Voita ja testaa uusi Apple Watch Series 4 GPS + Cellular -kello (2.7 – 14.7.2019)Näytä ensimmäinen kirjoitus

215 kommenttia

Olisi mukava päästä kokeilemaan älykelloa ensimmäistä kertaa. Muutaman ystävän juttuja olen kelloista kuullut, mutta olisi hienoa antaa myös oma mielipide kokemuksen perusteella. Älykello on kiinnostanut jo hetken aikaa juuri niiden saaman kehujen vuoksi ja tottakai tekniikan kehittyessä eteenpäin.

 

Suurin ominaisuus kellossa varmasti on sen monipuoliset käyttötavat. Kiinnostaisi nähdä kuinka pitkälle kellolla pärjää arkikäytössä esim. Applepayn ja puheluiden kanssa. Kello olisi myös kätevä salille sen toimiessa myös urheilukellona ja pysyisi päivän aktiivisuudesta hyvin helposti perillä. 

 

Yhtä tiettyä kiinnostavaa ominaisuutta kellosta on vaikea valita, mutta jos yksi pitäisi valita, se olisi varmaankin kellon kätevyys pienessä koossa.

 

 

Itse käytän Polarin edullista kelloa treenien ja unen aikana, mutta sen muutamat ominaisuudet estävät minua käyttämästä sitä todellisena kellona. Apple Watch tuntuu täyttävän nuo vaatimukseni ja olisin mielelläni valmis testaamaan sitä. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

Moi!
Applen laitteita nyt ei vielä ole ollutkaan, ei tietokoneita eikä puhelimia.
Älykello myös on aivan uusi tuttavuus, mielenkiinnolla tällaisen testattavakseni ottaisin. Luulisin, että ihan noviisina osaisin kyllä sanoa jotain ihan uutta tällaisesta vehkeestä :)

Eniten kiinnostava ominaisuus on akunkesto, varsinkin jos soittaa puheluita.

E-SIM ominaisuus kiinnostaa myös, lenkille olisi mukava mennä ilman puhelinta.

Lasin suojauksen odotan myös parantuneen edelliseen malliin verrattuna. Hieman herkkä naarmuuntumaan tuo vanhamalli.

Lippu sisään jos vaikka tuuri kävisi. Android kello on jo mutta Applen kelloa voisi sitä testata kumpi kestää navigointia paremmin ja kun paikannus on päällä akkua koetellaan. 

Kellon ominaisuuksista odotan eniten sitä, miten hyvin se toimii lisänä Applen muiden laitteiden kanssa. Esimerkiksi apple tv:n kaukosäätimenä ja Mac-tietokoneen ”salasanana”. Monesti miettinyt apple watchin ostamista, mutta hinta varsinkin uutena on sen verran kova, etten sitä ole lähtenyt ostamaan.

Omistin joskus android- puhelimia ja päätin siirryä Applen tuotteisiin koska kuulin kavereilta että ne olisivat paljon parempia, ja täytyy myöntää että ettei ollut virhe vaihtaa appleen! Nykyään 5v Iphoneja käyttäneenä olisi tosi hyvä päästä testaamaan myös Applen älykelloa kun ei ollu siihen mahdollisuutta!


Älykellot ovat kehittyneet paljon viime vuosien aikana mitä olen lukenut ja uskon että apple watch olisi aika sulavakäyttöinen kello!


Odotan kellolta hyvää akunkestoa sekä käytön sulavuutta ja ominaisuuksista kiinnostavin on miten hyvin tällä pystyy hallitsemaan eri laitteiden/sovellusten(esim spotify, sport tracker)asetuksia ja toimintoja.


 


Edit LiisaMn: poistettu viestistä henkilötiedot


Jos haluat lisätä viesteihisi allekirjoituksen, se onnistuu valitsemalla oman profiilin asetuksista henkilökohtaiset tiedot > allekirjoitus

Apple watch on jotain mitä on salaisesti himoinnut, mutta ostopäätöksen esteenä on ollut ajatus, ettei se tuota hintaansa nähden tarpeeksi lisäarvoa - odotan, että se yllättää minut tekemällä aktiivisesta elämäntavastini kurinalaisempaa ja täyttää puuttuvan palasen paikan apple-ekosysteemissäni. Ominaisuuksista kiinnostaa eniten e-simin toiminta: miltä tuntuu kun puhelin jää kotiin. Parhaassa tapauksessa odotan ja toivon, että oma puhelimen käyttöni vähenisi. Myös Applen urheiluohjelmiston ja aktiivisuusmittauksen toimivuus kiinnostaa, sekä sen kilpailukyky urheilukellovalmistajien tuotteita vastaan. 

Kunniamerkki +8

Garmin ranteessa alkaa olemaan vaihtokunnossa ja pitkä alkaa olla pohdinta jo, mihin sitä seuraavaksi loikkaisi. Applen kello ei sinänsä ole ollut vaihtoehdoissa mukana, tuli kyllä mielenkiintoista tämä vastaan. 

 

Applen kellon hankintaa puoltaisi kyllä flimmerin tunnistuskyky, joten tulisi testailtua sekin käytännössä ja muutenkin miten se Apple taipuu kuormituksen seurantaan ja liikuntaan. 

Apple Watch olisi mielenkiintoista testata. Etenkin odotan sitä, että voisi jättää puhelimen kotiin ja käyttää kelloa puhelimena. 

Jeee Älykello

Tää kello varmasti tuo lisämaustetta tuleviin vuosiin ja mitä kaikkea sillä mahtaa voida tehdäkään!

Akun kesto on varmaan jo kehittynyt aika paljon. Mielenkiinnolla odotan myös, miten Applet toimii keskenään yhdessä..

 

Ranteesta löytyy jo AW3 mutta uusi versio kiinnostaa paremman näytön, lisäominaisuuksien ja tietysti langattomuuden johdosta. Olisi kiva testata miten luuriton elämä onnistuu oikeasti. Airpoditkin jo löytyvät niin käyttö olisi täysipainoista.

 

Olisi mielenkiintoista päästä testaamaan Apple Watchin ominaisuuksia ja vertailla ominaisuuksien eroavaisuuksia/samanlaisuuksia tämän hetkiseen urheilukellooni Suuto Vantage V. Myös eSIMin testaus kiehtoo, jotta toimiiko niin hyvin kuin on annettu mainosteksteissä ymmärtää. Apple Watchin akunkesto nelosessa on paperilla parempi verrattuina aikaisempiin malleihin, mutta millainen akunkesto on arkikäytössä, urheilutilassa jne kiinnostaa testailla. 

Odotan parempaa yhteensopivuutta nyt käytössä olevaan Samsung Gear Sport kelloon verrattuna.Cellular ominaisuus tuonee lenkkipoluille helpotusta kun ei tarvitse kantaa puhelinta mukana.

Tätä olisi kiva päästä kokeilemaan. Puhelimeen sopiva älyranneke minulla onkin. 

Tämä vaikuttaa minulle sooivalta. 

Tämä olisi mielenkiintoinen uusi tuttavuus sillä en ole koskaan omistanut älykelloa, harkinnassa kyllä ollut joten kaikki ominaisuudet kiinnostaa. Applen tuotteet muuten kyllä tuttuja. Joten täältä saisi käyttökokemusta ihan " vihreältä" käyttäjältä :)

Josko jostain kerrankin tärppäisi. Tältä mallilta odotan erityisesti mahdollisuutta käyttää ilman puhelinta sekä akun kestoa.

No tämäpä sattui. Olen lykännyt ja lykännyt apple watchin ostamista, koska siihen ei ole saanut eSimiä joka toimisi Suomessa. Jos voitan niin ostan toisen watchin vaimolle.

Mitä odotan tältä kellolta... no tietenkin yhteensopivuutta Android-puhelimen kanssa. Siitä se sit läks.

Odotan erityisesti eSimin toimivuutta, onko mahdollista ihan oikeasti jättää puhelin kotiin ja silti nauttia musiikista ja yhteyksistä. Toivon, että Apple Watch pystyy oikeasti kamppailemaan ”oikeiden” multisport-kellojen kanssa triathlonharrastuksessa. 

Odotan, että uusi watch on tulevaisuus ranteessa. Odotan, että se tuntuu siltä, että jälleen ollaan menty yksi askel eteenpäin kehityksessä ja että se avaa ovia aina vain kehittyneempiin laitteisiin. Toivon, että uudessa kellossa on tehty käyttö paljon yksinkertaisemmaksi. Esimerkiksi lenkille voi lähteä ilman, että tarvitsee puhelinta pitää välttämättä mukana. Mielenkiinnolla odotan, miten simkortti on kelloon saatu yhdistettyä ja kuinka paljon se tulee helpottamaan jokapäiväisissä askareissa verrattuna nykyiseen watchiini. Lisäksi akun kesto kiinnostaa myös

Nyt on ihan pakko lähteä peliin mukaan. Vannoutuneena Applen käyttäjänä ja neljä Polaria omistaneena olis aivan mahtavaa päästä testaamaan kuinka tuo Omenan oma kello oikein ompun kasin kanssa pelaa. Polarit eivät näinä käyttövuosinaan ole vakuuttaneen akun kestolla ja yhteistyöllä ompun kanssa. Ja hei, voiskos toi saada taas sohvaperunankin taas tosi toimiin lenkkipolulle?

 

Uuden Apple Watchin eniten odottamani ominaisuus on GPS. Haluan nähdä kuinka tarkka tuo on ja voinko vihdoinkin jättää puhelimen kotiin lähtiessäni maastoon pyöräilemään. Tähän mennessä puhelin on aina ollut mukana, jotta saan träkättyä reitin ja soitettua apua, mikäli pannutan pyörällä niin, etten selviydy maastosta omin avuin. 

 

Toivon kellon omaavan riittävän hyvän akkukeston siten, että se kestää GPS- käytön sekä musiikin kuuntelun vielä työpäivän päätteeksikin lataamatta. 

 

Kiinnostavimmaksi kynnyskysymykseksi laitteen osalta varmaankin osoittautuu kokonaispaketin toimivuus aktiivikäyttäjän ranteessa - satunnaiset puhelut, musiikin kuuntelu, trrenit, GPS, meilit. Olisi mielenkiintoista testata miten eSIM vapauttaa - vai vapauttaako sittenkään...

Mulla oli Apple Watchin eka versio, mutta myin sen 1/2 vuoden jälkeen pois, kun ei vastannut odotuksia ja varsinkin akunkesto oli kehno. Nyt voisi tätä uutta testata ja varsinkin parantunut sykkeenmittaus kiinnostaa!

Odotan jotain odottamatonta. Uskon, että tulen hämmästymään kellon ominaisuuksista, vaikka osittain ne tiedänkin. Toivon hyvää käytettävyyttä sekä akunkestoa. Kiinnostava ominaisuus tällä hetkellä on puhelut, mutta kokonaisuus tekee kellosta erittäinkin mielenkiintoisen.

Vastaa