C Moren parhaat lasten elokuvat

  • 16 December 2021
  • 0 kommenttia
  • 62 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


C More on täynnä toinen toistaan suositumpia lasten elokuvia. Katsottavaa riittää niin perheen pienimmälle väelle, kuin vähän isommillekin lapsille. Tässä artikkelissa esittelen C Moren kymmenen suosituinta lastenelokuvaa. Joko niitä on katsottu eniten, niistä on tykätty eniten, tai sekä että. Listan alkupäässä on leffoja, joita jokainen elokuvan katsoja on "peukuttanut", eli tykkäyksiä on kertynyt täydet 100 prosenttia. On siis kyse todellisista suosikkielokuvista. 

C Moren elokuvien pariin pääset C More -suoratoistopavelun kautta. Suoratoistopalvelu toimii myös puhelimessa, tabletissa ja tietokoneen selaimella, joten leffoja voit katsoa missä ja milloin vain. Huomioithan palvelua tilatessasi myös liittymäasiakkaan etuhinta!


 


 


Bigfoot – Isojalan poika


Ikäraja: K7


Kesto: 1 h 28 min.


 


Belgialainen animaatiokomedia kertoo teini-ikäisestä Adamista, joka asuu äitinsä kanssa amerikkalaisella esikaupunkialueella. Isä on kadonnut Adamin ollessa vauva. Adam alkaa selvittää isänsä menneisyyttä ja pian hänelle paljastuukin, että isä on metsässä piileskelevä Isojalka. Tähän tutustuessaan poika tajuaa itsekin omaavansa samoja piirteitä, kykyjä ja ominaisuuksia. Samalla hänelle selviää, että hiuskasvuseerumia kehittävä HairCo. haluaa hyödyntää heidän harvinaista DNA:taan ja yrityksen liikemies on aikeissa vangita Isojalan laboratorioonsa. Tästä alkaa seikkailu, johon tarvitaan myös Isojalan eläinystäviä. Vauhdikas ja huumorin täyteinen elokuva on yksi tykätyimmistä C Moren lastenelokuvista.


  


 


Lasse-Maijan etsivätoimisto – Kameleontin kosto


Ikäraja: K7


Kesto: 1h 33 min.


 


Ruotsalainen koko perheen elokuva kertoo Lassesta ja Maijasta, jotka selvittävät rikoksia Vallilassa. Tässä leffassa etsivätoimisto saa vaikean tehtävän selvitettäväkseen, kun pahamaineinen Kari Kameleontti vapautuu vankilasta. Pian Vallilassa alkaakin tapahtua merkillisiä asioita. Kostonhimo ja kehittyneet valepuvut aiheuttavat päänvaivaa ystävyksille, jotka ovat pakotettuja turvautumaan mitä ovelimpiin ja rohkeampiin toimenpiteisiin palauttaakseen järjestyksen Vallilaan. Elokuva on puhuttu suomeksi. Sarjan faneille tiedoksi että Lasse-Maijan etsivätoimiston uusia joulujaksoja voi nyt seurata C Moressa kahden jakson viikkotahdilla.


  


 


Lasse-Maijan etsivätoimisto – Von Bromin salaisuus


Ikäraja: K7


Kesto: 1h 17 min.


 


Lasse ja Maija löytävät salaperäisen lippaan, joka on ollut piilossa 250 vuotta. Lipas on kuulunut omalaatuiselle Von Bromsin suvulle. He toivovat että lippaan avulla he saisivat kerättyä rahaa kirkon kunnostamiseen, mutta sen sijaan he onnistuvatkin houkuttelemaan esiin kolme lippaan piilottaneen miehen jälkeläistä. Asiat vaikeutuvat entisestään kun lipas ja siihen liittyvät sukusormukset varastetaan. Satoja vuosia vanha sukuriita puhkeaa jälleen, ja Von Bromin perhe haluaa perintönsä. Yrittääkö joku suvun jäsenistä saada koko perinnön itselleen, ja mitä tapahtui neljännelle sormukselle joka katosi omistajaltaan kolmekymmentä vuotta sitten? Lasse ja Maija eivät pääse helpolla tälläkään kertaa. Elokuva on puhuttu suomeksi.


  


 


Free Willy ja Free Willy 2


Ikäraja: Sallittu ja K7


Kesto: 1h 47 min. ja 1h 33 min.


 


Free Willy elokuvasarjan ensimmäinen osa on vuodelta 1993 ja kertoo Jesse (Jason James Richter) nimisestä pojasta, joka joutuu delfinaarioon suorittamaan yhdyskuntapalvelusta jäätyään kiinni seinien töhrimisestä. Delfinaariossa asustelee myös Willy-niminen miekkavalas, johon Jesse tutustuu pudottuaan altaaseen. Willy ei ole ollut yhteistyökykyinen kouluttajansa kanssa, mutta Jessen kanssa he ovat samalla aaltopituudella. Koska ihmiset ahdistavat Willyä eikä pojankaan mielestä miekkavalaan kuulu elää vankeudessa, hän haluaa saada tämän vapauteen ja takaisin mereen. Jesse saa ympärilleen ihmisiä joilla on sama halu pelastaa Willy.


 


Vuonna 1995 tehdyssä jatko-osassa Jesse on Tyynenmeren retkellä ja tapaa siellä uudelleen miekkavalas Willyn, joka elää nyt vapaudessa perheensä kanssa. Willy tarvitsee kuitenkin apua tankkerin ajettua karille. Kaikki ei kuitenkaan suju kuten pitäisi ja niinpä Willy vangitaan jälleen ja miekkavalaan henkeä uhataan.


  


 


Asterix – Jumaltenrannan nousu ja tuho


Ikäraja: K7


Kesto: 1h 21 min.


 


Asterix: Le domaine des dioux on vuonna 2014 ensi-iltansa saanut ranskalais-belgialainen animaatio. Julius Caesar paljastaa uusimman suunnitelmansa päästä eroon gallialaisista. Koksa hänen armeijansa ei ole onnistunut nujertamaan viimeistä vastarinnan saareketta, hän päättää tuoda sivilisaation kylän porteille. Caesar rakentaa uuden Rooman nimeltään Jumaltenranta, Asterixin kylän ympärille painostaen joko hyväksymään kulttuurin tai lähtemään kylästä. Gallialaiset kieltäytyvät hyväksymästä roomalaisten miehitystä, joka aiheuttaa kaaoksen Asterixin kylään. Koko perheen elokuvan kielenä on suomi.


  


 


Kauhuagentti Nelli Rapp


Ikäraja: K12


Kesto: 1h 33 min.


 


Ruotsalainen Amanda Adolfssonin ohjaama elokuva kertoo Nelli-nimisestä tytöstä, joka pitää omia teatteriesityksiään, jossa hän taistelee hirviöitä vastaan ketsuppiveren lentäessä. Hänen saman ikäiset kaverinsa eivät ymmärrä sellaista, ja Nellin vanhemmatkin toivovat että Nelli olisi ”tavallisempi”. Syysloman koittaessa Nelli päätyy lomailemaan koiransa kanssa Hannibal-sedän maaseutukartanoon. Pian hän ymmärtää että jopa hänen omassa suvussaan on häntä itseään oudompia tyyppejä. Nelli heittäytyy selvittämään kartanon salaisuuksia ja yhtäkkiä häntä ympäröi niin vampyyrit, kummitukset kuin ihmissudetkin. Kartano onkin ihmisten ja hirviöiden maailman välistä tasapainoa valvovien ja ylläpitävien kauhuagenttien tukikohta. Nelli haluaa ehdottomasti olla mukana tässä järjestössä. Luvassa on hauska ja sympaattinen, mutta silti melko pelottava yliluonnollinen seikkailu. Niinpä se onkin loistavaa katsottavaa koko perheen kesken. Nelli on muuten Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjoja kirjoittaneen Martin Widmarkin luoma hahmo, joten kyseisistä sarjoista tykkäävät pitävät varmasti myös tästä elokuvasta. Leffa on puhuttu ruotsiksi, mutta siinä on mahdollisuus suomenkieliseen tekstitykseen.


  


 


Dolittle


Ikäraja: K7


Kesto: 1h 37 min.


 


Marvelin The Avengers ja Iron Man, elokuvista tuttu näyttelijä Robert Downey Jr. esittää leffassa tohtori John Dolittleä, joka on yhdessä vaimonsa Lilyn kanssa hoitanut eläimiä ympäri maailman. Lilyn nukuttua pois, tohtori erakoituu täysin Englannin kartanoonsa yhdessä eläinystäviensä kanssa. Kun kuningatar sairastuu, kutsutaan Dolittle apuun. Hänen on löydettävä myyttinen parantava kukka, jolla kuningatar pelastuu. Mukaan seikkailuun merten taakse lähtevät totta kai hänen eläinystävänsä, pelokas gorilla, viluinen jääkarhu ja muutama muu karvainen kaveri. Onnistuvatko he löytämään harvinaisen lääkkeen vai osoittautuuko tehtävä liian haastavaksi? Vaikka elokuva ei virallisissa arvosteluissa ole juurikaan saanut montaa tähteä, on se silti yksi C Moren suosituimpia lasten elokuvia. Seikkailua riittää varmasti katsottavaksi koko perheelle.


  


 


Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset


Ikäraja: Sallittu


Kesto: 1h 26 min.


 


Heinähatun ja Vilttitossun äidillä Hannalla on suunniteltuna ihana lomaviikko ylellisessä huvilassa. Kattilakosken perhe päätyy kuitenkin sattumien kautta väärään taloon kylän poliisien mökkinaapureiksi. Konstaapelit naamioituvat saadakseen olla rauhassa perheeltä. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät kuitenkin heti, ja suuri vakoiluseikkailu alkaa. Kun samaan aikaan vankikarkurit piileskelevät lähimaastossa, johtavat väärinkäsitykset melkoiseen seikkailuun. Heinähattu ja Vilttitossu ovat Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittaman lastenkirjasarjan päähenkilöt. Rubensin veljekset on toinen kirjasarjasta kuvattu elokuva. Kotimaiset lastenelokuvat ovat olleet jo pitkään todella suosittuja ja jopa 92% leffan katsojista myös tykkäsi elokuvasta. Vahva suositus koko perheelle!


  


 


Näin koulutat lohikäärmeesi


Ikäraja: K7


Kesto: 1 h 33 min.


 


DreamWorks Animationin tuottama fantasiateemainen animaatioelokuva kertoo viikinkien ja lohikäärmeiden kansoittamasta maailmasta, jonka päähenkilönä on teini-ikäinen Hikotus. Lohikäärmeet ovat viikinkikylän suuri vitsaus, sillä he ryöväävät lampaita. Hikotuksen isä on kylän heimopäällikkö, mutta ei usko että hänen heiveröinen poikansa pystyisi surmaamaan lohikäärmeen. Eräässä taistelussa Hikotus ampuu alas harvinaisen ja suuresti pelätyn ”yön raivon” itse kehittelemällään aseella. Lohikäärmettä ei kuitenkaan löydy ja niinpä poika päättää lähteä etsimään sitä maastosta. Lopulta hän löytää saaliin, mutta ei haluakaan tappaa sitä vaan päästää lohikäärmeen vapauteen. Kun perhe ja ystävät tajuavat että Hikotus ei haluakaan tappaa lohikäärmeitä, hän menettää tärkeimmät ihmiset ympäriltään. Vauhdikkaasta ja tunteita herättävästä elokuvasta on tykännyt peräti 96% katsojista.


  


 


Alfa ja Omega


Ikäraja: K7


Kesto: 1 h 24 min.


 


Yhdysvaltalainen 3D-animaatioseikkailu sijoittuu susien maailmaan. Kanadalaisessa Jasperin kansallispuistossa elelee susilauma, jotka ovat jakautuneet kahteen luokkaan, alfoihin ja omegoihin. Toisella laumalla on laaksossa peuroja metsästettäväksi, mutta itäpuolen lauman sudet käyvät jatkuvasti häiriköimässä ruoanhankintaa. Toisen lauman johtaja Vihtori kyllästyy riitelemään naapurilauman kanssa ja niinpä he päättävät yhdistää laumat. Vihtori lupaa tyttärensä Katin puolisoksi toisen lauman Alfa-pojalle. Kohtalo puuttuu kuitenkin peliin kun nuorukaiset joutuvat metsänvartijoiden nappaamaksi kaukaiseen luonnonpuistoon. Tästä alkaa uskomaton seikkailu kohti kotireviiriä. Elokuva on saanut hieman vaihtelevia arvosteluita, mutta yleisesti ottaen susista tehtyjä animaatioelokuva on suhteellisen vähän olemassa, joten aiheesta kiinnostuneille tämä on varmasti hyvä valinta. Elokuvan pohjalta on tehty myös peli Nintendo 3DS:lle, joten se saattaa olla joillekin tuttu myös siltä osin.


  


Mukavia leffahetkiä koko perheelle 🍿>


 


Tutustu myös:


  


 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa