C Moressa juuri nyt: Syyskuussa lisätyt elokuvat

  • 17 September 2021
  • 0 kommenttia
  • 1 katselukerta



 



Tässä kuussa suoratoistopalvelu C Moreen on lisätty paljon mielenkiintoisia elokuvia, joista osan olet varmasti jo saattanut nähdä, mutta joista ainuttakaan sinun ei kannata ohittaa. Luvassa on toimintaa, jännitystä, romantiikkaa, musiikkia ja komediaa - jokaiselle jotakin. 



 



C Moren suoratoistopalvelun voit tilata itsellesi verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan, ja leffat sisältyvät mukaan kaikkiin C Moren paketteihin. Osa esittelemistäni elokuvista on katsottavissa myös Telia TV Vuokraamon kautta. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV -sovelluksen maksuttomia tunnuksia, voit tilata ne sivuiltamme. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen ilmaiseksi.



 



C Moren sarjat ja sisällöt ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla, sekä Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta.



 



Viihtyisää elokuvailtaa!



 



A Most Wanted Man



 



Julkaisuvuosi: 2014



Genre: Draama, Jännitys



Ikäraja: 12



Kesto: 1h 56min



 



A Most Wanted Man on Anton Corbijinin ohjaama tiivistunnelmainen jännityselokuva. Tarina perustuu itsekin erilaisissa tiedustelutehtävissä työskennelleen John le Carrén samannimiseen romaaniin. Mainittakoon myös se, että elokuvan päärooli jäi näyttelijätähti Philip Seymor Hoffmanin viimeiseksi ennen hänen kuolemaansa. Hoffman lukeutui ainakin omiin lempinäyttelijöihini, ja yhäkin hänen monipuolista tuotantoaan tulee paljon katseltua.



 



Elokuvassa puoliksi tretseeni ja puoliksi venäläinen muslimi Issa Karpov (Grigory Dobrygin) saapuu laittomin keinoin Hampuriin vaatimaan isänsä omaisuutta itselleen ja hakeakseen turvapaikkaa. Taustansa vuoksi Issa herättää välittömästi tiedustelupalvelujen mielenkiinnon, sillä kaupungissa pitivät aikoinaan päämajaansa myös New Yorkin 9/11 -terrori-iskujen tekijät. 



 



Estääkseen uudet iskut, saksalainen agentti Gunther Bachmann (Philip Seymor Hoffman) käy läpi loputonta taistelua yhdessä tiiminsä kanssa terrorismia vastaan. Hän saa selvitettäväkseen myös Issan saapumisen tarkoitusperät: onko Issa pohjimmiltaan uhri, joka etsii turvapaikkaa vai kostoa haluava terroristi? Bachmannilta halutaan Issan kiinniottoa välittömästi, mutta tärkeämpää Guntherin mielestä on selvittää aluksi syyt Issan saapumiselle. 



 



A Most Wanted Man ei ole erilaisilla tehosteilla mässäilevä toimintaelokuva, vaan elokuvan jännitys syntyy muilla keinoin. Hoffman tekee roolissaan taidokasta työtä, ja elokuvan muissa päärooleissa nähdään myös yhdet omista suosikeistani; Rachel McAdams sekä Willem Dafoe.



 





 



Dark Places



 



Julkaisuvuosi: 2015



Genre: Draama, Trilleri



Ikäraja: 16



Kesto: 1h 47min



 



Dark Places on mysteerielokuva, joka perustuu Gillian Flynnin saman nimiseen romaaniin. Elokuvan on ohjannut valkokankaalle myös muista saman tyyppisistä elokuvista tunnettu ranskalaisohjaaja Gilles Paquet-Brenner.



 



Libby (Charlize Theron) jää 7-vuotiaana ainoana eloonjääneenä todistajaksi murrosta, jonka yhteydessä hänen äitinsä ja kaksi isosiskoaan murhataan raa'asti. Libbyn antaman todistajanlausunnon myötä hänen ainoa elossa oleva veljensä Ben (Tye Sheridan) tuomitaan elinkautiseksi vankilaan.



 



25 vuotta tapahtumien jälkeen ratkaisemattomista murhista kiinnostunut salaseura löytää Libbyn ja he kannustavat tätä käymään tapahtumat läpi vielä kerran, sillä he eivät usko Benin syyllisyyteen. Yllättäen Libby saa uusia mielikuvia tapahtuneesta ja kyseenalaistaa roolinsa murron päätodistajana. Hän päättää selvittää koko totuuden menneisyydestään ja perhettään kohdanneesta tragediasta.



 



Dark Places on omalla tavallaan viihdyttävä ja mukaansatempaava trilleri. Charlize Theron tekee uskottavan roolin lähinnä lahjoituksien turvin elävänä Libbynä, jota elämä on todella kohdellut kaltoin ja tehnyt hänestä itsestäänkin elottoman ja apaattisen. Elokuva soveltuu hyvin katsottavaksi näin pimenevinä ja vilpoisina syysiltoina.



 



 



 





 



Mile 22



 



Julkaisuvuosi: 2018



Genre: Toiminta, Trilleri



Ikäraja: 16



Kesto: 1h 30min



 



Mark Wahlbergin tähdittämä Mile 22 on Peter Bergin ohjaama toiminnantäyteinen vakoilutrilleri, josta ei puutu räminää, räiskettä tai vaarallisia tilanteita. 



 



James Silva (Wahlberg) vetää yhtä arvostetuinta, mutta vähiten tunnettua huippusalaista CIA:n yksikköä. Heidän tehtävänsä on löytää ja tuhota vaaralliseksi luokiteltu varastettu radioaktiivinen materiaali cesium. Cesiumin pelätään nimittäin päätyvän terroristisiin iskuihin, jotka pahimmassa tapauksessa päättäisivät tuhansien ihmisten elämän.



 



Indocarr -nimisen kaupungin poliisi Li Noor (Iko Uwais) ilmoittaa tietävänsä yhä jäljellä olevan cesiumin olinpaikasta. Hän vaatii turvallista poispääsyä maasta tietojensa luovutusta vastaan. Pois pääsemiseen Silvan johtaman ryhmän on kuljetettava Noor turvallisesti lentokoneelle 22 mailin päähän. Matkalla on kuitenkin paljon esteitä ja vaarallisia tilanteita, sillä monet haluavat Noorin hengiltä. Seurauksena on hengästyttävä takaa-ajo kaupungin halki kohti perillä odottavaa lentokonetta.



 



Mile 22 on taattua toimintaviihdettä, jossa Wahlberg tekee jälleen loistavaa työtä eräänlaisena actionsankarina jona hänet hyvin entuudestaan tunnetaankin. Vaikka kyseessä onkin toimintaleffa, mitään aivotonta räiskettä ei ole tiedossa vaan hyvin juoneltaankin etenevä ja rakennettu elokuva.



 





 



Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja



 



Julkaisuvuosi: 2011



Genre: Draama, Trilleri



Ikäraja: 16



Kesto: 2h 2min



 



Pappi, Lukkari, Talonpoika, Vakooja on ruotsalaisen elokuvaohjaaja Tomas Alfredsonin käsialaa. A Most Wanted Manin tavoin, myös tämä elokuva perustuu John le Carrén samannimiseen romaaniin. Elokuva sijoittuu kylmän sodan aikakaudelle 1970-luvun Lontooseen, jossa kaksoisagentit ovat arkipäivää niin lännen kuin idän puolellakin.



 



Kansainvälisen epäonnistuneen operaation myötä hyllytetty brittiagentti George Smiley (Gary Oldman) saa tehtäväkseen etsiä Britannian tiedustelupalvelussa työskentelevän neuvostoliittolaisen kaksoisagentin, joka vuotaa tärkeitä tietoja ulos. George saa avukseen myös toisen agentin, Peter Guillamin (Benedict Cumberbatch). Entinen MI6:n johtaja (John Hurt) on saanut rajatuksi epäillyt viiteen tiedustelupalvelun huipulla olevaan agenttiin, joista yksi on myös George itse. Hänen tehtävänään on siis vakoilla vakoojia sekä itseään, ja löytää petturi hänen ystäviensä joukosta.



 



Pappi, Lukkari, Talonpoika, Vakooja onnistuu vangitsemaan heti alusta lähtien. Ja myös Gary Oldmanin roolisuorituksesta mainittakoon, että hän ei ole suotta yksi leffamaailman tähdistä. Hänen roolinsa ilmeettömänä ja todella vähäeleisenä agenttina jää elokuvasta päällimmäisenä mieleen, vaikka koko elokuva oli itsessäänkin mielestäni erinomainen.



 



 





 



Rakkaudesta, unelmista ja kaloista



 



Julkaisuvuosi: 2011



Genre: Draama, Komedia



Ikäraja: 7



Kesto: 1h 42min



 



Rakkaudesta, unelmista ja kaloista on ruotsalaisen Lasse Hallströmin ohjaama romanttinen draamaelokuva. Se perustuu samannimiseen Paul Tordayn kirjoittamaan romaaniin, ja leffan päärooleissa nähdään muun muassa Ewan McGregor, sekä Emily Blunt.



 



Rikas ja karismaattinen jemeniläissheikki (Amr Waked) haluaa toteuttaa hankkeen, jossa istutettaisiin lohia hänen aavikkoisen ja kuivan kotimaansa vähäisiin vesiin. Sheikin edustajana toimiva Harriet (Emily Blunt) ottaa yhteyttä kalastusasiantuntija Frediin (McGregor) joka pitää ideaa suorastaan naurettavana ja mahdottomana toteuttaa. Britannian pääministerin PR-päällikkö (Kristin Scott Thomas) kuitenkin kuulee hankkeesta ja huomaa sen diplomaattis-kaupalliset mahdollisuudet. Ei siis aikaakaan kun Fred löytää pian itsensä Jemenistä kunnianhimoista hanketta toteuttamassa. Tästä alkaakin jännittävä seikkailu, joka lämmittää mukavasti sydäntä ja mieltä näin viileähkönä, tuulisena ja sateisena syksynä. Myös mahdottomasta tulee mahdollista, ja hassutkin unelmat voivat toteutua. 



 



 





 




The Lighthouse



 



Julkaisuvuosi: 2019



Genre: Draama, Trilleri, Kauhu



Ikäraja: 16



Kesto: 1h 44min



 



The Lighthouse on Robert Eggersin ohjaama vain muutaman vuoden vanha psykologinen kauhuelokuva, joka ilmestymisensä jälkeen sai osakseen paljon kehuja ja ylistystä. Eggers on vastannut myös elokuvan käsikirjoituksesta yhdessä veljensä Max Eggersin kanssa. Elokuva on visuaalisesti näyttävä, sillä se on kuvaukseltaan kokonaan mustavalkoinen ja kuvasuhteeltaan vanhanaikainen ilman nykyajan laajakuvahienouksia.



 



1800-luvun loppuun sijoittuva elokuva käynnistyy siitä, kun Thomas Wake (Willem Dafoe) sekä Ephraim Winslow (Robert Pattinson) lähetetään kuukaudeksi pienelle saarelle tehtävänään vahtia ja huoltaa saaren majakkaa. Thomas on entinen merimies ja toiminut myös aiemmin kyseisen majakan vartijana. Konkarina hän pitää majakkaa käytännössä omanaan, ja teetättää kaikki hanttihommat Ephraimilla huolehtien itse lähinnä majakan valosta ja työparinsa käskyttämisestä. Vähitellen oudot ja pelottavat näyt alkavat hiertää miesten välejä heidän jäädessään nalkkiin saarelle myrskyn aikana. 



 



Etenkin elokuvan käsikirjoitus ja dialogi on huippuluokkaa. Dafoe sekä Pattinson onnistuvat kumpikin roolissaan huikealla tavalla, ja elokuvaa katsoessa todellakin aistii ympärillä vaanivan pahuuden. Saarella ollessaan miesten mielenterveys alkaa järkkymään, ja sitä on katsojanakin kuumottavaa katsella: ei oikein tiedä itsekään mikä on totta ja mikä tarua. 



 



 





 



Uusia alkuja



 



Julkaisuvuosi: 2013



Genre: Draama



Ikäraja: 7



Kesto: 1h 39min



 



Uusia alkuja on John Carneyn ohjaama romanttinen ja visuaalisesti tunnelmallinen New Yorkiin sijoittuva musikaalielokuva. 



 



Brittiläinen Gretta (Keira Knigtley) tekee musiikkia yhdessä pitkäaikaisen poikaystävänsä Daven (Maroon 5 -yhtyeestä tunnettu Adam Levine) kanssa. Tähteys haaveenaan, he muuttavat New Yorkiin missä asiat eivät menekään niin kuin toiveena oli. Parisuhde murenee ja Gretta jää yksin sydän särkyneenä Daven lähdettyä soolouralle saatuaan levytyssopimuksen ison levy-yhtiön kanssa. 



 



Gretta saa kuitenkin oman mahdollisuutensa, kun häntä auttamaan rientää muusikkoystävä Steve (James Corden). Pubissa keikkaa esittävä Steve pyytää Grettan yllättäen lavalle esittämään laulunsa, ja paikalla sattuu olemaan myös hieman rappioitunut ja elämän kolhima levy-yhtiöpomo Dan (Mark Ruffalo). Tästä alkaa Danin ja Grettan musiikillinen yhteistyö ja ystävyys, jonka päämääränä kummallakin on päästä musiikkialan tähtien joukkoon.



 



Uusia alkuja on ensisijaisesti hyvän mielen elokuva. New Yorkin omanlainen ja eläväinen miljöö toimii hyvin ympäristönä musiikkielokuvalle, jossa päähenkilöiden unelmat ovat suuria ja musiikki on lähes koko elämä. Nimenomaan eniten biiseistä leffaa katsellessa nautinkin, sillä ne tekivät leffaillasta erityisen viihdyttävän. Suosittelen elokuvaa etenkin sellaisiin iltoihin, jos takana on ollut raskas päivä ja kaipaat jotakin pientä piristystä.



 



 





 



Mitkä näistä esittelemistäni elokuvaista päätyivät omalle katselulistallesi? 



 



Lue lisää:



 





 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa