Valmistaudu sarjamaratoniin – 25 HBO Maxin parasta sarjaa 


HBO on niittänyt jo vuosikymmenten ajan mainetta yhtenä kansainvälisesti parhaista tuotantoyhtiöistä sekä kerännyt kiitosta rohkeasta ja rajojarikkovasta sarjatuotannostaan. HBO Max -sarjat ovat kahmineet lukuisia arvostettuja Emmy-, Golden Globe- ja BAFTA-palkintoja sekä huiman määrän katsojia, onnistuen samalla nauttimaan kriitikoiden arvostusta. Valitsimme kattavasta sarjakavalkaadista 25 parasta HBO Max -sarjaa. Tutustu HBO Maxin parhaisiin sarjoihin tarkemmin klikkaamalla lue lisää-painiketta. Tilaa HBO Max käyttöösi verkkokaupastamme. 


 And Just Like That (2021)


  


Hide content


Sinkkuelämää (Sex and the City) -faneille herkkua! Carrie (Sarah-Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) ja Charlotte (Kristin Davis) jatkavat mielenkiintoisia seikkailujaan nyt viisikymppisinä. Draamalta ei tulla välttymään kun käsittelyssä ovat niin ystävyys- kuin parisuhteetkin. Sarjaa on esitelty laajemmin: Parasta sinkkuelämää tulossa! 
 


 Beforeigners (2019)


  


Hide content


Norjalainen scifi-sarja sijoittuu lähitulevaisuuteen. Menneisyydestä ilmaantuu kolmelta eri aikakaudelta ihmisiä "beforeigners", jotka eivät muista mitään. Tulokkaisiin on vain sopeuduttava ja heidät on saatava sopeutumaan nykyiseen aikaan. Sarjaa tähdittää Krista Kosonen. Sarjaa on esitelty laajemmin artikkeleissa: Kausi 1 ja Kausi 2. 
 


 Big Little Lies (2017)


  


Hide content

Kolme täydellistä Kalifornialaisäitiä Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman) ja Jane (Shailene Woodley) asuvat Monterreyn rantakaupungissa. Täydellisten elämien kuorten alle kätkeytyy odotettavasti synkkiä salaisuuksia ja vaikeuksia, eikä sarja ole kovin kevyttä katsottavaa. Sarjan eri teemoja käsitellään kattavasti eri harmaan sävyin syvälle henkilöhahmoihin pureutuen. Big Little Lies on loistava ote vanhemmuudesta, parisuhteen ongelmista, väkivallasta ja koulukiusaamisesta, sekä niistä vaarallisista pienistä valheista, joita kerrotaan jokapäiväisestä elämästä selvitymiseksi. 


 Billions (2016)


  


Hide content


Sarja seuraa amerikkalaisen unelman perässä juoksevia Chuck Rhoadesia (Paul Giamatti) ja Bobby “Axe” Axelrodia (Damian Lewis). Draamassa pureudutaan kun rikkaiden, vaikutusvaltaisten ja korruptoituneiden maailmat kohtaavat. Sarjaa on esitelty laajemmin artikkelissa: Uutuussarjat toukokuu 2020 
 


 Boardwalk Empire (2010)


  


Hide content

Boardwalk Empire sijoittuu 1920-luvun Yhdysvaltoihin, ja kertoo Atlantic Cityn kaupungin varainhoitajan Enoch ”Nucky” Thopsonin (Steve Buchemi) elämästä. Kieltolain aikana New Jerseylainen poliitikko sukkuloi lain molemmilla puolin juonien ganstereiden kanssa.  Nuckyn yltäkylläinen elämäntapa ja epämääräiset suhteet alkavat kuitenkin kiinnittää huomiota liittovaltion hallituksen edustajien keskuudessa, sillä ne eivät tunnu sopivan yhteen hänen asemansa kanssa. Boardwalk Empire -rikosdraama on sekoitus tosielämää, fiktiota ja salakapakoita. 


 Bored to Death (2009)


  


Hide content

Bored to Death on absurdeihin henkilöhahmoihin perustuva mysteerikomediasarja. Jonathanin (Jason Schwartzman) tyttöystävä haluaa erota, sillä Jonathanin päivät ovat kuluneet pitkälti olutta juoden ja pilveä polttaen. Hetken mielijohteesta Jonathan päättää alkaa tarjota lisensoimattoman yksityisetsivän palveluita netti-ilmoituksella saadakseen jännitystä elämäänsä, vaikka kirjailijan työt ja deadlinet hengittävät uhkaavasti niskassa. Jonathanin hinnat ovat edulliset, joten ensimmäinen asiakas ottaakin pian yhteyttä.  


 Carnivale (2003)


  


Hide content


Eletään 1930-lukua, ja suuri lama on pahimmillaan. Ben Hawkins (Nick Stahl) joutuu erään synkän päivän aikana hautaamaan sairaudelle menehtyneen äitinsä sekä todistamaan perheensä torpan purkamista maan tasalle. Kiertävä tivoli pelastaa Benin helmoihinsa, ja pian hänestäkin nousee esille piileviä kykyjä. Toisaalla Justin Crowen "Brother Justinin" (Clansy Brown), elämä pyörii uskonnon ympärillä. Beniä ja Justinia yhdistävät salaperäiset, kryptiset yhteiset unet, ja lopulta kahden miehen tarinat kietoutuvat yhteen yliluonnolliseksi taisteluksi hyvän ja pahan välille. Carnivale on taidokas yhdistelmä fantasiaa ja draamaa.
 


 The Deuce (2017)


  


Hide content

Tuplaroolin näyttelevän James Francon ja Maggie Gyllenhaalin tähdittämässä draamasarjassa sukelletaan syntiseen New Yorkiin 1970- ja 1980-luvuille. Sarjassa käsitellään korruptiota, väkivaltaa ja huume-epidemioita sekä kiinteistökauppabuumeja, jotka olivat kiinteä osa Manhattanin arkea aikana, kun aikuisviihde laillistettiin New Yorkissa. The Deuce on ollut ylistetty sarja niin kriitikoiden kuin katsojienkin puolesta ja se viehättää erityisesti rappiollisen todenmukaisella ajankuvallaan. 


 Euphoria (2019)


  


Hide content


Huippusuosiota nauttiva draamasarja pureutuu lukiolaisnuorten elämään. Monimutkaisia tilanteita on luvassa kun nuoret ovat päihteiden, traumojen ja ihmissuhteisen pyörteissä. Pääosaa näyttelee Zendaya. Sarjaa on esitelty laajemmin: Sarjasuosituksia HBOlta.
 


 Flight of the Conchords (2007)


  


Hide content

Alun perin Uudesta-Seelannista lähtöisen oleva folk-bändi Flight of the Conchords tavoittelee menestystä Yhdysvalloissa. Kriitikkojen suosimassa sarjassa seurataan fiktiivisellä ja komedisella otteella yhtyeen jäsenten, myös tosielämässä vaikuttavan musiikkiduon, Bretin ja Jemainen elämää. Sarjaa säestävät yhtyeen kappaleet suurkaupungin ankeudesta ja suhdekiemuroista. 


 Game of Thrones (2011)


  


Hide content

Fantasiaa, seikkailua ja draamaa yhdistelevässä sarjassa yhdeksän aatelissukua taistelevat mystisen Westerosin hallitsijuudesta samalla, kun muinaiset taruolennot ilmestyvät uhkaamaan Seitsemän kuningaskunnan turvallisuutta. Game of Thrones on yksi maailman tämän hetken katsotuimmista ja merkittävimmistä televisiosarjoista, joka pitää katsojien kiinnostuksen yllä epäennustettavuudellaan. Sarjassa käsitellään suuria teemoja, kuten sotaa, uskontoa, lojaaliutta ja yhteiskuntaluokkia. Pääosissa muun muassa: Emilia Clarke, Kit Harington ja Peter Dinklage. 


 Girls (2012)


  


Hide content

Girls on draamakomedia parikymppisten naisten elämästä New Yorkissa parisuhdekuvioineen, kasvukipuineen ja työsotkuineen. Sarjan henkilöhahmot Hannah (Luna Dunham), Marnie (Allison Williams), Jessa (Jemina Kirke) ja Shoshanna (Zosia Mamet) ovat ärsyttävän itsekeskeisiä, samaistuttavia ja epämiellyttäviä, minkä avulla Girls on onnistunut taltioimaan jaksoihinsa oivaltavasti ajan hengen. Asioista puhutaan suoraan ja niiden oikeilla nimillä, eikä peittelyä tai tabuja tunneta. Lena Dunhamin luoma sarja on rosoinen ja tragikoomisuudessaan hampaita kiristävä, ja on nostanut nuoria naisia esille täysin normaalista poikkeavalla tavalla televisiosarjojen universumissa.  Killing Eve (2018)


  


Hide content


Sarjamurhaaja Villanelle (Jodie Gomer) on vapaalla jalalla. Eve (Sandra Oh) on etsivä, joka yrittää napata Villanellen. Murhia ei ole yritettykkään tehdä salassa. Tappaja on kuitenkin vikkelä ja katoaa aina näkyvistä kun Eve on päästä jäljille. Syntyy koukuttava kissa-hiiri-leikki, joka jatkuu käänteineen useamman kauden ajan. Lisää sarjasta artikkeleissa: Sarjauutuudet toukokuu 2020 ja Sarjavinkkejä  
 


 The Leftovers (2014)


  


Hide content


Kaksi prosenttia koko maailman väestöstä katoaa yhtäkkiä jäljettömiin suursuosion saavuttaneen Lost-sarjan luojan draamasarjassa The Leftovers. Kun yllättävästä tapahtumasta on kulunut kolme vuotta, jäljellejääneet yrittävät päästä yli ihmiskuntaa kohdanneesta mysteeristä ja läheistensä traagisesta katoamisesta. Sarjassa seurataan pikkukaupungin selviytymistä vainoharhojen ja kyynisyyden keskellä poliisipäällikkö Kevin Garveyn (Justin Theroux) silmin. The Leftovers yhdistelee elementtejä draamasta, fantasiasta ja mysteeristä.
 


 


 


 Sex and the City / Sinkkuelämää (1998)


  


Hide content

Sarjassa seurataan Carrien (Sarah-Jessica Parker), Charlotan (Kristin Davis), Mirandan (Cynthia Nixon) ja Samantan (Kim Catrall) ihmissuhteita, seksiä ja elämää Manhattanilla 90-luvun loppupuolelta alkaen. Sinkkuelämää on Cosmopolitan-drinkeillä ja Manolo Blahnikin kengillä väritetty aikansa kuva, ja ensimmäisiä tv-sarjoja, jossa on käsitelty aiemmin vaiettuja aiheita kuten naisten seksuaalisuutta. Sinkkuelämää on täynnä draamaa, naurua ja tyyli-inspiraatiota, ja se jaksaa pitää otteessaan useammankin katselukerran. 


 Six Feet Under / Mullan alla (2001)


  


Hide content

Fisherien perheen asunto on kodin lisäksi hautaustoimisto. Kun perheen pää Nathaniel Fisher (Peter Krause) menehtyy yllättäen, on perheen muiden jäsenten otettava perheyritys hoidettavakseen ja uskallettava lähentyä vuosien jälkeen. Six Feet Under käsittelee kuolemaa kliinisesti mutta kunnioittavasti. Sarjassa tutustutaan pienen hautaustoimiston arjen pyörittämiseen suuryritysten ristiaallokossa, rikkoutuneisiin ihmissuhteisiin, tabuihin, sekä elämää suurempiin kysymyksiin. Sarja on täynnä tragikomiikkaa, mustaa huumoria, draamaa, persoonallisia henkilöhahmoja ja kauniisti toteutettuja kohtauksia, jotka vetävät katsojia puoleensa seuraamaan Fisherien elämää hautaan asti. 


 The Sopranos (1999)


  


Hide content


The Sopranos -klassikkosarjassa seurataan Anthony "Tony" Sopranon (James Gandolfini) sukkuloimista perhe- ja mafiaelämän välillä New Jerseyssä. Tony menettää tajuntansa paniikkikohtauksen vuoksi, ja hakeutuu herätessään psykiatrin vastaanotolle. Pikkuhiljaa Tony alkaa selvittää elämäsä tapahtumia ammattiauttajan kanssa, vaikka asioiden selvittelyä vaikeuttaakin se, ettei Tony voi paljastaa psykiatrilleen todellista ammattiaan mafiapomona. Tonyn hahmo on realistinen, ja tuo esille, kuinka mikään maailmassa ei ole mustavalkoisen hyvää tai pahaa. The Sopranos on tumma klassikko, joka sisältää paljon seksiä, väkivaltaa ja kiroilua nykyaikaisen gansterielämän tyyliin. Perhe tulee kuitenkin aina ensimmäisenä.
 


 Togetherness (2015)


  


Hide content

Kuinka hyvin neljän aikuisen yhteiselo saman katon alla voi onnistua? Aviopari Brett (Mark Duplass) ja Michelle (Melanie Lynskey) yrittävät elävöittää parisuhdettaan ruuhkavuosien paineessa. Kun Brettin kaveri Alex (Steve Zissis) ja Michellen sisko Tina (Amanda Peet) muuttavat sattumusten kautta heidän luokseen, joutuvat niin sisarus-, ystävyys- kuin parisuhteetkin koetukselle. Togetherness kertoo haaveiden vuoksi käytävästä sisäisestä kamppailusta, pettymyksistä ja onnistumista tragikoomisella otteella. Treme (2010)


  


Hide content


Yksi historiamme suurimmista luonnonkatastrofeista, Hurrikaani Katrina, kylvi laajasti tuhoa New Orlansissa. Kaupungin raunioiden keskellä joukko muusikoita alkaa tulkita elpymisen ja toivon keskellä herääviä tunteita sekä hengittää soitollaan eloa kaupungin uniikkiin kulttuuriin samalla, kun katastrofista selvinneet asukkaat yrittävät rakentaa elämänsä, asuntonsa ja perheensä uudelleen kasaan pala palalta. Treme on ennen kaikkea taiteellinen kertomus New Orleansin kaupungista, ja syvä sukellus sen kulttuuriin ja musiikkiin. Pääosissa muun muassa: Wendell Pierce, Khandi Alexander ja Rob Brown.
 


 True Detective (2014)


  


Hide content

Louisianan osavaltion entiset rikosetsivät Rust Cohle (Matthew McConaughey)  ja Martin Hart (Woody Harrelson) kutsutaan antamaan lausunto 20 vuoden takaisesta murhatapauksen tutkinnasta. Murhan yksityiskohtia muistellessa työparin välinen haasteellinen kumppanuus, yksityiselämä ja patoutuneet tunteet alkavat sekoittua vanhan mystiseen rituaalimurhaan. 


 True Blood (2008)


  


Hide content


Eletään aikaa, jolloin vampyyrit ja ihmiset voivat elää yhteisymmärryksessä maan kamaralla, kun Japanissa ihmisverelle on löydetty korvike nimeltään True Blood. True Blood -verenkorvike on mahdollistanut jopa rakkaussuhteita ihmisten ja vampyyrien välille, sillä vampyyrit voivat nauttia sitä ihmisveren sijasta. Louisianalaisen pikkukaupungin tarjoilija Sookie (Anna Paquin) osaa lukea ajatuksia, ja hän törmää työskenetelemässään dinerissa sattumalta Bill (Stephen Moyer) nimiseen vampyyriin. Tapaaminen Billin kanssa järisyttää Sookien maailmankuvan ympärilleen ja sekoittaa rauhallista pikkukylän elämää. Sarja sekoittaa taitavasti mysteeriä, draamaa, fantasiaa ja synkkää komediaa. True Blood on vampyyrisarja aikuisille, ja se käsittelee muun muassa vähemmistön oikeuksia ja addiktioita.
 


 Vinyl (2016)


  


Hide content


Richie Finestra (Bobby Cannavale) sekkailee Vinyl-draamasarjassa musiikkibisneksen pyörteissä New Yorkissa 1970-luvulla. Levy-yhtiö American Century on joutunut vaikeuksiin, joten Richien ja hänen liikekumppaninsa on käärittävä hihat ja nostettava yhtiö uudelleen hohtoonsa. Sarjan luonnissa ovat olleet mukana muun muassa Mick Jagger ja Martin Scorsese.
 


 The Walking Dead (2010)


  


Hide content

Rick Grimes (Andrew Lincoln) herää koomasta ja huomaa hämmentyneenä sairaalan olevan tyhjillään ja täynnä verisiä kamppailun jälkiä. Yhdysvallat ovat joutuneet ihmiset zombeiksi muuttavan viruksen kouriin. Rick haluaa palata perheensä luo, mutta hän saa huomata, että zombit eivät suinkaan ole suurin kauhu, joka sairaalan ulkopuolella odottaa. 


 Westworld (2016)


  


Hide content

Westworld on tulevaisuuden fantasiateemapuisto, jossa vierailijat voivat tehdä mitä haluavat ihmistä muistuttavien robottien kanssa todenmukaisissa villin lännen puitteissa. Puiston ”isännät” eli robotit ovat koodattu mukaan erilaisiin tarinamoodeihin, ja heidän tarkoituksensa on viihdyttää puiston kävijöitä, joista suurin osa haaveilee oman sisäisen eläimensä vapauttamisesta. Puiston ylläpitäjät ja koodaajat huomaavat kuitenkin pian, että uuden päivityksen saatuaan osa isännistä käyttäytyy omituisesti, ja he alkavat selvittää häiriön juurisyytä. Draamaa, scifiä, lännenelokuvia ja mysteeriä yhdistelevä Westworld kulkee eteenpäin yllättävän juonen ja yksityiskohtaisen toteutuksen voimin. Pääosissa muun muassa: Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright ja Thandiwe Newton. 


 The Wire / Langalla (2002)


  


Hide content

The Wire on yksi kaikkien aikojen kehutuimmista poliisisarjoista. Rikosdraamassa keskitytään realistisella otteella Baltimoren huumekulisseihin diilerien, virkavallan, poliitikkojen, kansalaisten ja median näkökulmasta. Sarja johdattaa katsojan syvälle huumekauppojen maailmaan, jossa korostuvat todellisuuden karuimmat, ja toisinaan taas kauniimmat puolet. Jokainen tuotantokausi esitetään eri teeman mukaisesti, mutta jatkuvana lankana kulkee rappeutuvan kaupungin sosiaaliset ongelmat. The Wire vilisee moniulotteisia henkilöhahmoja, joiden sielunmaailman päästään tutustumaan pala palalta sarjan edetessä. Pääosissa muun muassa: Michael K. Williams, Dominic West ja Idris Elba. 


Lue myös: 

3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +8

Täss vielä muutama minun ehdotus.  Banshee,  Barry,  Black sails,  Killing eve,  Ray Donovan,  Sharp objects ja  Who is America.

@peekotu hyviä ehdotuksia! Lista olisi ehdottomasti voinut olla pidempikin :smileyvery-happy: 

Listaa päivitelty ajantasalle! 😁>

Vastaa