Kysymys

Mobiilivarmenne, Yhteys Multi -rinnakkaisliittymä ja Samsungin Android 14 / One UI 6.0 ?

  • 12 December 2023
  • 4 kommenttia
  • 128 katselukertaa

Kunniamerkki +2

 

Olen käyttänyt puhelimessani  (Samsung A52S) Yhteys Multi -rinnakkaisliittymän mobiilivarmennetta. Jokin aika sitten mobiilivarmenne lakkasi toimimasta, ehkä uudessa softaversiossa (joka tuli samoihin aikoihin) on koskettu VoLTE:en, ainakaan sille ei ole enää On/Off valintaa asetuksissa. Tietääkö joku:

 

-toimiiko mobiilivarmenne Yhteys Multi -tyyppisessä rinnakkaisliittymässä VoLTEN:n ollessa päällä ? Jos ei niin onko tämmöstä tulossa ? N. vuosi sitten @irritus ansiokkaasti selitti silloisen tilanteen mutta toiveikkaana kyselen olisiko tilanne parantunut 🤔

https://yhteiso.telia.fi/mobiililaajakaista-9/mobiilivarmenne-virhekoodi-13-25674


-onko tuossa Samsungin Android 14 / One UI 6.0 softassa VoLTE aina päällä ?


-tai tietääkö joku jonkin muun syyn miksi lakkasi toimimasta (ilmeisesti 3G:tä ei vielä ole purettu kotiseudultani Espoosta)

 

Telian asiakaspalvelusta ei herunut muuta tietoa kuin että “vaihda pääsimmi puhelimeesi” mutta ei vastausta noihin kysymyksiin.
 

 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8

Toimiiko se kummallakaan kortilla? Ja kokeilitko vaihtaa sen toisenkin simmin puhelimeen kuten neuvoivat? En tiedä liittyykö mitenkään, mutta VoLTE ongelmia googlatessani monella 2 korttia samassa puhelimessa käyttävän piti kierrättää ne ykkössimmipaikassa että osasivat ladata päivityksen. Kuulostaisi loogiselta, että varmenne olisi siellä pääsimmillä ja tarvitsee käyttää sitäkin puhelimessa että tajuaa kopioida taas rinnakkaiselle. Puhdasta mutua, mutta ainakin nopea testata.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @MarttiR4 !

Telian sivuilla sanotaan mobiilivarmenteesta että se toimii Multi-SIM-pääliittymässä ja siihen sen voi liittää. Sivuliittymään mobiilivarmennetta ei voi kytkeä.

Mobiilivarmenne pitää myös aktivoida uusiksi 5 vuoden päästä tai se lakkaa toimimasta.

Kunniamerkki +2

Kiitti kommenteista !! Ihan ne eivät kuitenkaan vastanneet kysymyksiini, yritän selventää vielä tilannetta:

Mobiilivarmenne oli aktivoitu ja toimi Yhteys Multi rinnaisliittymässä kunnes hyytyi ehkä tuohon softapäivitykseen. Jo aiemminkin mobiilivarmenne toimi vain kun VoLTE oli pois köytöstä.

Mobiilivarmenne toimii nytkin Yhteys Multi rinnakkaisliittymässä kunhan aktivoin sen vanhalla Samsungin softaversiolla missä on VoLTE konfattu pois käytöstä (uudesta Android 14/ UI6.0 tuota konfausmahdollisuutta en ole löytänyt ja oletukseni on että VoLTE on aina päällä).

Eli @elo420 mulla siis pääsimmi on eri laitteessa ja tilanne ehkä hieman eri kuin tuplasimmipuhelimessa, mielestäni ei ole tarpeenkaan kokeilla mobiilivarmenteen aktivointia pääliittymässä (siinä se oletettavasti toimii) ja nimenomaan haluaisin sen varmenteen rinnakkaisliittymään. @kiisseli67 ilmeisesti Multi-SIM palvelu toimii erilailla kuin Yhteys Multi ? Palvelut on mielestäni epäselvästi nimetty ja ainakin itse sekotan ne sujuvasti 😀

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8

Eihän tuo mobiilivarmenne tietysti voikaan olla kuin 1 kortilla kerrallaan. Aina oppii uutta, tuo Yhteys Multi on uudempi ja parempi versio joka korvaa vanhan. Jotain tuollaista voisi itsekin harkita niin saisi kakkosluuriin oman netin kympillä pelkän WiFin sijaan.

https://www.telia.fi/yrityksille/asiakastuki/puhelinliittymat/yhteys-multi-multi-sim

Vastaa