Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SINAD
Konkari ☆
 • 591 custom-general.kudos
 • 1283 custom-general.replies
 • 40 custom-general.solutions

Kiitti mulle riitti!

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

En enää muista, mitä alun perin tulin tänne yhteisöön kysymään tai kommentoimaan. Ehkä se oli valokuituliittymän saatavuusongelmat. Joka tapauksessa siitä on jo todella kauan, yhteisön tietojen mukaan 7 vuotta mikäli tiedoissa näkyvä liittymispäivä on se todellinen eikä vieläkin aiempi.


Jostain käsittämättömästä syystä huomaan jumiutuneeni tänne pysyväksi kommentaattoriksi, eräänlaiseksi kriitikoksi, auttamaan muita asiantuntijan roolissa. Olen yrittänyt auttaa jopa silloinkin kun omassa elämässä olisi ollut kiirettä ja muutakin tekemistä. Omalla vapaa-ajalla, vapaaehtoistyönä ja ilman korvausta. Joskus auttaminen on edellyttänyt asioiden selvittelyä ja opiskelua, ennen kuin on voinut auttaa. Kenties tämä kaikki oli kiitokseni siitä, kun valokuituliittymä saatiin lopulta mahdolliseksi noin viiden vuoden taistelun jälkeen! Siitä kuuluu edelleen iso kiitos Telian yrityspuolen asiakaspalvelulle, eikä tämä nytkään tapahtunut tätä vesitä.

Samalla olen pyrkinyt kehittämään suomalaista tietoyhteiskuntaa oikeampaan suuntaan esittämällä rohkeasti uusia ideoita ja kyseenalaistamalla väkisin jyrättyjä, pelkästään mobiilikeskeisiä näkemyksiä. Olen tehnyt tätä myös erittäin kärkkäästi ja myönnän sen. En ole ns. poliittisesti korrekti vässykkä, vaan aito oma itseni joka tarttuu epäkohtiin ja pyrkii saamaan aikaan muutoksen parempaan, tarvittaessa kovasanaisestikin. Olen ehdottanut kiinteää IP osoitetta, lisää uppikaistaa yms. kehitystä - mitään näistä Telia ei ole toteuttanut. Mutta jonkunhan se on edes ehdotettava, koska ilman sitä eivät asiat ainakaan kehity. Sellainen vain olen, työksenikin luon uutta tekniikkaa ja olen usein ensimmäisenä toteuttamassa uusia juttuja sekä punnitsemassa niiden järkevyyttä vanhaan verrattuna (kaikki uusi ei aina ole järkevää).

Mutta nyt ei ole kyse minusta, vaan tästä yhteisöstä...


Palkintona tästä vuosien mittaisesta uurastuksesta @HannaMarikaL heitti pihalle koko yhteisöstä, koska en kunnioita muiden mobiilikeskeisiä mielipiteitä ja hyökkään muita vastaan liian erilaisine mielipiteineni. Samaan aikaan ei kuitenkaan nähdä, kuinka tietyt 5G lähettiläät toimivat täysin samoin: ei kunnioiteta muiden mielipiteitä, hyökätään muita vastaan ja jyrätään omia näkemyksiä. Tähän rangaistukseenkin johti tilanne, jossa @snow28 hyökkäsi, eikä kunnioittanut mielipidettäni. Jos tällaiseen hyökkäykseen antaa palaa samalla mitalla takaisin (nk. niin metsä vastaa kuten sinne huudetaan -periaate) niin tuleekin tuomio! Jos hyökkäjä on 5G lähettiläs, ei hyökkääjälle tule mitään seuraamuksia! He ovat etuoikeutettuja täällä, eikä samoja sääntöjä sovelleta heihin. Myös tapa millä @HannaMarikaL asian hoiti oli töykeä: ei anneta mahdollisuutta tulla edes kuulluksi, eikä asiasta päättäneeseen saa edes yhteyttä mitenkään! Piiloudutaan kirjautumisen taakse, mutta samalla estetään koko kirjautuminen! Myöhemmin sain aivan muuta kautta yhteyden ainoastaan ylläpitäjään @TeroRe  mutta tämäkin vain siksi, että satuin pitkän yhteisöhistoriani ansiosta tuntemaan tämän nimimekin takana olevan henkilön todellisen nimen. @HannaMarikaL  nimimerkin takana olevan henkilön nimeä sensijaan en tiedä.

Ban.png

 

Joten mitä järkeä on olla mukana puolueellisesti johdetussa yhteisössä? Saman ajanhan voisi käyttää hyödyllisemminkin, vaikkapa liikuntaan! Miettikääpä itse kukin tätä omalla kohdallanne: mitä te oikeasti saatte vastineeksi täällä lojumisesta? Ainakaan valokuitu/kiinteän verkon asiakkaiden mielipiteille ei ole enää sijaa täällä. Täydellinen oman mielipiteen ilmaisun vapaus koskee ainoastaan 5G lähettiläitä.

Joskus vuosia sitten, ennen tiettyjen 5G lähettiläiden mukaantuloa täällä oli vielä hyvä ja neutraali meininki, mutta nykyään tänne on pesiytynyt porukka jolla on todella ahdasmielinen näkemys elämästä. Se pyörii pelkän puhelimen varassa. Tämä porukka muodostaa eräänlaisen inkvisition, jonka uhriksi joutuu jos ilmaisee käyttävänsä laajasti muitakin välineitä kuin pelkkää puhelinta. Varmin tapa saada inkvisitio kimppuunsa on ehdottaa muille puhelinriippumattomia tapoja hoitaa asioita. 5G on täällä kuin uskonto - siitähän tämä lähettiläät nimityskin selkeästi tulee?

Yhteisöä ei nykytilassaan voi nähdä kovin terveellisenä ajanvietteenä kenellekään. Aktiivista mukanaoloa voisi harkita ainoastaan jos ylläpito toimisi oikeudenmukaisesti ja kantaisi vastuun päätöksistään. Mutta sellainenhan edellyttäisi esimerkiksi konkreettisia tekoja, joihin en usko löytyvän selkärankaa: rangaistuksia tulisi määrätä myös tietyille 5G lähettiläille, esim. juurikin @snow28  - tai sitten @HannaMarikaL:n  tulisi yksinkertaisesti jättää ylläpitotehtävät. Miten ylipäätään joku vasta viime vuonna yhteisöön liittynyt voi toimia täällä ylläpitäjänä? Ylläpitäjille ei nähtävästi ole mitään kompetenssivaatimuksia? Miten on mahdollista, ettei ylläpitäjiin saa mitenkään yhteyttä jos kirjautuminen estetään (paitsi jos sattuu tuntemaan heidät muualta).

Mutta ymmärrettävästi edelliset ovat kuolleena syntyneitä heittoja, koska jopa normaalia keskustelua paetaan piiloon. Siksi on tullut jäähyväisten aika. Suomalainen sisu ei suvaitse syrjintää tai epäoikeudenmukaisuutta! Siksi osallistuminen toimintaan, jossa sellaisia esiintyy ei innosta. Jos ylläpito olisi alun perin toiminut asiassa oikeudenmukaisesti ja pistänyt molemmat osapuolet jäähylle, olisi rangaistus ollut kaikin puolin oikeutettu ja ymmärrettävä.

Aivan liian monta tuntia elämästä on jo kulutettu täällä, mutta vasta ylläpidon puolueellinen toiminta sekä 5G lähettiläiden erityisasema sai tajuamaan ettei se johda mihinkään. Kehitystä ei Telialla tapahdu - siksi uusien juttujen ehdottaminen täällä yhteisössä on turhaa. Nykymuotoisessa yhteisössä ole enää sijaa normaalin, puhelinriippumattoman ihmisen mielipiteille. Tähän yhteisössä ei todellakaan suvaita valokuitulähettiläitä (jollaista muuten ehdotin tasapuolisuuden nimissä kun 5G lähettiläät julkaistiin - no eipä ole toteutettu!). Tämä yhteisö ei ole enää aikoihin ollut tasapuolinen paikka.

Ehdotankin yhteisön nimen muuttamista 5G yhteisöksi, jotta muutkin 'vääräuskoiset' kiinteän verkon asiakkaat ymmärtävät eksyneensä väärään paikkaan ja poistua muiden operaattorien palveluiden pariin. Tämän ehdotuksen toteutumiseen jopa uskon vahvasti! Samalla se palvelisi paremmin Telian pyrkimyksiä olla pelkkä mobiiliverkon operaattori, muiden mm. Lounean jo otettua kärkisijan nopeissa verkkoyhteyksissä kuten 10G. Telia missiona on saada suomalaiset kuvittelemaan että 5G olisi parasta mitä on olemassa. Kiinteän verkon keskusteluissa nähdään myös kuinka Telia purkaa jo hyvin toimivia kiinteitä yhteyksiä pois, jotta saisi pakotettua ihmiset mobiiliverkkoon. Siksi kiinteän verkon yhteyksiä mm. valokuitua ei kehitetä enää lainkaan. Väitteeni perustuu siihen tosiseikkaan että olen ehdottanut mm. uppikaistan korjausta yli 2 vuotta sitten, kiinteää IP:tä ties miten kauan sitten - mitään ei tapahdu.

 

Jotain olen silti tehnyt oikeinkin koska monet ovat myös tykänneet:

Likes.png

 

Mutta sehän on väärin että joku muu kuin 5G lähettiläs voi olla näin suosittu! Siten toivotan onnittelut @HannaMarikaL - nyt karkoitit uutena ylläpitäjänä täältä pois yhden aktiivisimmista ja pidetyimmistä asiantuntijoista - sekä vapaaehtoistyöntekijän vuosien ajalta! Muistahan kuitenkin, että pois karkoittamasi ihmiset ovat Telian maksavia asiakkaita ja sinä ylläpitäjänä edustat Teliaa. Toimintasi on asiakaspalvelutilanne. Huono asiakaspalvelutilanne muistetaan vuosienkin päästä ja siksi se vaikuttaa mm. erilaisten kyselyiden tuloksiin. Puskaradio toimii ja perästä kuuluu!

 

Ja kun yhteisössä on ansiomerkkejä, niin viimeisenä ideanani ehdotan yhteisölle ihan uudenlaista ansiomerkkiä, asiantuntijan karkoittaminen:

Ansio.png

Sanomattakin lienee selvä, ketkä kaksi tämän merkin ovat ansainneet! Tokihan tämäkään ei toteudu, sehän on selvä...

 

Näillä näkymin tämä keskusteluketju jäänee omalta osaltani viimeisekseni tässä yhteisössä, koska isoja muutoksia pitäisi tapahtua tuomaroinnissa että tällaisen lajin jatkaminen olisi enää mielekästä. Hyvien tyyppien kanssa voidaan vaihtaa jäähyväiset tässä ketjussa, mutta jos en kommentoi mitään se johtuu siitä että olen jälleen bannissa tämän viestin takia. Oli miten oli, niin ainakin useimmat 5G lähettiläät ovat tästä pelkästään hyvillään - heidän pyhä tavoitteensa toteutuu kun puhelinriippumatottomia saadaan pois yhteisöstä. Tämä tyytyväisyys ehkä nähtäneen tässäkin ketjussa... Ja täytyyhän tykätyimpien jäsenten olla 5G lähettiläitä, joten ei ole hyvä että muut ovat siellä top listoilla sotkemassa!

Kaikesta huolimatta Hyvät Joulut kaikille niille joita tämä ei koske - ja kiitokset kuluneista monista vuosista! On ollut ilo keskustella ja löytää ratkaisuja lukuisten kyselijöiden pulmiin. Tälläkin hetkellä olisi ollut muutama hyvä ketju jota olisin halunnut kommentoida, mutta antaapa 5G lähettiläiden käännyttää rauhassa. Mitäpä nuo toisten ongelmat mulle kuuluu...

 

Älkää tukeko vääryyksiä!

39 vastausta
Poksuvau
Vakiokalustoa
 • 88 custom-general.kudos
 • 91 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Harmi, kiinteiden yhteyksien framilla pitäminen on tärkeää, mutta toisaalta kuten olet huomannut niin täällä on pienet piirit ja tilaa ei oikein ole. Silmään tämä on pistänyt peukuttelujen kautta. Kysytään kysymys jonka jälkeen riviyhteisöläinen vastaa, jonka jälkeen VIP tai 5G lähettiläs tulee kertomaan tismalleen saman asian ilmeisesti paremmin koska siellä on muut piiriläiset tykkäilemässä. Eipä ole paljon kiinnostanut vastailla kun joku sen saman asian kohta tulee kuitenkin kertomaan paremmin.

 

En oikein enää tiedä itsekään miksi tulee selattua, ei täältä oikein mitään hyötyä saa. Maksettuja tuotetestejä, mobiilin ilosanomaa, CMore mainoksia. Kai se on vaan pinttynyt tapa. No jokatapauksessa kiitos @SINAD panoksesta, jutut ollut mielenkiintoisia 👍

SINAD
Konkari ☆
 • 591 custom-general.kudos
 • 1283 custom-general.replies
 • 40 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hienoa nähdä, etten ole havaintoineini yksin!
Hyvät joulut ja hyvät jatkot muutenkin @Poksuvau !

(Ei näköjään bannattu vielä uudelleen ja ihme jopa tuo postaus saanut olla)

Kuukkelinpuu
Vakiokalustoa ☆
 • 150 custom-general.kudos
 • 248 custom-general.replies
 • 4 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kiitos avusta ja sisällöstä mitä olet tuottanut yhteisöön. Arvostan sinun kirjoituksissa ammattimaista otetta ja sitä että olet rautaisella asenteella jakanut apuasi ilman korvausta. 

Pidä valitsemasi tie. 🤛 Kiitos. 

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5889 custom-general.kudos
 • 5585 custom-general.replies
 • 45 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Morjesta ketjuun. Kuten aina niin asioilla on kaksi puolta, kerron nyt meidän näkemyksen asiaan.

 


@SINAD  kirjoitti:

Jostain käsittämättömästä syystä huomaan jumiutuneeni tänne pysyväksi kommentaattoriksi, eräänlaiseksi kriitikoksi, auttamaan muita asiantuntijan roolissa. Olen yrittänyt auttaa jopa silloinkin kun omassa elämässä olisi ollut kiirettä ja muutakin tekemistä. Omalla vapaa-ajalla, vapaaehtoistyönä ja ilman korvausta. Joskus auttaminen on edellyttänyt asioiden selvittelyä ja opiskelua, ennen kuin on voinut auttaa. Kenties tämä kaikki oli kiitokseni siitä, kun valokuituliittymä saatiin lopulta mahdolliseksi noin viiden vuoden taistelun jälkeen! Siitä kuuluu edelleen iso kiitos Telian yrityspuolen asiakaspalvelulle, eikä tämä nytkään tapahtunut tätä vesitä.

Ja iso kiitos sinulle siitä, ja kaikille muillekin, jotka haluavat auttaa muita telealaan liittyvissä probleemeissa. Ilman teitä ei ole yhteisöäkään.

 


@SINAD  kirjoitti:

Samalla olen pyrkinyt kehittämään suomalaista tietoyhteiskuntaa oikeampaan suuntaan esittämällä rohkeasti uusia ideoita ja kyseenalaistamalla väkisin jyrättyjä, pelkästään mobiilikeskeisiä näkemyksiä. Olen tehnyt tätä myös erittäin kärkkäästi ja myönnän sen. En ole ns. poliittisesti korrekti vässykkä, vaan aito oma itseni joka tarttuu epäkohtiin ja pyrkii saamaan aikaan muutoksen parempaan, tarvittaessa kovasanaisestikin.


Voi olla kovasanainen mutta siten, ettei se loukkaa muita yhteisöläisiä. Siinä menee raja. Suomi24:ssa tai jossain faceryhmässä voi kenties haukkua muita, kyseenalaistaa toisten osaamista ja samalla tuoda esille omaa ylivertaisuuttaan, kyseenalaistaa motiiveja, vääntää asioista fetissejä tai vihjailla, että toiset on sairaita. Tällaista keskustelua emme hyväksy, ei edes kovasanaisuuteen tai suorapuheisuuteen vedoten.

 

Kyse ei ole yksittäisestä kommentista vaan kuukausia jatkuneesta heittelystä, johon olemme useasti koittaneet niiden ilmaantuessa puuttua, osallistumalla keskusteluun ja huomauttamalla siellä asiasta.

 

Tässä vielä otteita meidän yhteisistä pelisäännöistä, näitä moderaattorit valvojat ja näiden puitteissa Yhteisössä operoidaan. Boldasin sieltä tähän caseen erityisesti liittyvät kohdat:

 


@TeroRe  kirjoitti:

Toimi näin

 

Olemme aina ystävällisiä, kohteliaita ja kiitämme saamastamme avusta. Ymmärrämme, että mitä enemmän annamme sitä enemmän myös saamme joten autamme muita aina jos vain suinkin pystymme. Perustelemme mielipiteemme, ja kunnioitamme myös muiden mielipiteitä vaikka ne olisivatkin kenties erilaisia kuin omamme.

 

Ei näin

 

Emme kiroile, kiusaa emmekä hauku ketään vaikka hänellä olisikin asioista mahdollisesti erilainen näkemys kuin minulla itselläni. Emme kirjoita rasistisia tai muutoin ihmisiä, yhteisöä, uskontoa tai rotua loukkaavia viestejä. Emme yllytä rikokseen ja muutenkin lainvastaiset viestit ovat kiellettyjä Yhteisössämme. Emme kirjoita seksistisiä viestejä ja/tai viestejä jotka sisältävät pornograafista materiaalia.

 

Emme floodaa emmekä spämmää@SINAD  kirjoitti:

Palkintona tästä vuosien mittaisesta uurastuksesta @HannaMarikaL heitti pihalle koko yhteisöstä, koska en kunnioita muiden mobiilikeskeisiä mielipiteitä ja hyökkään muita vastaan liian erilaisine mielipiteineni. Samaan aikaan ei kuitenkaan nähdä, kuinka tietyt 5G lähettiläät toimivat täysin samoin: ei kunnioiteta muiden mielipiteitä, hyökätään muita vastaan ja jyrätään omia näkemyksiä. Tähän rangaistukseenkin johti tilanne, jossa @snow28 hyökkäsi, eikä kunnioittanut mielipidettäni. Jos tällaiseen hyökkäykseen antaa palaa samalla mitalla takaisin (nk. niin metsä vastaa kuten sinne huudetaan -periaate) niin tuleekin tuomio! Jos hyökkäjä on 5G lähettiläs, ei hyökkääjälle tule mitään seuraamuksia! He ovat etuoikeutettuja täällä, eikä samoja sääntöjä sovelleta heihin.


Hän kuten muutkin moderaattorit tekevät työtään, hän vain silloin sattui olemaan vuorossa, kun viimeisin ylilyönti tapahtui. Bannin olisi voinut antaa kuka tahansa moderaattoreista. Minä luon täällä säännöt ja moderaattorit toteuttavat niitä. Jos säännöistä tulee keskustelua niin minä keskustelen niistä mielelläni, moderaattorit vain tekevät sitä työtä joka heille on osoitettu.

 

Yritä ymmärtää, sanon tämän enää kerran, että erilaisia mielipiteitä saa olla ja se on pelkästään hyvästä. Kuten säännöissäkin sanotaan niin erilaisia mielipiteitä pitää kunnioittaa. Minun näkemys asiasta on, että sinä itse et hyväksy sitä, että muitakin käyttötapoja voi olla kuin se, jonka sinä koet parhaimmaksi. Tämä ilmenee myös siinä, että kaikki eivät halua maksaa valokuidusta tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja. Kaikilla ei edes ole siihen varaa. Kaikki ei saa valokuitua edes rahalla. Sinä voit ja haluat maksaa ja se on todellakin fine. Kaikilla näin ei kuitenkaan ole. Tästä yksittäisestä detailista ollaan juteltu vaikka kuinka monesti. Silti muita pitää syyllistää ja myös värittää kommenttia, kun olet lukuisia kertoja syyttänyt muita mobiilifetissistä.

 

Tämä viimeisin tapaus, jos joku muu olisi kirjoittanut vastaavaa, sellainen joka ei ole 5G-lähettiläs, olisitko silloin reagoinut samoin? Mietin siis, että onko se 5G-lähettilyys itsessään, joka sinua hiertää. Ei niinkään se, että joku näkee parhaimmaksi toimia toisin kuin sinä.

 

Säännöt koskevat kaikkia käyttäjiä. Ja kuten yllä totesin niin samanlainen kommentointi on jatkunut kuukausia, kyse ei ole vain yksittäisestä tilanteesta. Banneja on muuten tosi harvoin täällä jaettu, itse en edes muistanut mutta olemme ilmeisesti bannanneet vuosia sitten erään jäsenen, josta sittemmin tuli meidän VIP-jäsen. Ja todella hyvä onkin, että banneja ei tarvite jaella, toivottavasti ei tarvitse tulevaisuudessakaan.

 


@SINAD  kirjoitti:

Myös tapa millä @HannaMarikaL asian hoiti oli töykeä: ei anneta mahdollisuutta tulla edes kuulluksi, eikä asiasta päättäneeseen saa edes yhteyttä mitenkään! Piiloudutaan kirjautumisen taakse, mutta samalla estetään koko kirjautuminen! Myöhemmin sain aivan muuta kautta yhteyden ainoastaan ylläpitäjään @TeroRe  mutta tämäkin vain siksi, että satuin pitkän yhteisöhistoriani ansiosta tuntemaan tämän nimimekin takana olevan henkilön todellisen nimen. @HannaMarikaL  nimimerkin takana olevan henkilön nimeä sensijaan en tiedä.


Kuten totesin tuolla ylhäällä, tilanne on jatkunut jo kuukausia. Olemme huomauttaneet asiasta lukuisia kertoja.

 

Ylläpidon saa kiinni sähköpostilla, se löytyy Yhteisön ohjeista muutamastakin paikkaa. Aika harvalla firmalla on foorumilla henksun nimet näkyvissä. Meillä sentään nimimerkki viittaa ihan oikeaan nimeen, meillä ei ole hatusta heitettyjä kivoja nickejä. Minun koko nimen löytää ihan myös profiilini kautta, ei tarvitse olla edes salapoliisi sen löytääkseen.

 

Yhteisöplatta kun (teknisesti) bannaa käyttäjän niin se sulkee käyttäjältä kaikki toiminnot. Se antaa käyttäjälle myös tiedon, että mitä on tapahtunut. Moderaattori kirjoitti sinne myös kattavasti, että miksi.

 

Tämä ei siis ollut erityinen toimenpide juuri sinua kohtaan, et saanut mitään erityiskohtelua. Kaikki bannit toimivat samoin, platta ei päästä käyttäjää tekemään täällä mitään kirjautuneena.

 


@SINAD  kirjoitti:

Täydellinen oman mielipiteen ilmaisun vapaus koskee ainoastaan 5G lähettiläitä.

Joskus vuosia sitten, ennen tiettyjen 5G lähettiläiden mukaantuloa täällä oli vielä hyvä ja neutraali meininki, mutta nykyään tänne on pesiytynyt porukka jolla on todella ahdasmielinen näkemys elämästä. Se pyörii pelkän puhelimen varassa. Tämä porukka muodostaa eräänlaisen inkvisition, jonka uhriksi joutuu jos ilmaisee käyttävänsä laajasti muitakin välineitä kuin pelkkää puhelinta. Varmin tapa saada inkvisitio kimppuunsa on ehdottaa muille puhelinriippumattomia tapoja hoitaa asioita.


Ei pidä paikkaansa, kaikki saavat kertoa perustellusti mielipiteensä.

 

Harmillisesti muualla somessa vallitseva ilmiö polarisointi on tullut myös tänne Yhteisöön, ainakin sinun kohdallasi. Tarkoittaa, että jos et ole samaa mieltä niin olet viholliseni. Tekstin värittäminen voimakkailla sanoilla, kuten vaikka inkvisitio, on juuri tätä polarisointia.

 

Kun oikeasti ei ole olemassa oikeaa tai väärää. Asiat eivät ole mustavalkoisia. Ihmiset arvostavat eri asioita. Myös arvottavat asioita eri tavalla. Tarpeita on erilaisia, ajatuksia on erilaisia. Kaikki on oikeita ja niistä ei pidä ketään syyttää, haukkua sairaaksi tai miksikään fetishiksi vääntää. Ota vähän happea tämän asian kanssa, olet fiksu kaveri ja näet tämän asian kyllä miten tämä oikeasti on täällä mennyt.

 


@SINAD  kirjoitti:

tai sitten @HannaMarikaL:n  tulisi yksinkertaisesti jättää ylläpitotehtävät. Miten ylipäätään joku vasta viime vuonna yhteisöön liittynyt voi toimia täällä ylläpitäjänä? Ylläpitäjille ei nähtävästi ole mitään kompetenssivaatimuksia?


Tähän yhteisössä ei todellakaan suvaita valokuitulähettiläitä (jollaista muuten ehdotin tasapuolisuuden nimissä kun 5G lähettiläät julkaistiin - no eipä ole toteutettu!). Tämä yhteisö ei ole enää aikoihin ollut tasapuolinen paikka.


Lopeta moderaattorin syyllistäminen, hän teki vain työtään.

 

Kyllä, olet ehdottanut valokuitulähettiläitä tänne. Ja minä vastasin sinulle silloin, että tällä hetkellä ei mutta tulevaisuudesta ei koskaan tiedä, ja että näytä mitä se valokuitulähettilyys voisi tarkoittaa tai olla. Et koskaan vastannut tai palannut aiheeseen enää.

 

Lueppa kaikki tähänkin kommenttiini lainaamani kommenttisi niin ymmärrät, miksi valokuitulähettilästä meillä ei ole ainakaan tällä hetkellä. Tekninen osaaminen ei riitä, siihen vaaditaan muutakin.

 


@SINAD  kirjoitti:

Jotain olen silti tehnyt oikeinkin koska monet ovat myös tykänneet:


Myös minä olen tykännyt kirjoitukstasi, näköjään yhteensä 54 kertaa. Tarkoittaa melkein 23%:ia kaikista tykkäyksistä on tullut vain minulta. Kertoo siitä, että arvostan kun olet ollut täällä ja neuvot muita. Kiitos siitä.

 


@SINAD  kirjoitti:

Oli miten oli, niin ainakin useimmat 5G lähettiläät ovat tästä pelkästään hyvillään - heidän pyhä tavoitteensa toteutuu kun puhelinriippumatottomia saadaan pois yhteisöstä.


Älä hyökkää myöskään heitä kohtaan, he eivät ole täällä ketään käännyttämässä. Kertovat vain kokemuksistaan ja erityisesti 5G-laitteiden osalta. Heillä on omat ketjunsa, jonne he ovat tuottaneet sisältöä. Niissä on alussa maininta kaupallisesta yhteistyöstä, tarkoittaa, että ne sisällöt he ovat tehneet yhteistyössä meidän kanssa. Kaikkialla muualla missä he kirjoittavat, se tulee täysin heidän itsensä halusta ja niissä he tekevät sen myös täysin vastikkeetta. Kuten sinäkin olet vuosia täällä kirjoittanut, vapaa-ajalla ja vastikkeetta.

 

--

 

Tästä tuli loppujen lopuksi pitkä sepostus. Halusin kuitenkin myös oikoa väärää tietoa ja mahdollisia väärinkäsityksiä.

 

Hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta kaikille 🙂

Tero, Yhteisömanageri


Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

<<<<<<< UUTTA: Yhteisössä kerätään nyt pisteitä - voit voittaa palkinnon! >>>>>>>>

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5889 custom-general.kudos
 • 5585 custom-general.replies
 • 45 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Poksuvau  kirjoitti:

Harmi, kiinteiden yhteyksien framilla pitäminen on tärkeää, mutta toisaalta kuten olet huomannut niin täällä on pienet piirit ja tilaa ei oikein ole.

Olet oikeassa siinä, että Yhteisössä aktiiviporukka on loppujen lopuksi todella pieni ja siihen meillä pitää saada muutos. Siinä olet väärässä, että tilaa ei olisi.

 

Aiempina vuosina meillä oli tosiaan VIP-jäseniä ja sellaiseksi pääsi kuka tahansa aktiivi, jolla oli osaamista ja joka oli ns. hyvä tyyppi. Lopetimme ohjelman vuosi sitten ja tälle vuodelle valitsimme sitten muutaman jäsenen lähettilääksi. Tämä ohjelma päättyy nyt vuoden vaihteessa ja ensi vuodelle onkin suunnitteilla jotain uutta ja toivon, että se auttaa tuomaan meille lisää aktiiveja 🙂 Liikennettä eli kävijöitä on koko ajan enempi ja enempi ja se on hyvä asia.

 


@Poksuvau  kirjoitti:

Maksettuja tuotetestejä, mobiilin ilosanomaa, CMore mainoksia.


Nämä kaikki ovat kuitenkin yrityksemme businekseen liittyvää, joten siksi niitä kaikkia täällä pidetään yllä. Siis sen lisäksi, että täällä ratkotaan yhdessä meihin liittyviä ongelmia ja ongelmatilanteista. Unohdit listata, että onhan täällä juttua myös esimerkiksi Telia TV:stä, HBO:sta ja muista tv-palveluista. Ja myöskin ei_maksettuja_kokemuksia ja kertomuksia asiakkailtamme.


Tero, Yhteisömanageri


Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

<<<<<<< UUTTA: Yhteisössä kerätään nyt pisteitä - voit voittaa palkinnon! >>>>>>>>

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5889 custom-general.kudos
 • 5585 custom-general.replies
 • 45 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@SINAD  kirjoitti:

(Ei näköjään bannattu vielä uudelleen ja ihme jopa tuo postaus saanut olla)


Kuten sanoin toisaalla niin emme sensuroi kommentteja. Sitä tehdään kenties muualla mutta ei täällä.

 

Jatkossa meillä pitänee kenties olla herkempi bannien suhteen, jos vaikka tuo polarisoituminen alkaa täälläkin vielä vahvemmin näkymään. Tarkoitan tätä siis yleisellä tasolla, ei liity siis sinuun.

Tero, Yhteisömanageri


Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

<<<<<<< UUTTA: Yhteisössä kerätään nyt pisteitä - voit voittaa palkinnon! >>>>>>>>

SINAD
Konkari ☆
 • 591 custom-general.kudos
 • 1283 custom-general.replies
 • 40 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@TeroRe  kirjoitti:
Jatkossa meillä pitänee kenties olla herkempi bannien suhteen, jos vaikka tuo polarisoituminen alkaa täälläkin vielä vahvemmin näkymään. Tarkoitan tätä siis yleisellä tasolla, ei liity siis sinuun

Tämänpä haluaisin todellakin nähdä, kuten avauksessani ehdotinkin!

 

Olen nimittäin ollut justiinsa sillä asenteella mikä on eräinen 5G lähettiläiden asenne muihin (nk. aiemmin mainitsemani metsäperiaate), polarisoituminenkin lähtee nähtävästi niistä, koska itse en ole tuota polarisoitumistermiä ikinä kuullutkaan - sulle se on selkeästi tuttu. Random kyselijöitä olen aina yrittänyt palvella ystävällisesti, tosin joku taisi aluksi loukkaantua jostain vitsistäni joka tuntui myös minusta pahalta koska ei ollut tosiaan tarkoitus loukata mutta muistaakseni hänellekin löysin lopulta oikean ratkaisun, mistä oli apua. Mutta kun olen oma itseni niin tykkään vääntää myös huumoria vähän joka jutusta ja ainakin normielämässä se saa ympärilläni ihmiset nauramaan. Lähipiiri tietää että minä olen se hauska kommentaattori, kuten esimerkiksi tänään James Webbin laukaisun katselu livenä Nasa TV:ltä, kyllä siitäkin sai kummasti huumoria irti vaikka oikeasti asia on mulle tosi tärkeä ja mielenkiintoinen.

Olen mukana muissakin online-yhteisössä erilaisissa asiantuntija yms. rooleissa ja missään muualla ei ole ollut aivan tällaisia hyökkäyksiä kuin täällä 5G lähettiläiden yms. toimesta. Kyllä ihan oikeasti joillakin tämän yhteisön jäsenillä täytyy olla jonkin sortin puhelinfetissi, koska muunlaisia lähestymistapoja ei haluta ymmärtää vaikka "rautalangasta vääntäisi", miksi homma toimisi paremmin siten. Sama porukka vissiin kuvittelee että olen puhelimista jotenkin pihalla kun kirjoitan vaihtoehtoisista tavoista tomia - oikeasti olen ollut mukana kehittämässä useita puhelimia ja käyttänyt älypuhelimia ehkä viitisentoista vuotta ainakin ja sitäkin ennen älypuhelimien kaltaisia tuotteita mm. Nokia communicator, kun muilla oli vielä peruspuhelimet. Osaan myös rootata älypuhelimia ja totta kai käytän edelleen itsekin älypuhelimia (tälläkin hetkellä kahta) ja mobiililiittymiä mulla on muistaakseni kuusi kappaletta pelkästään omassa henkilökohtaisessa käytössä. Olen myös käyttänyt automaattista etävalvontaa/hallintaa oman puhelimen kautta jo viime vuosituhannen puolelta, vuosia ennen kuin vastaavia sovelluksia alettiin myydä tavan tallaajille. Siten mulla on aika selkeä käsitys siitä mitä juttuja kannattaa tehdä puhelimella ja mitä ei kanata tehdä, plus mitkä ovat tietoturva- yms. riskit kun asioita tehdään puhelimella. Silti tällä foorumilla 5G lähettiläistä esim.  @snow28 kehtaa tulla jyräämään omaa kantaansa ja selittää jotain maailman simppeleintä nettipankkiasiaa, aivan kuin en olisi koskaan kuullutkaan moisesta...

 

Mutta viestisi perusteella ylläpito on kuitenkin täysin sokea tälle ongelmalle, johon myös @Poksuvau kertoi törmänneensä hieman erimuotoisena. Ja sitten jos ärähdät tästä itse, tuleekin rankkua! Siksi mukanaolo tällaisessa yhteisössä ei ole kovin mielekästä, koska jäsenet eivät ole täällä oikeasti tasapuolisessa asemassa josta johtuen mm. 'rajan ylittämisen' tulkinta riippuu siitä kuka on kirjoittaja ja esim. millaista näkemystä hän edustaa moderaattorin omiin näkemyksiin nähden. Enkä pysty hyväksymään epäoikeudenmukaisuutta eli 5G lähettiläät esim. @snow28 yms. saa vapaasti kirjoittaa mitä lystää. Epäoikeudenmukainen toiminta on vaan juttu mitä en kykene koskaan antamaan anteeksi. Kuten aiemmin jo sanoin niin jos rankut olisi ollut molemminpuoliset/tasapuoliset niin olisin hyväksynyt sen mukisematta. Itsepähän aiheutin - mutta vain siksi että tullaan tieten tahtoen ärsyttämään, jollaisesta tulisi tulla rankkua myös.

Antsa92
Vakiokalustoa
 • 39 custom-general.kudos
 • 100 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tota 5G hypetystä harrastaa kaikki isot operaattorit. Ainoastaan pienet operaattorit rakentaa valokuituverkkoa joilta kannattaa tilata.

 

Isot operattorit ei halua ymmärtää tätä totuutta että yhteiskunta ei pärjää pelkän mobiilidatan varassa, kiinteitä verkkoja tarvitaan koska etätyö kasvaa varsinkin tän koronatilanteen takia. Ja ilman valokuitua ei mobiilidata toimi kun niitä vedetään tukiasemille mutta niitä pitäisi vetää myös meille normaali kuluttajille.

 

Kiinteän netin saatavuus on surkea myös sen takia koska nämä isot operaattorit on puhunu ihmiset ympäri ja valehdellu että kiinteä netti on täysin turha ja että mobiidata on se ainut oikea ratkaisu.

SINAD
Konkari ☆
 • 591 custom-general.kudos
 • 1283 custom-general.replies
 • 40 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@TeroRe  kirjoitti:

 

Kyllä, olet ehdottanut valokuitulähettiläitä tänne. Ja minä vastasin sinulle silloin, että tällä hetkellä ei mutta tulevaisuudesta ei koskaan tiedä, ja että näytä mitä se valokuitulähettilyys voisi tarkoittaa tai olla. Et koskaan vastannut tai palannut aiheeseen enää.

Varmaankaan en ole vastannut tuohon koska en ole tämän yhteisön manageri ja käsittääkseni nämä 5G lähettiläätkin ovat arvoisan yhteisömanagerin itsensä (tai tämän vetämän porukan) kehittämiä - tai olipa sitten kenen hyvänsä kehittämiä niin tasapuolisuuden nimissä odottelin vastaavaa kehiteltävän myös valokuitupuolelle. Siitähän tuossa oli kyse. Ei vaan ole tullut - eikä varmaan tulekaan.