Miten rakennan varmatoimisen 4G WLAN-reititin palketin valvontakameralle?


Hei,

Loma-asuntomme on 600 km päässä ja valvontakameran yhteys on 3G/4G:n varassa. Yhteys ei saisi katketa niin että se ei automaattisesti nousisi uudelleen. Nykyinen TW-EAV510 (versio 05) + Huawei E3276 yhdistelmä on epävarma ja katkoo yhteyttä arvaamattomasti. kun olen testannut sitä kotona. Kentänvoimakkuus on hyvä. Onko reititin kiinteällä SIM-paikalla varmempi? Muut ratkaisut?


10 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Itselläni on halpa ei-tietoturvallin kiinalainen IP-kamera WLAN:in yli yhditettynä Huawein matkamokkulaan. Yhteys on pakotettu mokkulassa 3G-verkon puolelle toiminnan varmistamiseksi. Käyytöpaikalla on 4G-verkko on sen verran heikko, että kentänvoimakkuus ei riitä. Tämä yhdistelmä toimii muuten, mutta nuo matkamokkulat eivät kestä jatkuvaa käyttöä. Näiden mokkuloiden elinikä on joitakin kuukausia. Tosin tämä ei ole ongelma kun takuu on voimassa. Oliskohan kolmas vai neljäs mokkula menossa ja takuuta on vielä vajaa vuosi jäljellä. Varmaan yhden mokkulan ehtii vielä takuuseen saamaan.

Joo. tuo 3G pakotus on joskus toimiva. Kiiinalainen kamera minullakin on, mutta luotan siihen enemmän kuin tuohon TW:n ja Huawein yhteistoimintaan. Ongelma on se että koko talvikauden yli pitäisi pärjätä kun ei ole ketään buuttailemassa laitteita. Vanha Telemic:n kotimainen valvontalaite on toiminut hyvin sisäisellä modeemillaan monta vuotta. Tuki tekstaripohjaisiin multimediaviesteihin on vain hiipumassa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Kyllä minulla on toiminut kamera + mokkula ilman tarvetta boottailuun. Ihmeen toimintavarmoja on nuo halvat ip-kamerat. Joskus tulee virhehälytyksiä, mutta se ei haittaa. Etuna on myös että kännykkäsoftalla pystyy tarkistamaan reaaliaikasesti, onko paikan päällä kaikki kunnossa. Kameran ohjaukset kännykällä toimii hyvin. Kannattaa hankkia jokin kunnon 4G-modeemi, eikä noita matkamokkuloita.

Laita modeeemin sähkönsyöttö kellokytkimen perään, joka kerran vuorokaudessa katkaisee sähköt. Jos jumittuu, niin tiedät ainakin että seuraavana päivänä taas toimii. Tai sitten omalla sim kortilla oleva älypistorasia, jota voit käskyttää tekstiviesteillä.

Tuota kellokytkintä pitää testata. Kiitti ideasta!

Hienoja ideoita. Mutta saanen huomauttaa, että tuo on just se, mikä kuormittaa 3g- ja 4g - verkkoa tarpeettomasti, ja aiheuttaa muille käyttäjille netin takkuamista ja kaatuilua. Kun tyhjänpanttina väkisin kuormitetaan kaistaa turhilla nettilähetyksillä. Kannattais laittaa kiinteä netti vaikka kuitu, ja kunnon valvontakamerat. Taikka sitten hankkia kunnon "Riistakamera", joka kuvaa liikkeestä, ja kun havaitsee liikettä, tallentaa kuvat/videon, ja voit käydä tarkistamassa sen vaikka kännykällä. Tai ohjelmoida sen lähettämään kuvat kännykkään.

 

Itselläni toimii, eikä tarvi näin ollen jatkuvaa internet yhteyttä kuormittamassa verkkoa.

Nykyinen valvontani perustuu "riistakamera" tyyyppiseen liikkeestä hälytys ja kuva ratkaisuun. IP-kameralla voi lisäksi katsella jka nurkkaan, onko kaikki ok. Käsittääseni dataa ei kulje, jos jäjestelmä on kiinni. Lultavasti katsoisin n. kerran viikossa pari minuuttia tilannetta, eli verkko ei kuormitu.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Ei näitä IP-kameroita  voi syyttää 3G/4G-verkon hidastelusta. Itselläni on datankäyttö valvottavassa kohteessa pitkälti alle 1 GT/kk ja tähän sisältyy muutakin käyttöä (esim Spotify). Satunnaisesti tulee vilkaistua, että kaikki on OK paikan päällä.

En syyttänytkään yksistään 3g/4g - kameroita, vaan ilmaisin mielipiteeni, mikä kuormittaa tarpeettomasti verkkoa, mikäli sitä käytetään esim. 24h/vkr. Sen käsityksen aiemmista viesteistä sai. Mutta ei aleta asiasta kinailemaan. Kukin tyylillään. Täytyy myöntää, että vaikka elämme modernia nykyaikaa ja yhteydetkin kehittyy, lisäksi nykyinen internet surffaus kuluttaa yllättävän paljon dataa, ja vaatii huomattavasti nopeampia yhteyksiä. Tuntuukin, että, esim. Kiinteällä laajakaistallakin tuntuu jäävän jalkoihin. Saati sitten mobilinetillä.

 

Telialla olisi paljon kehittämistä, jotta voitaisiin taata edes kohtuullinen yhteysnopeus, mahdollisimman pienillä vaihteluväleillä, ja katkomisilla. Ihmisetkin olisi paljon tyytyväisempiä. Lisäksi 4g-alueita olisi syytä kehittää enemmän haja-asutus alueille, ei yksin kaupunkeihin. (isoihin. Tampere, Helsinki, Turku. jne.) Telian edustajatkin voisivat kommentoida. Ja hinnoittelu voisi olla 4g-liittymissä huokeampi.


korrosio kirjoitti: 

Telialla olisi paljon kehittämistä, jotta voitaisiin taata edes kohtuullinen yhteysnopeus, mahdollisimman pienillä vaihteluväleillä, ja katkomisilla. Ihmisetkin olisi paljon tyytyväisempiä. Lisäksi 4g-alueita olisi syytä kehittää enemmän haja-asutus alueille, ei yksin kaupunkeihin. (isoihin. Tampere, Helsinki, Turku. jne.) Telian edustajatkin voisivat kommentoida. Ja hinnoittelu voisi olla 4g-liittymissä huokeampi.


Morjesta korrosio!

 

Kun puhutaan verkosta, niin kehittämisen varaa on aina, siinä olet täysin oikeassa! Parhaamme mukaan tuomme kuitenkin joka viikko uusia tukiasemia, taajuuksia, antennisuuntia, korkeampaa kapasiteettia ja tehokkaampia siirtoteitä olemassaolevaan verkkoon ja tällä pyrimme vaikuttamaan juuri nopeuksiin ja yleisesti parempaan kuuluvuuteen/toimivuuteen. Esimerkiksi tällä hetkellä rakenteilla olevien kartta  kertoo yli sadasta uudesta tukiasemasta ja siihen vielä kylkeen Yhteisverkon tuoma parannus. 

 

Rakentamisessa kuitenkin reaaliteetit ovat ne, että kaikkialle ei saa rakentaa, käyttäjämäärät vaihtelevat suuresti ja täten kannattavuus täytyy arvioida aina erikseen sekä urakoitsijoitakin löytyy tästä maasta vain tietty määrä :smileywink: Siihen päälle budjetti ja tiukahko lupaprosessi kuntien, asuinalueiden, kaupunkien ja muiden viranomaisten kanssa, niin aina hommat ei etene aivan niin pian kuin itse haluaisimme. 

 

4G-verkon rakentaminen on edennyt myöskin huimaa kyytiä ja sitä tullaan parantamaan edelleen tänä vuonna matalampien taajuuksien (700 MHz) myötä ja 2100 MHz -taajuudella päästään jo osin korvaamaan vanhempaa vastaavan taajuuden 3G-verkkoa. Kuten aiemmin tuossa aiemminkin jo viittasin, niin sijainti valitaan kapasiteettitarpeen mukaan, ei automaattisesti esim. pääkaupunkiseudulle. Samalla rakennamme tietenkin myös uutta kuitua ja valmistaudumme 5G-verkkoon. Yksi uusista kiinnostavista lähdöistä kuiturakentamisen saralla on Avoin Kuitu - https://www.avoinkuitu.fi/ 

 

Jatketaan harjoituksia ja kiitos keskustelusta!

Vastaa