Voita ja testaa uusi Apple Watch Series 4 GPS + Cellular -kello (2.7 – 14.7.2019)Näytä ensimmäinen kirjoitus

215 kommenttia

Itselläni on ollut käytössä Samsung Galaxy Watch älykello, josta olen pitänyt todella paljon hyvien toimintojen vuoksi. Halusin seurata nukkumista, sekä päivittäistä liikkumista. Älykello on todella paljon motivoinut lähtemään ulos sekä rikkomaan edellisen päivän tavoitteet. Sykeen mittausta on myös ollut kiva seurata vähän väliä.
Nyt kuitenkin kun vaihdoin Android puhelimesta Iphoneen meni kellosta hiukan toimintoja muun muassa Applen sähköpostista ei saa ilmoituksia älykelloon. Odottaisin Apple Watchilta näppärämpää maksutapaa, koska Samsung Pay ei ollut vielä Suomessa käytössä. Kello olisi myös muodoltaan näppärämpi käteen, kun nykyinen ottaa välilla ranteeseen kiinni. Haluasin nähdä miten Applen älykellossa urheilutoiminnot toimivat, kun tulee melkein päivittäin lähdettyä pyöräilemään tai kävelemään. Kelloa tulisi myös käytettyä herätyskellona 🙂.

Eli jos skaban arpaonni osuu, niin sitä tulisi paljon testattua ja verrattua edelliseen kelloon.

Odotan että se toimii saumattomammin muiden apple laitteiden kanssa ja on yhtä helppokäyttöinen kuin aiemmat mallit.

Aikaisempaa kokemusta älykelloista ei ole, mutta hankinta ollut harkinnassa jo jonkin aikaa. Olen kuunnellut ystävien ja läheisten kokemuksia tarkkaavaisesti ja applewatch on saanut kiitosta heiltä.

Ominaisuuksista kiinnostaa erityisesti työmatkapyöräilyn seuranta, lähimaksu ja unenlaadun seuranta.

Odottaisin että saatavan datan avulla voisin tehdä korjausliikkeitä rutiineihin sekä älykello olisi yksi työkalu motivaation ylläpitämiseen terveellisissä elämäntavoista pysymiseen.

Olen käyttänyt iWatch kelloa kolmisen vuotta. Kellostani on yhteys autooni, Volvoon. Naisenakin on helppo käyttää tätä toimintoa. Liikkumistani seuraan tietysti myös kellosta. Uusi toiminto, palvelu voisi olla voida vastata kellolla soitettuun puheluun.

IWatch on ollut mainio apu huolehtia siitä, että Vovoni on lämmin kylmänä talviäivänä. Ei enää tarvitse käyttää parkkipaikan pistoketta. iWatch myös muistuttaa minua kiikkumisen tärkeydestä. Uutta ominaisuutta, ottaa vastaan puheluita on mainio lisä, kun puhelin on salkussa, enkä soittoääntä kulle.

Olen suunnitellut älykellon hankintaa, koska olen vasta aloittanut liikunnan ja tarvitsisin apua löytääkseni terveellisen tavan liikkua. Eri laitteiden ominaisuuksia selatessani apple watsin monipuolisuus yllätti. Eli olisin erityisen kiinnostunut tuosta Applen terveystyökalusta, koska tällaisena 50+ ikäisenä liikunnan aloittaneena se on erityisen tärkeää.

Odotan, että Apple Watch Series 4 jatkaa Applen tunnettua käyttäjäkokemuksella hämmästyttämistä. Terveystietojen kerääminen ja aktiivisuuden seuranta ovat ominaisuuksina mobiilimaksamisen ohella kiinnostavimmat ominaisuudet. Toivoisinkin kellolta kannustusta liikuntaan, helpotusta elämään ja hämmästyttävyyttä sen saumattoman toiminnan myötä iPhonen kanssa. Omaan testaamiseen ja käyttöön soveltuisi kaikkein parhaiten 44mm malli. ?

Applen kelloa testaisin sekä lenkkipoluilla, kuntosalilla ja erityisesti ajaessani enduroa. Kello kiinnostaa erityisesti, koska siinä yhdistyvät sekä puhelin että urheilukello. Enskamiehelle tällä on suuri merkitys, koska yleensä ajoasuissa ei ole taskuja joihin sijoittaa puhelinta. 

Lisäksi lisäarvoa tuottaa myös ranteessa kulkeva puhelin, joka on iso turvallisuustekijä, kun ajellaan metsässä (pahimmassa tapauksessa yksin). Akun kestävyys ja koko merkkaa myös, joten uudessa kellossa on paljon hyvää. Kellossa oleva eSim -toimivuus kiinnostaa myös maastossa.

Käytössä myös Apple Xs, joten olisi maukas pari siinäkin mielessä.  

Akkukesto kiinnostaa eniten

Sykkeen mittaus ja akun kesto

Vautsi mikä tilaisuus! Olen hieman hurahtanut liikuntasuoritusten mittailuun ja aktiivisuustasoni tarkkailuun. Ostin alkukeväästä toisen kellon, johon olen hieman pettynyt. Odotan Apple Watchilta sujuvaa käyttöönottoa, tarkkoja tuloksia ja hyvää yhteispeliä iPhonini ja iPadini kanssa. Etukäteen mielenkiintoa herättää automaattinen lajin tunnistaminen sekä eSIM. Olisi mahtavaa voida jättää kännykkää kotiin lenkin ajaksi ja silti olla tarvittaessa tavoitettavissa!

Minulla ei ole eikä ole ollut vastaavaa kelloa aikaisemmin. Haluaisin löytää syyn, miksi ostaisin kellon. Minulla on iPhone ja iPad, haluaisin nähdä, miten kaikki kolme toimisi yhdessä, mitä lisäarvoa ne toisivat toisilleen. :- )


 


Edit LiisaMn: poistettu viestistä allekirjoitus


Jos haluat lisätä viesteihisi allekirjoituksen, se onnistuu valitsemalla oman profiilin asetuksista henkilökohtaiset tiedot > allekirjoitus

Kunniamerkki +2

Minulla on ollut vuosia käytössä Sonyn aktiiviranneke älytoiminnoilla Android järjestelmässä. Olisi mielenkiintoista verrata Apple Watchin käyttöä siihen.

Kiinnostaisi kovasti itse paljon liikkuvana ihmisenä kokeilla ja tyttären ranteessa varsinkin testata koska tytär joka sairastui  aikoinaan 1 tyypin diabetekseen saisi siitä mahdollisesti dexcomin kautta pelkän kellon yhteyden kautta jaettua verensokeriarvoja vanhemmille eteenpäin. Näin niin ei nyt aina ole jos ja kun puhelin ei ole mukana yhteytta tuohon dexcomiin ei myöskään ole. Sokeriarvot tuolloin ovat mitä ovat.

Tytär harrastaa myös luistelua ja silloin ei puhelin ole jäällä mahdollinen. Tuolloin mittaukset täytyy tehdä sormenpäästä vanhaan tapaan.

Tuo toisi vapautta liikkumiseen ja pitkällä aikavälillä sokeritasapainokin olisi varmaan teinitytöllä parempi sekä vanhempien huoli pienempi.

Heti kun kuulin että eSim on mahdollista Suomessa niin menin Telia kauppaan ostamaan. Kaikki meni ihan pieleen, myyjä ei tiennyt asiasta mitään. Myi eSimin minun Iwatch 3, missä ei ole celluleria. Seuraavana päivänä kävin uudestan kaupassa missä minulle myytiin kello missä ei ollut taas celluleria. Huomasin sen kun lataasin kellon puhellimeen. Silloin mittani täyttyi ihan totaalisesti ja luovuin kellon ostamisesta kokonaan. Nyt olisin taas valmiina käyttämään kelloa. 

Minua kiinnostaa Apple Watchin akun kesto ja miten se toimii IPhonen kanssa. Ja onnistuuko käyttö, mikäli puhelin jää kotiin ym. Olen testaillut Polarin ja Garminin laitteita, mutta nyt olisi kiva saada testattavaksi Applen laite, kun IPhone, IPad ovat olleet jonkun aikaa käytössä ja nyt vielä Macin testausta aloittelen :)
Kiva olisi tutustua kaikkiin Applen laitteisiin ja miten ne mahdollisesti toimivat yhteen. Toivon itselleni arvontaonnea :womanhappy:

Odotan uudelta Apple Watchilta ensinäkin paremman verkkoyhteystarjonnan ja paremman akkukapasiteetin pitempään käyttöön. Odotan innolla myös uuden Apple Watchin WatchOs6 käyttöjärjestelmän, jossa on paljon uusia toimintoja mm. Apple Watchin oma App Store. 

Tällä hetkellä Apple Watchin kiinnostavin toiminto on sydänsykkeen tarkka mittaaminen ja tarkkailu. 

Minulta löytyy iphone ja olisi kiva päästä testaamaan myös apple watchia jollaista ei ole vielä tähän mennessä ollut käytössä. Haluaisin testata sen toimivuutta juoksussa, golfissa ja ihan normaalissa arjessa. Toivon kovasti että onni potkaisee.

En ole ennen omistanut älykelloa, mutta Fitbitin urheilukello löytyy kaapista. En ollut täysin vakuuttunut sen toiminnoista, vaikkakin esimerkiksi askelten seuraaminen oli helppoa sen avulla. Applen kellolta odottaisin monikäyttöisyyttä, ettei käyttö rajoittuisi vain kuntosalille. E-sim-ominaisuus kuulostaa mahtavalta!

Nyt käytössä Samsungin älykello ja puhelimena iphone. Odotan kellolta sen toimivuutta joka päiväisessä käytössä töissä ja vapaalla. Kiinnostavaa on seurata kellon akunkestoa ja ominaisuuksien  hyödyntämistä puhelimen kanssa. Tuo Esim on mielenkiintoinen uutuus. Tietysti kiinnostaa myös kellon ulkonäkö ja tyylikkyys, onhan se osa pukeutumista.

Odotan kellosta paljon. Vastaaminen puheluihin ilman, että varsinainen puhelin mukana ja kuinka hyvin tuo toimii autoa ajettaessa. Tämänhän voisi olla handsfree. Tämän vielä saatuani olisi koossa koko Apple perhe...IPhone, iPad, Macbook ja TV...voisi testata kuinka hyvin nämä keskustelee keskenään.

Olen intohimoinen lenkkeilijä, kävelen päivittäin vähintään pari tuntia, yleensä enemmän, lisäksi käyn salilla ja seuraan aina treenejä ja kävelyitä eriaisilla älylaitteilla, kilpirauhasen vajaatoiminnan takia sykkeen seuranta on tärkeä asia. Odotan uudelta Apple Watchilta yhdistelmää akunkestävyydessä, lajitunnistuksessa ja yhteisöllisyydessä, joka olisi parempi kuin näissä tämänhetkisissä. Olen kokeillut Garminin eri versioita, samoin Fitbitin, TomTomin ja Polarin.

Tällä hetkellä ranteessa on sekä Polarin A370 että Garminin Vivosport ja toisinaan myös Fitbit Surge, koska ne ovat eri asioissa hyviä ja tarkkoja, pelkästään yksi ei riitä antamaan kattavaa kuvaa. Paras laite näiden kaikkien kanssa on ollut iphone, jostain syystä Androidien kanssa on ollut synkkaamisongelmia. Ostan käytettyjä rannekkeita ja testaan niitä ja myyn pois, jos en tykkää. Aika usein on myös ollut huono onni kestävyyden kanssa, laitteet eivät tunnu kestävän sitä, mihin ne on suunniteltu, eli ahkeraan käyttöön, akut kuluvat ennen aikojaan. 

Applen laitteet ovat laadukkaita, kestäviä ja helppokäyttöisiä. Kertaakaan en ole käyttöoppaita avannut?. Siksi myös iWatch kiinnostaa!

Uusi Apple Watch ja erityisesti sen eSim ominaisuudet kiinnostavat paljon! Tulisi varmasti minun käytössäni puhelin jäämään paljon enemmän pois matkasta kuin ennen.

 

Olisi erittäin mielenkiintoista kokeilla!

Liikun paljon niin työn kuin vapaa-ajankin puolesta, niin suurimmat odotukset liittyvät Apple Watdin eSim ominaisuuksiin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin ilman sidonnaisuutta puhelimeen.

Erityisesti kiinnostaa testata Watchin käyttö puhelimen korvaajan isommassa mittakaavassa

Vastaa