Esittely

Esittelyssä Motorola Edge 40 5G

Esittelyssä Motorola Edge 40 5G
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Motorolan uutuus Motorola Edge 40 5G on kaarevilla reunoilla varustettu vedenkestävä puhelin, joka täydentää keskihintaisten 5G-puhelinten valikoimaa. Tämä uutuus on aikaisemmin julkaistun Edge 40 Pro -lippulaivapuhelimen perusmalli. Valmistaja on keskittynyt Edge 40 -puhelimessa sen muotoiluun, materiaaleihin ja tyylikkyyteen – laitteen takaosa on valmistettu vegaanisesta nahasta ja voit valita itsellesi joko vihreän tai mustan värisen puhelimen. Laitteen runko on valmistettu hiekkapuhalletusta alumiinista. Motorola kertoo suunnitelleensa puhelimen kestämään pölyä, likaa ja hiekkaa. Voit myös upottaa laitteen 1,5 metrin  syvyyteen puolen tunnin ajaksi, sillä puhelimessa on IP68-luokitus. Tutustutaan tässä artikkelissa tarkemmin siihen, minkälaisesta laitteesta on kyse.

 

Monipuolisia ominaisuuksia

 

Motorola Edge 40 on varustettu 56 asteen kulmassa olevalla kaarevalla 6,55 tuuman Full HD+ pOLED-näytöllä, jossa on 2400 x 1080 pikselin tarkkuus. Näyttö tukee 144 hertsin virkistystaajuutta ja siinä on 360 hertsin kosketustunnistus. Valmistaja kertoo virkistystaajuuden mahdollistavan pelien pelaamisen, verkkosivujen selaamisen ja sovellusten välillä siirtymisen tapahtuvan sujuvasti ja saumattomasti. Näytössä oleva HDR10+ -tuki tekee mustan sävyistä tummemmat, muut värit ovat kirkkaita ja myös kontrastit ovat vahvoja. Motorolan mukaan näytön kirkkaus yltää huipussaan jopa 1200 nitiin. Puhelimessa on Dolby Atmos -äänentoisto, joten yhdessä näytön ominaisuuksien kanssa voit nauttia elokuvateatteria muistuttuvasta kuva- ja äänikokemuksesta.

Puhelimessa on kehittynyt kaksoiskamerajärjestelmä, jolla saat otettua selkeitä ja kirkkaita kuvia. Pääkameralla nappaatkin kuvat 50 megapikselin tarkkuudella missä tahansa valaistuksessa. Pääkamera on varustettu älypuhelimien leveimmällä f/1.4 aukolla, joka parantaa hämäräkuvausominaisuuksia. Toisena takakamerana laitteessa on 13 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera, joka laajentaa kuvasi nelinkertaiseksi tavalliseen objektiiviin verrattaessa. Sen lisäksi ultralaajakulmasta löytyy makrokamera, joka tuo kuvissasi esiin pienetkin yksityiskohdat. Kamerakokonaisuudessa olevat valotunnistin ja All-Pixel -tarkennus auttavat sinua määrittämään kuviesi valotuksen ja tarkentamaan nopeammin kuvattavaan kohteeseen, kun avaat kameran. Selfiet saat napattua 32 megapikselin tarkkuudella, ja etukamerassa oleva Quad Pixel -teknologia kasvattaa kuviesi resoluutiota. Motorola kertoo Quad Pixelin yhdistävän neljä pikseliä yhdeksi, samalla parantaen kameran valoherkkyyden nelinkertaiseksi.

 

 

Motorola Edge 40 -puhelimessa on 4400 milliampeerin akku 68 watin turbolatauksella. Sen lisäksi puhelin tukee 15 watin langatonta latausta. Tehonsa Edge 40 saa MediaTek Dimensity 8020 -suorittimesta, ja valmistajan mukaan sen ansiosta pelit ja videot pyörivät korkealla resoluutiolla. Puhelimessa on kahdeksan gigatavua RAM-muistia ja sen lisäksi 256 gigatavun tallennustila antaa reilusti tilaa valokuville, musiikille, sovelluksille ja peleille. Käyttöjärjestelmänä Motorola Edge 40 -puhelimessa on uusin Android 13, jonka päällä toimii Motorolan My UX. Valmistajan mukaan se tarjoaa puhtaan Android-kokemuksen, jossa on kuitenkin mukana Motorolalle tyypillisiä muutoksia. Motorola lupaa tälle laitteelle vähintään kahden vuoden ajan versiopäivityksiä ja kolmen vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

 

Tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: kaartuva 6,55” pOLED-näyttö, Full HD+, 2400 x 1080 resoluutio, 144 Hz virkistystaajuus, HDR10+, 1200 nitiä
 • Takakamerat: 50 MP pääkamera (f/1.4) | 13 MP ultralaajakulmakamera (f2.2)
 • Etukamera: 32 MP (f/2.4)
 • Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 8020
 • Muisti: 8 Gt RAM-muisti + 256 Gt tallennustila
 • Akku: 4400 mAh, 68 W langallinen pikalataus, 15 W langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 13, jossa päällä My UX
 • Vedenkestävyys: IP68
 • Mitat: 156,43 x 71,99 x 7, 58 mm
 • Paino: 171 g
 • Muuta: sormenjälkitunnistin, kasvojen tunnistin, Bluetooth 5.2, NFC, USB-C, stereokaiuttimet, nano-SIM + eSIM, Dual SIM

 

Myyntipakkaus sisältää Motorola Edge 40 5G -puhelimen lisäksi laturin, USB-C-kaapelin, pikaoppaan, SIM-työkalun ja suojakotelon.

 

--

Lue myös:

 


Aihe on suljettu kommenteilta.