Halvin myynnissä oleva Soneran GSM-liittymä maksaa 9,90 euroa kuussa


Eli pienin 2 gt nettipaketilla oleva vaihtoehto poistuu myynnistä. Tämänhän piti olla loistava vaihtoehto kaikkiin IoT laitteisiin tai muuten vaan vähäiseen käyttöön. https://klaani.sonera.fi/t5/Blogi/Uusi-Sonera-Simppeli-taydentamaan-puheliittymien-valikoimaa/ba-p/125763

 

Itse tarvitsisin nyt liittymän etäohjattavaan GSM-pistorasiaan. Soneran valikoimasta sopivin olisi varmaan Simppeli M 5 gt nettipaketilla (jota ei tarvita) hintaan 9,90 kuussa. 118,80 e vuodessa. Ja tähän lisätään vielä tekstarit "käytön mukaan".

 

Joskus n. 10 vuotta sitten sai soneralta liittymän jossa oli rajattomat tekstarit hintaan 9,90/kk. Varmaan 5 vuoden päästä 50 e voi olla normaali matkapuhelinliittymän kuukausimaksu jos kehitys jatkuu tätä vauhtia.


10 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Aika suolainen IoT-hinta kuluttajalle. Kaipa tässä eletään kermankuorintavaihetta. Markkinointikielessä 'aikaiset omaksujat' saavat maksaa tuotteesta premiumhinnan. Tosin hintakäyrän pitäisi kurvata siinä myöhemmin alas. Soneran tapauksessa en jaksa oikein uskoa tuohon. Miten Sonera aikoo vastata asiakastarpeeseen tuotteistuksessaan?

 

OT: Viime vuonna kehiteltiin yhteistyössä 'Unelmien puhelinliittymää' https://klaani.sonera.fi/t5/Blogi/Nyt-kehitetaan-unelmien-puheliittyma/ba-p/102756

 

Voitaisiinko seuraavaksi kehittää yhdessä 'Kuluttaja-asiakkaan IoT:ä'?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Joo, nämä uudet hinnat ovat aivan käsittämättömiä. Etäohjattavan NMT-pistorasian käyttö tulisi halvemmaksi, nykyrahassa alle 50 €/vuosi. Mutta NMT-liittymiäkään ei enää saa.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Elo-syyskuun vaihteessa Tele Finlandilta sai 0€/kk liittymän 256kbps rajattomalla netillä ja jokunen minuutti puheluita. Nyt ilmeisesti telellä sama 5€ luokkaa/kk

Itsellä gsm-pistorasiassa on Soneran verkossa toimiva Globetel Perus-liittymä.

Katos joo, niinpä näkyy olevan. On varmaan alettu jo etukäteen valmistella hinnastoja tulevaan EU-roamingin vapautukseen, niin ei tule sitten korotukset niin suurina shokkeina asiakkaille. Samaan syssyyn on näköjään korotetty myös Sopiva S:m hintaa, joka nykyään 17,90 €/kk (+1 euro viime viikosta). Kohta ei varmaan mitään liittymää saa enää alle 20 eurolla kuussa...

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@kjns kirjoitti:


Katos joo, niinpä näkyy olevan. On varmaan alettu jo etukäteen valmistella hinnastoja tulevaan EU-roamingin vapautukseen, niin ei tule sitten korotukset niin suurina shokkeina asiakkaille. Samaan syssyyn on näköjään korotetty myös Sopiva S:m hintaa, joka nykyään 17,90 €/kk (+1 euro viime viikosta). Kohta ei varmaan mitään liittymää saa enää alle 20 eurolla kuussa...


Hinnat pitää juurikin tasoittaa EU:n mukaiseksi. Kiitämme suuresti EU:ta tästä että pian maksamme etelän maksuja... Tasa-arvo on hieno asia ja nyt saamme maksaa saman verran kuin etelässä oleva toverit kuukausimaksuja... Mutta normaalia on maksaa 50€/kk muualla maailmassa 4G netistä...  Harmi vaan että mielummin Kreikkaan mennään kuin sieltä tänne tullaan. Kuka haluaa metsiä tulla kattelee?

Netin käyttömäärien kasvaessa Simppeli-tarjoomassa uudismyynnissä on tosiaan jatkossa vain M ja L-paketit.

 

Simppeli-liittymä sopii monenlaiseen eri tarpeeseen: teknisiin laitteisiin, lapsen ensiliittymäksi tai vaikkapa vähän puhelintaan käyttävälle. Suunnittelemme tämän tarjooman etuja jatkossa enemmän sesonki- ja asiakasryhmäkohtaisesti ja haluamme toki säilyttää tarjooman kilpailukykyisenä eri tarpeisiin.

 

Joihinkin käyttötarkoituksiin sopiva vaihtoehto voi myös olla uudistunut Sonera Prepaid.

Tarvitsetko siis pistorasian ohjausta tekstiviesteillä? Vai pitääkö siihen päästä kiinni Internet-yhteyden kautta? Tekstaripohjaiseen ohjaukseen ja tiedonvälitykseen prepaid-liittymä on ihan passeli. Esim. DNA:n Super prepaid maksaa 4,90 eur ja toimii sillä maksulla vuoden verran. 

Sitten kun Sonera päättää vielä muuttaa olemassa olevat Perus-liittymät (nyt 2,90 e/kk) halvimmaksi Simppeliksi (9,90 e/kk), niin vien asian viipymättä Kuluttajaviranomaisten arvioitavaksi.

 

Tässä ylläoleva perustelu on luonnollisesti markkinointijargonia. Soneran edustaja ei toki voi muuta kuin puolustaa työnantajansa päätöksiä.

 

 

 

 


@jpotkukelkka kirjoitti:


Sitten kun Sonera päättää vielä muuttaa olemassa olevat Perus-liittymät (nyt 2,90 e/kk) halvimmaksi Simppeliksi (9,90 e/kk), niin vien asian viipymättä Kuluttajaviranomaisten arvioitavaksi. Tässä ylläoleva perustelu on luonnollisesti markkinointijargonia. Soneran edustaja ei toki voi muuta kuin puolustaa työnantajansa päätöksiä. 


Joskus on jopa voinut olla itse päättämässä kyseisestä asiasta.

Vastaa