Esittely

Esittelyssä Samsung Galaxy Z Flip 5 5G

 • 26 July 2023
 • 0 kommenttia
 • 768 katselukertaa
Esittelyssä Samsung Galaxy Z Flip 5 5G
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Samsungin uusimmassa julkistustilaisuudessa taittuvanäyttöisten puhelimien valikoima kasvoi uusilla malleilla. Yksi uutuuksista on Galaxy Z Flip 5 5G, joka on jatkoa edeltävälle Z Flip 4 -mallille. Flip-puhelinmallin ideana on tarjota suuri näyttö mahdollisimman pienessä koossa. Taittuva näyttö tekee sen mahdolliseksi, ja niinpä puuterirasian kokoluokkaa oleva puhelin mahtuu pienempäänkin taskuun. Tutustutaan seuraavaksi uutuusmallin ominaisuuksiin hieman tarkemmin.

 


Mitä eroa edelliseen Flip 4 -malliin?

 • Uudempi ja tehokkaampi suoritin
 • Ohuempi muotoilu
 • Sisänäytössä parempi tekniikka
 • Lähes kolme kertaa suurempi etunäyttö
 • Takakamerassa suurempi sensori

 

Jämäkkä rakenne ja laadukkaat kameraominaisuudet

 

Samsung Galaxy Z Flip 5 on valmistajan mukaan rakenteeltaan vahvaa laatua. Ulkoinen näyttö on valmistettu Gorilla Glass Victus 2 -lasista ja puhelin kehys Armor-alumiinista. Se on kauttaaltaan yhtä ohut, ja saumattoman saranamekanismin ansiosta taitettunakin vain 15,1 millimetrin paksuinen. Sisänäyttö on kooltaan 6,7 tuumaa ja taittuvan näytön on kerrottu kestävän jopa 200 000 taittokertaa. Sen kehys on entistä ohuempi, joten näyttö tuntuu aiempaa suuremmalta. Lisäksi Samsung lupaa puhelimen ostajalle ilmaisen näytönsuojan vaihdon vuoden sisällä ostotapahtumasta.

3,4 tuuman Super AMOLED -etunäyttö on nyt lähes kolme kertaa edeltäjään isompi. Käyttöä helpottaaksesi voit valita juuri sinulle tärkeimmät pienoisohjelmat ja asettaa ne näkymään etunäyttöön. Tällöin voit vastata esimerkiksi viesteihin ilman puhelimen avaamista. Etunäytöstä löytyy myös kymmenen megapikselin kamera. Sisänäyttö on tekniikaltaan FHD+ Dynamic AMOLED 2X ja siinä on mukautuva 120 hertsin virkistystaajuus. Takakameroita on kaksi, 12 megapikselin pääkamera ja 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Samsung korostaa erityisesti uutuusmallin Nightphotography-ominaisuutta, joka on edistynyt huomattavasti edelliseen malliin nähden. Uutuusmallissa on suurempi sensori, joka tuo kuviin enemmän valoa. Näin voit ottaa kontrastiltaan ja tarkkuudeltaan laadukkaampia kuvia myös vähäisessä valaistuksessa.

 

Taittuva näyttö mahdollistaa monenlaisen tekemisen

 

Taittuvasta näytöstä on hyötyä monenlaisessa käytössä. Kun puhelin taittuu L-kirjaimen muotoon, voit käyttää sitä esimerkiksi kamerajalustana ryhmäkuvissa ja selfieissä. Kuvaustulos on katsottavissa molemmilta näytöiltä, joka helpottaa kuviin asettumista ja kuvan tarkistamista. Selfieiden otto onnistuu myös kauempaa, sillä voit vain heilauttaa kättäsi, ja puhelin nappaa kuvan automaattisesti. Videopuheluiden aikana voit puolestaan tehdä myös kaikkea muuta samaan aikaan, koska puhelimen puoliksi avaaminen pitää sinut kuitenkin kuvassa. Näin kädet vapautuvat muuhun tekemiseen. Ulko- ja sisänäytön toimintaa kerrotaan myös sujuvaksi ja sulavaksi. Jos haluatkin tarkastella etunäytön toimintaa isommalta ruudulta, avaat vain sisänäytön jolloin kuva siirtyy sinne ilman viiveitä. Kätevää!

 

Kustomoitu piiriversio tuo suorituskykyä

 

Kauniiden kuorien alla hyrrää Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy -prosessori, joka on Samsungille kustomoitu piiriversio. Se on hivenen tehokkaampi ja sisältää korkeammat kellotaajuudet perusversioon verrattuna. Käytännössä se tarkoittaa parempaa suorituskykyä, pienempää lämmöntuottoa joka vähentää puolestaan myös virrankulutusta. Akun kapasiteetti on 3700 milliampeerituntia ja puhelin tukee superpikalatausta, nopeaa langatonta latausta ja akun langatonta jakamista. Lisäksi Galaxy Z Flip 5 -mallissa on IPX8-vedenkestävyysluokitus. Se kestää puolen tunnin upotuksen makeaan veteen enintään 1,5 metrin syvyyteen. Laitetta ei kuitenkaan suositella käytettäväksi rannalla tai uima-altaalla, eikä se ole pölynkestävä.

Lopuksi mainittakoon vielä Samsung Knox, joka löytyy myös tästä puhelinmallista. Se suojaa sinulle tärkeimmät muistot, videot ja kuvat. Sitä on tituleerattu maailman turvallisimmaksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi, joten mistään turhasta ominaisuudesta ei todellakaan ole kyse. Knoxista löydät halutessasi lisää tietoa Samsungin sivustolta.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 6,7" FHD+ Dynamic AMOLED 2X, 1–120 Hz
 • Etunäyttö: 3,4" Super AMOLED
 • Takanäytön resoluutio: 2640 x 1080
 • Etunäytön resoluutio: 748 x 720
 • Etukamera: 10 Mp f/2.2
 • Takakamerat: 12 Mp f/1.8 pääkamera + 12Mp f/2.2 ultralaajakulmakamera
 • Muisti: 8 Gt sisäinen muisti + 256 Gb / 512 Gb tallennustila
 • IP-luokitus: IPX8
 • Akku: 3700 mAh, tuki superpikalataukselle, nopealle langattomalle lataukselle ja akun langattomalle jakamiselle
 • Koko: Auki: 71,9 x 165,1 x 6,9 mm / 187 g
  Kiinni: 71,9 x 85,1 x 15,1mm / 187 g
 • Muuta: Sormenjälkilukija sivussa, Dolby Atmos (AKG)

 

 

Samsung Galaxy Z Flip 5 5G on tilattavissa verkkokaupastamme kahdessa eri värissä ja muistikoossa. Myynnissä olevat värit ovat harmaa ja vaaleanvihreä. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi USB-kaapelin, suomenkieliset ohjeet, ja SIM-kortin poistotyökalun. 

Muistathan hankkia puhelimelle myös sopivan suojan verkkokaupastamme. ECO-Leather -nahkaiset kotelot suojaavat puhelinta naarmuilta ja muilta kolhuilta. Koteloita on tilattavissa kolmessa eri värissä, mustana, beigenä ja ruskeana. Valikoimassa on myös silikoninen suojakuori ja etunäytön suojakalvo. 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa