C Moressa juuri nyt: Lokakuussa lisätyt elokuvat

  • 15 October 2021
  • 0 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16 C Moren suoratoistopalveluun on jälleen lisätty huikea määrä elokuvia. Osa on vanhoja tuttuja, jotka olet varmasti jo nähnytkin, tai ainakin kuullut niistä. Mukana on myös tuoreempia uutuuksia, jotka ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia. Luvassa on kauhua pimenevien iltojen iloksi, scifiä, komediaa ja toimintaa. Jokainen löytää varmasti suosikkinsa. C Moren suoratoistopalvelun voit tilata itsellesi verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan, ja leffat sisältyvät mukaan kaikkiin C Moren paketteihin. Osa tässä esittelyssä mukana olevista elokuvista on katsottavissa myös Telia TV Vuokraamon kautta. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV -sovelluksen maksuttomia tunnuksia, voit tilata ne sivuiltamme. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen ilmaiseksi. C Moren sarjat ja sisällöt ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla, sekä Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta.  District 9 Julkaisuvuosi: 2009Genre: ScifiIkäraja: K16Kesto: 1 h 47 min. Neil Blomkampin käsikirjoittama ja Peter Jacksonin ohjaama tieteiselokuva sijoittuu 2010 vuoden Johannesburgiin, Etelä-Afrikkaan. Elokuvan nimi viittaa Kapkaupungin District Sixin kaupunginosaan, joka vuonna 1966 julistettiin vain valkoisille varatuksi alueeksi. Tässä elokuvassa tuolle alueelle on sijoitettu yli miljoona avaruusolentoa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Olennot ovat ihmisten pohjasakaksi luokittelema lauma, jotka keräävät roskia ja ovat koukussa kissanruokaan. Ihmisten ja muukalaisten välinen jännite kasvaa kun vyöhykkeen valvonnasta vastaava päättää siirtää lauman uuteen leiriin. Kaikki ei tietenkään suju suunnitelmien mukaisesti ja eräs kenttätyöntekijä Wikus altistuu aineelle, joka alkaa muuttaa dna:ta ihmisestä avaruusolioksi. Wikuksesta tulee pian maailman jahdatuin mies, sillä hän on nyt kauan kaivattu henkilö kehittyneen aseteknologian hyödyntämiseen. Muukalaisten asevarasto on massiivinen ja aseiden aktivointi vaatii avaruusolennon dna:n. Elokuva sai jopa kriitikoiltakin kiitosta, ja erään arvostelun mukaan District 9 oli parasta scifiä pitkään aikaan. Vaikka elokuva tehtiinkin niin sanotusti pienellä rahalla, saatiin siitä silti vaikuttava elokuvaelämys. 

  Kuudes aisti Julkaisuvuosi: 1999Genre: Trilleri, KauhuIkäraja: K 16Kesto: 1h 42 min. I see dead people” – kuuluu hento kuiskaus pienen pojan suusta. Lausahdus joka on jäänyt tämän leffan myötä monelle mieleen. Elokuva kertoo Malcolm Crowesta (Bruce Willis), joka on arvostettu lastenpsykologi. Malcolmia vaivaa eräs hänen potilaansa, jota hän ei ole voinut auttaa. Malcolm tapaa yhdeksänvuotiaan pojan Cole Searin (Haley Joel Osment), joka pystyy puhumaan kuolleille. Häntä auttaessaan Malcolm tajuaa että kuolleet eivät haluakaan satuttaa poikaa vaan he kaipaavat itse apua. Leffa ei ole pelkästään ahdistusta ja jännitystä vaan se on osin todella koskettava, erityisesti Colen ja hänen äitinsä vaikea suhde on liikuttavaa katsottavaa. Malcolmin ja Colen suhde tuo puolestaan elokuvaan myös huumoria kaiken kauheuden keskellä. Kuudes aisti oli ilmestyessään menestys, ja se keräsi peräti kuusi Oscar-ehdokkuutta. Erityismaininnan saa Haley Joel Osment joka onnistui roolisuorituksessaan erinomaisesti ja oli ehdottomasti nappivalinta Colen rooliin. Vaikka olisitkin nähnyt leffan jo parikymmentä vuotta sitten, ansaitsee se edelleen uuden kierroksen. 

  Mother’s Day Julkaisuvuosi: 2016Genre: Draama, komediaIkäraja: SallittuKesto: 1h 53 min. Yhdysvaltalaisen komediaelokuvan on ohjannut Garry Marshall ja se kertoo toisiinsa liittymättömistä ihmiskohtaloista, jotka joutuvat kokemaan haasteita omissa äitisuhteissaan äitienpäivän kynnyksellä. Elokuva on täynnä nimekkäitä näyttelijöitä (Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson), joten heidän osaltaan leffa on kiinnostavaa katsottavaa. Sandy on eronnut kahden pojan äiti, ja hänen ex-puolisonsa Henry on mennyt naimisiin nuoremman naisen Tinan kanssa. Sandyn ystävä Jesse on taas vanhemmistaan etääntynyt yhden lapsen äiti, joka on avioitunut intialaisen miehen kanssa. Jessen sisko puolestaan on avioliitossa naisen kanssa, josta vanhemmilla ei myöskään ole tietoa. Äitienpäivän kynnyksellä vanhemmat päättävät tehdä yllätysvierailun lastensa luokse, jolloin salaisuudet paljastuvat. Miranda on puolestaan kuuluisa uranainen, jonka panostus työhön tapahtuu perheen kustannuksella. Hänen teini-ikäisenä adoptioon antamansa tytär kaipaa tietoa biologisesta äidistään itsekin äidiksi tultuaan. Lisäksi leffassa kuvataan vielä leskeksi jäänyttä yksinhuoltajaisää, joka kahden tyttärensä kanssa joutuu viettämään ensimmäisen äitienpäivän ilman äitiä. Hyvän mielen draamakomedia on kevyttä ja harmitonta katsottavaa, ja erinomaista ajankulua kun haluaa heittää niin sanotusti ”aivot narikkaan”. 

  Non-Stop Julkaisuvuosi: 2014Genre: Toiminta, trilleriIkäraja: K12Kesto: 1 h 41 min. Jaume Collet-Serran ohjaama toimintatrilleri kertoo alkoholisoituneesta ja eronneesta lentokonepoliisi Bill Marksista (Liam Neeson). Eräänä päivänä Marks on valvomassa lentoa Lontoosta New Yorkiin kunnes hän saa puhelimeensa viestin. Tuntematon lähettäjä uhkaa murhata matkustajan kahdenkymmenen minuutin välein, ellei lentoyhtiö suostu maksamaan lunnaita. Bill pitää ensin juttua pilailuna, mutta kohta matkustajia alkaa kuolemaan kesken lennon. Maan kamaralla puolestaan aletaan epäillä että henkisesti epävakaana pidetty Bill on ryhtynyt kaappariksi, sillä tilinumero johon lunnaat pitäis maksaa onkin hänen nimissän. Kuka tahansa matkustajista voi olla syyllinen ja Bill joutuu tekemään kaikkensa että tekijä löytyy. Tiivistahtinen jännäri pitää otteessaan koko elokuvan ajan ja Liam Neesonin fanien ei tarvitse pettyä tälläkään kertaa. Yllätyskäänteitä riittää ja katsojallekin riittää pohdittavaa todellisesta syyllisestä. 

  Warrior Julkaisuvuosi: 2011Genre: Toiminta, draamaIkäraja: K16Kesto: 2h 14 min. David O’Connorin ohjaama Yhdysvaltalainen urheiludraamaelokuva kertoo kahdesta veljeksestä Tommysta ja Brendanista (Tom Hardy ja Joel Edgerton) Tommy on entinen merijalkaväen sotilas ja Brendan puolestaan fysiikanopettaja ja entinen vapaaottelija. Heidän isänsä Paddy (Nick Nolte) on puolestaan raitistunut entinen alkoholisti, joka yrittää vakuuttaa Tommyn siitä että hän on muuttunut mies. Vanhempien eron myötä veljekset päätyivät asumaan eri vanhemmille, joka jätti erityisesti Tommyyn syvät arvet. Monen sattumuksen kautta Tommy päätyy osallistumaan vapaaottelun Sparta-turnaukseen ja pyytää isäänsä valmentajakseen. Pian heille molemmille selviää että rahavaikeuksissa pyörivä Brendan osallistuu myös turnaukseen. Veljekset kohtaavat finaalissa, jossa vanhat kaunat nousevat pintaan. Ottelussa on siis kyse muustakin kuin vapaaotteluturnauksen voitosta.  

  The Invisible Man Julkaisuvuosi: 2020Genre: KauhuIkäraja: K16Kesto: 1 h 24 min.Katsottavissa: 22.10. alkaen Näkymätön mies, eli The Invisible man on klassikkoelokuva vuonna 1897 kirjoitetusta jännitys- ja sci-fi-romaanista, josta tehtiin uudelleenfilmatisointi muutama vuosi sitten. Leigh Whanneellin ohjaamassa elokuvassa päähenkilö Cecilia (Elisabeth Moss) huumaa väkivaltaisen miehensä Adrianin (Oliver Jackson-Cohen) ja pakenee heidän yhteisestä kodistaan. Cecilia pääsee asumaan ystävänsä Jamesin ja tämän tytön luokse. Yllättäen Adrian kuolee oman käden kautta ja jättää Cecilialle mittavan perinnön. Epäilykset kuitenkin heräävät ja Cecilia miettii voisiko Adrianin kuolemassa olla sittenkin jotain epätavallista. Entä jos hän onkin lavastanut kuolemansa. Epäilykset saavat vahvistusta kun Cecilia kokee outoja, jopa hengenvaarallisia yhteensattumia jossa läheisetkin ovat uhattuna. Pelko saa naisen tolaltaan ja mielenterveyskin alkaa rakoilla hänen yrittäessään todistaa jonkun näkymättömän olevan hänen kannoillaan. Elokuva on alusta saakka todella jännittävä ja pitää katsojia otteessaan viimeiseen hetkeen saakka. Tarina on kiinnostava ja vaikka leffa kestääkin reilut pari tuntia, ei se tunnu minuuttiakiaan liian pitkältä. Ehdoton suositus tälle elokuvalle.  Elokuva on myös aiemmin esitelty täällä Yhteisössä.    

  Yhdet vielä Julkaisuvuosi: 2021Genre: DraamakomediaIkäraja: K12Kesto: 1h 51 min.Katsottavissa: 24.10. alkaen Thomas Vinterbergin ohjaamassa tanskalaisessa draamakomediaelokuvassa neljä keski-ikäistä ystävää työskentelevät opettajina samalla koululla. Martinilla (Mads Mikkelsen) on meneillään keski-iän kriisi ja hän yrittää epätoivoisesti luoda yhteyttä oppilaisiinsa samaistumalla heihin. Suhde vaimoon on myös muuttunut. Opettajaporukka päättää kokeilla teoriaa, jonka mukaan ihminen on parhaimmillaan kun hänellä on ripaus alkoholia veressään. Drinkki toki notkistaa jähmeää olemusta ja siivittää ajatukset uuteen lentoon, mutta kokeilulla on myös kohtalokkaat seuraukset. Elokuva kertoo tanskalaisesta alkoholisuhteesta, itsehillinnästä ja siitä vapautumisesta sekä viidenkympin villityksestä. Pääroolista vastaa suosikkinäyttelijä Mads Mikkelsen, ja leffa palkittiin kuluneen vuoden Oscar-gaalassa parhaan vieraskielisen elokuvan palkinnolla.  

  Tutustu myös näihin: 

   

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa