Fair siirtää autovakuutuksen omavastuun historiaan

  • 30 November 2016
  • 5 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10325 kommenttia




 


Suomalainen startup-yritys Fair ja Sonera lanseerasivat teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa maailman ensimmäisen vertaisvakuutuksen. Mobiilisovellus Fair korvaa sen, mitä tavallinen vakuutus ei, kuten pienemmät vahingot ja omavastuut.


 


Vertaisvakuuttaminen on sitä, että yksi palvelun käyttäjistä kertoo, millainen vahinko on tapahtunut ja muut käyttäjät päättävät saako hän korvausta.


 


Tällainen voi olla esimerkiksi auton tuulilasivakuutus. Jos kivi tai nasta rikkoo lasin, saa korvauksen autovakuutuksesta, mutta 150 euron omavastuuosuus jää maksettavaksi. Fair voi korvata sen.


 


Palvelun käyttäjän pitää ottaa kuva vahingosta ja kertoa 300 merkillä muille käyttäjille, mitä tapahtui.


Fair voi korvata autovakuutuksen omavastuun lisäksi rikkoutuneet urheiluvälineet, mobiililaitteen vakuutuksen omavastuun ja huonon onnen, kuten myöhästymiset, epäonnistumiset ja muut aineettomat vahingot. Fair-sovelluksen lataaminen on maksutonta, ja palvelun hinta on 0,70–1,90 euroa kuukaudessa.


 


Elämässä sattuu ja tapahtuu. Fair-vertaisvakuutus korvaa sen, mitä tavallinen vakuutus ei, jopa huonon onnen. Minkä tapahtuman sinä haluaisit vakuuttaa?


 


Lataa Fair AppStoresta.


 


Lue lisää aiheesta:


 


Maailman ensimäinen vertaisvakuutus lanseerattiin Slushissa


5 kommenttia

Kunniamerkki +14
Mielenkiinnolla seurataan onko tämä myös "kaupallisesti kestävällä pohjalla". Kivahan se on kaikkea korvata, mutta kuka sen lystin maksaa jos kaikki aina maksetaan kaikille ilman omavastuuta...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hyvä kommentti . Ryhmän korvausaste riippuu tosiaan jäsenmäärästä eli jos jäseniä ei ole tarpeeksi, ei täysiä summia voida korvata. Siksi kannattaa pyytää tuttavatkin mukaan, että ryhmässä korvaukset toimivat oikein.

Lisäksi kiinnostaisi tietää minkä hintaisia ovat huono onni ja paha mieli...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

 huono onni -ryhmässä jokainen voi itse määritellä mikä olisi sopiva korvaus huonosta mielestä ja jäsenet sitten päättävät onko pyyntö reilu :)

Käyttäjätaso 1

Tämä idea on todella mielenkiintoinen ja sopii ainakin pienempen vahinkojen korvaamiseen. Epäilen silti voiksiko tämä korvata "oikean" vakuutuksen. Miten estetään tässä mallikssa mm. petokset (ettei kukaan tehtaile vakuutuksia).

 

Toiseksi jos "yhteisö" päättää korvauksen tasosta reiluudesta. Korvausten tasot voivat vaihdella hyvin paljon, koska mitään vakiintuneita sääntöjä ja korvaustaulukkoja ei ole.

 

Lisäksi on hyvin todennäköistä, että vakuutusyhtiöt ensin vähättelevät ideaa, mutta käyvät sitten se kumppuun jos näyttää menestyvät. Onnea kuitenkin yritykselle. Maailma tarvii ideoita- joissa tehdään / toimitaan aivan eri tavalla, kun on totuttu.


T: Tuokki

Vastaa