News

Samsung tuo Galaxy AI -tekoälytoiminnot vuoden 2023 huippulaitteilleen osana One UI 6.1 päivitystä

 • 3 April 2024
 • 0 kommenttia
 • 198 katselukertaa
Samsung tuo Galaxy AI -tekoälytoiminnot vuoden 2023 huippulaitteilleen osana One UI 6.1 päivitystä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Galaxy AI -tekoälytoiminnot tulevat nyt saataville myös Samsungin vuoden 2023 huippulaitteille Suomessa, sillä Samsung on aloittanut AI-toiminteet sisältävän One UI 6.1 -ohjelmistopäivityksen jakelun. Ensimmäisenä päivitys jaetaan Galaxy S23 -sarjan puhelimille sekä taittuvanäyttöisille Z Flip5 ja Z Fold5 -malleille. 

Galaxy AI -tekoälytoiminnot näkivät päivänvalon Galaxy S24 -uutuusmalleissa tammikuussa 2024 ja pian sen jälkeen Samsung kertoi julkaisevansa toiminnot myöhemmin myös vuoden 2023 huippupuhelimille. Nyt päivitys jaetaan Galaxy S23 -sarjan (S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE) puhelimille, Z Flip5:een, Fold 5:een, Tab S9/S9+/S9 Ultra -tabletteihin ja Galaxy Buds2, Buds2 Pro ja Buds FE -kuulokkeisiin


Mitä AI mahdollistaa?

 

 • Yksi merkittävimmistä toiminteista on kuvien generatiivinen muokkausmahdollisuus. Voit siis siirtää tai poistaa kuvien kohteita suoraa kuvasta tai muokata kohteen kokoa. Tekoäly täydentää tyhjäksi jäävän kohdan parhaaksi katsomallaan tavalla. Se myös suoristaa kuvan ja täyttää kuvaa reunoilta saaden sen kokonaiseksi. 
 • Videoiden hidastaminen (Instant Slow-mo) onnistuu myös kuvaamisen jälkeen tekoälyn avulla. Vaikka hidastus tehdään jälkikäteen, etenee video silti sulavasti. Huom! Tämä toiminne ei tule vielä Galaxy S23 FE:lle.
 • Tekoäly tarjoaa jatkossa ehdotuksia kuvan muokkaamisesta. Se voi ehdottaa esimerkiksi taustan sumennusta, heijastusten poistamista tai remasterointia.  
 • Puheluiden reaaliaikainen kääntäminen, eli Live Translate -toiminne kääntää puhelinkeskusteluissa puheen reaaliaikaisesti haluamallesi kielelle. Tuettuna on tällä hetkellä 13 kieltä, joihin suomi ei vielä kuulu. Käännös toimii kaksisuuntaisesti ja keskustelu ilmestyy myös käännettynä näytölle tekstimuodossa.
 • Chat Assist -ominaisuus auttaa viestien kääntämisessä, tekstin sävyn muuttamisessa ja lisäksi se ehdottaa korjauksia oikeinkirjoitukseen ja kielioppiin. Pyydettäessä tekoäly esittää myös eri tyylistä tekstiä, rentoa, asiallista tai someen soveltuvaa. Tuettuna on 13 eri kieltä, myös suomi kuuluu näihin. 
 • Tulkkitoiminto kääntää keskusteluita reaaliakaisesti. Kasvokkain keskustelu onnistuu siis ilman yhteistä kieltä sillä tulkkitoiminto kääntää puheen eri kielelle ääneen ja puhelimen ruudulla. Suomi ei ole tuettujen kielten joukossa. 
 • Samsung Notes -sovelluksessa AI mahdollistaa muistiinpanojen muotoilun, korjauksen, käännökset ja yhteenvetojen luomisen. Sovellus luo muistiinpanoille kansilehden ja jäsentelee muistiinpanosi luoden väliotsikoita ja listoja. Kyseessä on erinomainen apuri tekstiä tuottavalle ja ominaisuus toimii myös suomeksi. 
 • Ääninauhuri jäsentää keskustelusi tekstiksi sekä yhteenvedoiksi, ja tarvittaessa saat sen myös käänettyä. Keskustelussa eri puhujat tunnistetaan ja tallennuksen jälkeen tekstistä voidaan luoda tiivistetty yhteenveto. Tämä ominaisuus ei toistaiseksi vielä tue suomea. 
 • Yhteenveto ja käännökset verkkosivuista. Tekoäly tuottaa Samsung Internet -selaimen verkkosivujen tekstisisällöistä lyhyemmän yhteenvedon, joka puolestaan nopeuttaa tärkeimmän asian poimimisen tekstistä. Palvelu toimii myös suomeksi. 
 • Tekoälyn avulla voit myös luoda omia taustakuvia, jotka pohjautuvat Samsungin tarjoamiin teemoihin. Hauska ominaisuus on myös henkilökuvaan perustuvat taustakuvat, jotka mukautuvat älykkäästi kulloiseenkin säätilaan. Tämä ominaisuus on toistaisesi vain Galaxy S24 -puhelimissa. 
 • Circle to Search -toiminne auttaa sinua löytämään mistä tahansa näytön näkymästä Googlen kuvahaulla haluamasi kohteen. Alla oleva video kertoo tästä ominaisuudesta vieläkin tarkemmin. Harmillista kyllä, ominaisuus ei ainakaan toistaiseksi ole tuettu EU-alueella.

Huom! Edellä mainitut ominaisuudet on esitelty lisäksi alla olevassa videossa.

 


Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa