peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
53024 Jäsentä
152369 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

100Mbit/s toimiva netti - valokuidulla, kaapelinetillä VDSL2:lla vai 4G:llä?

Data-jehu 2019
Data-jehu 2019

100Mbit/s toimiva netti - valokuidulla, kaapelinetillä VDSL2:lla vai 4G:llä?

 

 100M_netti.jpg

 

 

Meillä Suomessa internet-yhteyttä toteutetaan useilla eri tekniikoilla kotiin asti. Eri tekniikoilla on tietynlaisia ominaisuuksia, jotka tarjoavat tietynlaisia etuuksia mutta myös aiheuttavat silloin tällöin harmia.  Kaikista artikkelin yhteystyypeistä markkinoidaan 100Mbit/s nopeudella, vaikka toteutuneet nopeudet voivat olla paljon alhaisempia. Pyrin tässä artikkelissa kertomaan eri tekniikoiden eroja.

 

Suomessa meillä on käytössä seuraavanlaisia tekniikoita, joilla 100Mbit/s yhteyttä voidaan toteuttaa:

 

  • Valokuitu (FTTH) tai Valokuitu (FTTB) Ethernetillä
  • Valokuitu (FTTB) Kaapelinetillä (DOCSIS)
  • Valokuitu (FTTB) VDSL2-tekniikalla (Valokuitu taloyhtiöjakamoon)
  • Valokuitu (FTTC) VDSL2 (Valokuitu korttelijakamoon)
  • Mobiililaajakaista 4G

Mitä enemmän valokuitua sitä vakaampi yhteys – näin se vain on. Eli kun valokuitu tulee kotiin asti suoraan niin yhteys on kaikkein vakain, mutta yleensä tällöin on maksettu muutaman tuhannen euron avausmaksuja. Valokuitua kotiin tulee pääsääntöisesti vain omakotitaloalueilla ja kerrostaloissa se tuodaan vain talonjakamoon asti, sillä sisäkaapelointi on usein tehty Ethernetillä, puhelinkaapeloinnilla tai koaksaalikaapelointi (kaapeliTV). Ethernetillä kaapeloitu on kyllä hyvin luotettava alle 100M matkalla ja toimii loistavasti useissa kohteissa, koska se on edullisempi lyhyillä matkoilla verrattuna valokuituun.

 

Kiinnostaako lukea lisää? Lue lisää minun blogistani.