein voi kuulokkeita käyttää ollenkaan viimamelun vuoksi kun sitten ei kuule yhtään mitään, mutta ehkä tällaiset vois jopa toimia siinäkin… 🤔

Jos sais vapaasti valita niin valinta kohdistuisi Wingiin paremman suojausluokan takia, pelkään että IP55 kuulokkeet menis rikki mun hikoilumäärillä, minkä lisäksi käytän kuulokkeits kelissä kuin kelissä ja ne olis hyvä pystyä huuhtomaan puhtaaksi käytön jälkeen. Mielelläni otan testiin ja jaan kokemukset jos mahdollisuus suodaan 👍

Kunniamerkki

Wingit retkelle

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Suunto  Wing kun olisi vedenpitävä, mutta ei toinen huonokaan olisi.

Kunniamerkki +1

 

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +2

Valinta kohdistuisi Wingiin paremman suojausluokan takia (vois pestäkin miedolla saippualiuoksella) ja saahan nuo turhaksi katsotut valot ja päänliikkeiden seurauksen pois päältäkin jos niille ei ole tarvetta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +6

Nappikuulokkeet eivät kestä korvissani, ja tämän vuoksi sopivien kuulokkeiden löytäminen on ollut haastavaa. Viimeisimpänä muutama vuosi sitten käytössäni oli Samsung galaxy budsit (1. sukupolvi), jotka vikaantuivat ja tämän jälkeen en ole ulkona kuulokkeita käyttänyt. Sangalliset kuulokkeet kyllä omistan, mutta niiden kanssa ei liikenteessä uskalla liikkua. Nämä Suunnon kuulokkeet vaikuttaa mielenkiintoiselta uutuudelta, jotka ratkaisisivat kaksi ongelmaa: korvissa pysymisen, ja turvallisen liikkumisen liikenteessä. Jos nyt ostaisin kuulokkeet, valitsisin todennäköisesti Sonic:in. Olisin valmis tinkimään IP-luokituksesta ja varavirtalähteestä edullisemman hinnan takia.

Kunniamerkki

Suunto Wing kiehtoo lähinnä Led-valojen osalta, koska liikun paljon pimeällä, mutta Sonic taas nimenomaan äänenlaadun takia, eli ei väliä kummat tulisi testiin. Ulkoilen päivittäin paljon koiran kanssa ja iän myötä olen huomannut tulleeni sen verran aremmaksi, että kuuntelen musiikkia vain toisella kuulokkeella, jotta kuulen mitä ympärillä tapahtuu. Toive tietysti olisi tasaisesta äänenlaadusta molemmissa korvissa ja silti tietäisi mitä ympärillä tapahtuu. Lisäksi minulla on ollut useammat eri valmistajan Bluetooth-kuulokkeet testissä ja muiden kertoman mukaan he eivät kuule minua puhelun aikana taustamelujen takia, vaikka olisin ihan vain kotonakin eikä olisi edes taustamusiikkia/telkkaria päällä, joten tämänkin takia olisi kiva päästä testaamaan mihin näistä luujohdekuulokkeista on. Tällä hetkellä joudun turvautumaan ihan johdollisiin kuulokkeisiin, jos haluan puhelun aikana saada käteni vapaaksi, kun en myöskään viitsi koko ajan ostaa uusia Bluetooth-kuulokkeita vain testin vuoksi. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +7

Suunto Wing. Näyttää ihan ufolta, sopisi mun tyyliini.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

No Suunto Wing kuulokkeet näyttävät hyviltä siksi ensimmäisenä toiveena, mutta myös Sonic kuulokkeet olisivat testauksen arvoiset. Minulla on yhdet luujohdekuulokkeet jo, mutta en ollut vakuuttunut niistä (halpa laatu tuntuu ja kuuluu).

Tuollaiset laadukkaat kuulokkeet voisivat olla ihan eri maata 😊

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Tällaisista avoimista kuulokkeista ei vielä itsellä olekaan aiempaa kokemusta! Hämmästyttävän kevyitä laitteita 31 ja 33 gramman painoilla!

 

Mutta tällaiselle tulisi todellakin käyttöä itselle etenkin paljon pyörän selässä liikkuessa. Olen kokeillut perinteisiä true wireless -nappikuulokkeita, mutta ongelmana nimenomaan on muun liikenteen äänien blokkaantuminen eikä taustaäänien kanssa mikrofonin avulla kuuntelukokemus ole mikään erityisen kiva elämys.

 

Paljon ei laitteissa ole ominaisuuseroja, mutta sen verran kuitenkin kallistuu vaaka Suunto Wingin puolelle etenkin tuon paremman IP67-luokituksen osalta, mikä sisältää upotuksen metrin syvyyteen puoleksi tunniksi IP55:n roiskeiden sijaan, eli Wing olisi oiva wingman myös vaikka avantoreissulle tai vaikka 60-asteiseen saunaankin! Lisäksi punaiset ledivalot kuulokkeiden sivuille todellakin toisivat lisäturvaa ja näkyvyyttä Suomen pimeisiin kevättalviin.

 

Toisaalta, Sonicissa näytti olevan paremmat äänikodekit, joten kuunteluelämys saattaa olla niissä parempi.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Luujohdekuulokkeet on ollut mielenkiinnon kohteena, mutta päädyin silloin ostamaan AirPods Pro 2, jotka kyllä toimii adaptiivisen vastamelunsa kanssa hyvin arkiympäristössä ja kovemmassa metelissä saa täyden hiljaisuuden täydellä vastamelulla.

 

Kiinnostukseni on Sonic versiot joissa lupaillaan äänenlaadusta jotain. Wing versiossa ei mainita sanallakaan joten paino lienee LED valoissa ja varavirrassa. Näitä olisi mielenkiintoista verrata Applen kuulokkeisiin. Kuntosalilla, juostessa, tanssiessa tai muussa liikunnassa jossa riskinä on kuulokkeiden putoaminen korvasta, onneksi tapahtuu harvoin mutta esim. talvella lumeen hukkuva valkoinen kuuloke on haasteellinen löytää. Salillakin on paikkoja mihin ei kuulokkeen putoamista toivoisi, juoksumattojen alta olisi haasteellista löytää!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Suunto Wing -urheilukuulokkeet sopisivat jokaiseen hetkeen eli oli sitten hämärää tai valoisaa ja hikoilin tai en. Luulen, että viihtyisin myös töissä aamuisin, kun puran tavaraa lempimusiikin tahdissa eivätkä kuulokkeet tippuisi korvilta jatkuvasti.🙂

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Suunto Wing mutta en kyyneleitä pyyhkisi, jos sen toisen saisin. 😉

Tarkennosta tähän, miksi tahtoisin voittaa. Olen alkanut tekemään kävelylenkkejä ja yksin on aina niin vaikea saada itseään liikkeelle. Jos sattuisi voittamaan kuulokkeet, niin johan alkas lenkkeily sujumaan mieluisammissa merkeissä. 😍

Kunniamerkki

Olisi ihan mielenkiintoista testata kumpaa vaan mallia, eli sanotaan nyt vaikka se halvempi Suunto Sonic. Ainoa ero noilla taitaa olla tuo Suunto Wingien mukana tuleva powerbank ja LED valot. Aika harvoin tulee kuitenkaan tehtyä yli 10 tunnin lenkkejä niin ei tuo nyt niin tarpeellinen ole ja pimeällä käytän otsalamppua.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +1

Ensisijainen valintani voittaessani olisi Suunto Wing. Tässä muutama syy miksi näin on:

 

1. Tässä laitteessa on IP67- luokitus, joten ne on pölyn, hien- ja vedepitävät. Harrastan aktiivisesti hiihtoa, uintia, juoksua ja pyöräilyä säällä, kuin säällä. Näissä lajeissa tuosta luokituksesta on todella hyötyä.

 

2. LED-valoista on hyötyä turvallisuuden kannalta. Hämärässä nämä valot auttavat muita liikenteessä olijoita näkemään minut paremmin ja joissakin tapauksissa nämä valot voivat auttaa estämään kohtalokkaita onnettomuuksia. Plussaa siitä, että nämä valot voidaan tarvittaessa myös kytkeä pois päältä sovelluksesta.

 

3. Näiden molempien kuulokkeiden paino on vain muutaman kymmenen gramman luokkaa, joten niiden pitäminen on kevyttä ja huomaamatonta liikuntaa harrastaessa.

 

4. Olen itse huomannut liikuntaa harrastaessa, että olen lähes poikkeuksetta pitänyt vain toista kuuloketta korvalla, jotta kuulen tapahtumat ja liikenteen ympärilläni turvallisuussyistä. Tämä laite, muiden etujen lomassa, että kuulee silti ympärillä olevat äänet, vaikka kuuntelee molemmilla korvilla, on todellinen pelastaja, joka voi säästää parhaillaan ihmisten loukkaantumisia, tai jopa hengen.

 

5. Luvattu akun käyttöaika tässä laitteessa on suhteellisen hyvä, mutta lisävirran saanti on joskus todella hyödyllistä. Näiden kuulokkeiden mukana tuleva virtalähde, jossa luvataan jopa 20h lisää kuunteluaikaa, on todellinen plussa. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin olla jatkuvasti lataamassa laitetta pitkiä aikoja, tai että siitä loppuu akku juuri silloin, kun niitä eniten tarvitsee, eikä ole mahdollisuutta niitä juuri sillä hetkellä ladata. Tämän voin kertoa henkilökohtaisestta kokemuksesta. Lisäksi luvattu 15 minuutin latausaika, jolla saa 3h lisää kuunteluaikaa, on todella ripeää.

Kunniamerkki

Suunto Wing minulle. On nopeet!

Kunniamerkki

Sonic tuntuisi omaan käyttöön varsin napeilta, etenkin kun kuulokojeet haittaavat perinteisten kuulokkeiden käyttöä ja niiden äänenlaatu riittää puheelle, todella huonosti musiikille.

Kunniamerkki

Wing on minun valinta hiihtoon ja pyöräilyyn. Ilomielin testaan ja kirjoitan palautteen kuulokkeista.

Kunniamerkki +1

Suunto Sonic olisi oma valintani. Luujohdekuulokkeet kiinnostavat testiin erityisesti sen takia kun lähipiirissä on henkilö, jolla toinen korvakäytävä on ahtaampi. Aiempaa kokemusta hänellä ei ole kyseisestä tekniikasta, eli ahaa-elämyksen mahdollisuus olisi erinomaisen suuri.