Skip to main content

Conecto valvontakamera toimii kotiverkossa, mutta ei ei yhdisty mökillä Telian yhteyspalveluun.Kotona ja mökillä on ilmalämpöpumput, molemmat toimivat etänä MelCloudilla kotona ja mökillä.Mikähän ihme on siinä, että valvontakamera ei yhdisty?

 

--

Muokkaus SonjaNii: Muokattu otsikkoa sisältöä paremmin kuvaavaksi

Conecto valvontakamera toimii kotiverkossa, mutta ei ei yhdisty mökillä Telian yhteyspalveluun.Kotona ja mökillä on ilmalämpöpumput, molemmat toimivat etänä MelCloudilla kotona ja mökillä.Mikähän ihme on siinä, että valvontakamera ei yhdisty?

Hei @AulisWille ja Tervetuloa Telia yhteisöön! Onko kamera asennettu kotiisi vai mökille? Koetatko siis yhdistää kameraa mökiltä löytyvään verkkoon uutena laitteena?


Kokeilin kameraa kotiverkkoon ja pelasi hienosti.

Resetoin kameran ennen kuin yritin yhdistää mökillä olevaan verkkoon.Reititin Asus_70 ja telian yhteyspiste sim-kortti. 


Tuli vain edellisestä mieleen, että voiko olla että tuo laitenetti/yhteyspiste ei toimi/nopeus ei riitä, vaan pitäisi olla joku nopeampi mobiililaajakaista yhteys?Ajattelin kokeilla mökkireititintä kotiverkon kortilla, mutta epäilen, että vika ei johdu reitittimestä koska ilmalämpöpumpun etäohjaus toimii.


Ei netin nopeus vaikuta siihen yhdistääkö laite Wi-Fi:in, siitä tässä kaiketi on kyse?

Yksi yleinen ongelma kameroiden kanssa, että jotkut tukevat vain 2.4 GHz taajuutta ja jos reitittimessä on yhdistetty 5GHz alue ja 2.4 GHz alueet yhdeksi samaksi SSID nimeksi, ei laite yhdisty ollenkaan. Eli jos tuosta kyse, kokeile erottaa ne taajuudet toisistaan.

Tuolla "Asus 70" mallilla ei löydy oikein mitään, joten en tiedä miten siinä taajuudet on ja mitä se yleensä tukee. 

Myös Wi-fi:n salaus voi olla sellainen ettei yhdistettävä laite sitä ymmärrä, esim. WPA3 on sellainen ettei toimi kaikissa IoT laitteissa. Silloin voi tiputtaa salauksen WPA2:seksi.


Ostin Asus 70 reitittimen Powerista juuri sen takia, että siinä on vain 2,4 GHz.Maallikkona en ymmärrä noista laitteista paljoakaan, saattaa olla kysymys jostain estosta l. salauksesata.Mitenkähän salaus muutetaan WPA kolmosesta WPA kakkoseen.Toinen kysymys: Telialta ei löydy selkeää ohjetta tukiseman asetuksista.Nyt  on kaksi tukiasemaa Telia Internet ja uusi tukiasema Telia Yhteyspiste, kun ostin Sim kortin Asus 70 reitittimeen valvontakameraa varten.

Uuden tukiaseman asetukset:

Tukiaseman nimi: Telia Yhteyspiste

APN: Opengate

Välityspalvelin: ei asetettu

Käyttäjätunnus: ei asetettu

Salasana: ei asetetettu

Palvelin: ei asetettu

MMSC : ei asetettu

Multimediaviestien välityspalvelin: ei asetettu

Multimediaviestien portti: ei asetettu

MCC: 244

MNC: 91

Todennustyppi: ei mitään

APN tyyppi: default, mms, supl, hipri, fota, mcx, cap

APN protokolla: IPV4/IPV6

APN Roaming-protokolla: IPV4/IPV6

Ota APN käyttöön: otettu

Bearer: määrittelemätön

MVNO-tyyppi: ei mitään

MVNO-arvo: ei valittu

Osaisko joku viisaampi antaa noihin kenttiin oikeat arvot.Samoin pitääkö muuttaa tukiasema Telia Internetistä Telia Yhteyspiste tukiasemaksi.

 


Ja vielä tietoja Asus 70 reitittimestä:

SSID: ASUS_70

Protokolla: Wi-fi 4 (802,11n)

Suojaustyyppi: Avoin

Verkkokaista: 2,4 GHz

Verkkokansva: 11

Linkin nopeus (vast.otettu/lähetetty) 144/58 Mbps

Yhteyden sisäinen IPv6 osoite: fe80::a8cd:9038:1617:289d%17

IPv4 osoite: 192.168.50.160

IPv4 DNS-palvelimet: 192.168.50.1

Valmistaja: Broadcom

Kuvaus: Broadcom BCM43142 802.11 bgn Wi-Fi adapter

Ohjaimen versio: 7.35.352.0

Fyysinen osoite: 60-6D-C7-F9-F2-7B

Pääsiskö näillä tiedoilla ammattilainen eteenpäin?


ASUS-70 IP-määritys: Automaattinen (DHCP)


@AulisWille saako tuo kamera mökillä nyt muodostettua Wifi-yhteyden Asuksen reitittimeen normaalisti? Jos yhteys muodostuu kannattaa kokeilla vielä varmuudeksi kokeilla määrittää APN prointernet muotoon. 

Jos Wifi-yhteys ei muodostu laitteiden välille niin varmista, että reititin lähettää Wifiä vain 2,4GHz taajuudella.


Ei yhdisty.Reititin on ASUS 4G-N16 Wireless -N300 LTE Modem Router 2,4 GHz.Muutin Telian yhteyden mobiililiittymäksi (yhteys mukaan laitteessa 50 Mbit/s) eikä kummennut.”Vika” on siis reitittimessä. 


Ei yhdisty.Reititin on ASUS 4G-N16 Wireless -N300 LTE Modem Router 2,4 GHz.Muutin Telian yhteyden mobiililiittymäksi (yhteys mukaan laitteessa 50 Mbit/s) eikä kummennut.”Vika” on siis reitittimessä. 

Kannattaa vielä kertaalleen tuo kamera resetoida ja SmartLife -sovelluksen avulla kokeilla käyttöönottoa uudelleen. Muuta neuvoa en osaa tähän hätään sanoa. 


No nyt löyty sentään laite googlella :)

Ei ole kyse siis aikaisemmin ehdottamistani asioista tässä tapauksessa.

Wifin salaus on avoin noissa tiedoissa (jotkut laitteet näyttää WEB suojaksen myös avoimena) Eli Wifissä ei välttämättä ole salasanaa ollenkaan, voisiko yhdistysongelma olla tässä?

Mutta Oliko nuo tiedot yhteydestä otettu mistä? Siellä on IPv4 osoitteena joku sisäverkon IP (192.168.50.160) ja ei siis voi olla reitittimen saama IP vaan jonkun laitteen, jolle se reititin on antanut tuon IP:n. eli mistä laitteesta nuo tiedot on otettu?

 


Hei @AulisWille! Onko @KaPetrin ja @JJJkun vinkeistä ollut apua? Onko tämä ongelma vielä ajankohtainen vai selvisikö sinulle mistä tuo johtui?


Kyllä se sitten selvisi vaikka noista neuvoista ei ollutkaan tässä tapauksessa apua.Reitittimen WPS nappi ei kytkenytkään sitä päälle kuten laitteen ohjeessa luki, vaan se piti erikseen valita laitteen asetuksista päälle.Tätä en maallikon logiikalla tajunnut.Noh, nyt on kalliimpi yhteys (5-6 € riistakamerayhteyden sijaan parinkympin yhteys) mutta olkoon nyt ainakin toistaiseksi näin.Pääasia, että sekä ilmalämpöpumpun etäohjaus että valvontakamera toimivat moitteettomasti, varsinkin kun tuo "yhteyspiste" yhteys juonitteli ilmalämpöpumpun ohjauksessa.

 


WPS:n tietoturva on kyseenalaisen huono, joten jos kameran pystyy kytkemään langattomaan lähiverkkoon perinteisellä tavalla naputtelemalla kameran asetuksiin salasanan, se olisi suositeltavaa. Tukiasemaan, jossa WPS on käytössä, pääsee sisään kuka hyvänsä arvaamalla tunnusluvun viimeistään 11000. yrityksellä. Tämä vastaa kolmikirjaimisen salasanan käyttöä.

Ammattimaisempaan käyttöön suunnatuista langattomista tukiasemista WPS toiminto saattaakin puuttua tyystin ja kokonaan.

Hyvä kuitenkin, että ratkaisu löytyi.

Jos jolla kulla on samankaltainen, mutta eri ongelma, Asus RT-N12 D1 reitittimestä jouduin valitsemaan WiFi-asetuksista Wireless Mode: Legacy, jotta puhelin pystyi kytkeytymään langattomaan lähiverkkoon.