Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62359
Kirjoituksia 170396

Fair siirtää autovakuutuksen omavastuun historiaan

Yhteisömanageri
Kirjautuneena

Fair siirtää autovakuutuksen omavastuun historiaan

Autovakuutus_1260x720.jpg

 

Suomalainen startup-yritys Fair ja Sonera lanseerasivat teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa maailman ensimmäisen vertaisvakuutuksen. Mobiilisovellus Fair korvaa sen, mitä tavallinen vakuutus ei, kuten pienemmät vahingot ja omavastuut.

 

Vertaisvakuuttaminen on sitä, että yksi palvelun käyttäjistä kertoo, millainen vahinko on tapahtunut ja muut käyttäjät päättävät saako hän korvausta.

 

Tällainen voi olla esimerkiksi auton tuulilasivakuutus. Jos kivi tai nasta rikkoo lasin, saa korvauksen autovakuutuksesta, mutta 150 euron omavastuuosuus jää maksettavaksi. Fair voi korvata sen.

 

Palvelun käyttäjän pitää ottaa kuva vahingosta ja kertoa 300 merkillä muille käyttäjille, mitä tapahtui.

Fair voi korvata autovakuutuksen omavastuun lisäksi rikkoutuneet urheiluvälineet, mobiililaitteen vakuutuksen omavastuun ja huonon onnen, kuten myöhästymiset, epäonnistumiset ja muut aineettomat vahingot. Fair-sovelluksen lataaminen on maksutonta, ja palvelun hinta on 0,70–1,90 euroa kuukaudessa.

 

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Fair-vertaisvakuutus korvaa sen, mitä tavallinen vakuutus ei, jopa huonon onnen. Minkä tapahtuman sinä haluaisit vakuuttaa?

 

Lataa Fair AppStoresta.

 

Lue lisää aiheesta:

 

Maailman ensimäinen vertaisvakuutus lanseerattiin Slushissa

0 tykkäystä
Artikkelissa on 5 kommenttia
Kunniajäsen
Kirjoituksia: 1 279
Mielenkiinnolla seurataan onko tämä myös "kaupallisesti kestävällä pohjalla". Kivahan se on kaikkea korvata, mutta kuka sen lystin maksaa jos kaikki aina maksetaan kaikille ilman omavastuuta...
Yhteisömanageri
Kirjoituksia: 3 879
Kirjautuneena

Hyvä kommentti @kjns. Ryhmän korvausaste riippuu tosiaan jäsenmäärästä eli jos jäseniä ei ole tarpeeksi, ei täysiä summia voida korvata. Siksi kannattaa pyytää tuttavatkin mukaan, että ryhmässä korvaukset toimivat oikein.

Konkari ☆
Kirjoituksia: 1 234

Lisäksi kiinnostaisi tietää minkä hintaisia ovat huono onni ja paha mieli...

Yhteisömanageri
Kirjoituksia: 3 879
Kirjautuneena

@PasiS huono onni -ryhmässä jokainen voi itse määritellä mikä olisi sopiva korvaus huonosta mielestä ja jäsenet sitten päättävät onko pyyntö reilu Hymiö Onnellinen

Kommentaattori
Kirjoituksia: 55

Tämä idea on todella mielenkiintoinen ja sopii ainakin pienempen vahinkojen korvaamiseen. Epäilen silti voiksiko tämä korvata "oikean" vakuutuksen. Miten estetään tässä mallikssa mm. petokset (ettei kukaan tehtaile vakuutuksia).

 

Toiseksi jos "yhteisö" päättää korvauksen tasosta reiluudesta. Korvausten tasot voivat vaihdella hyvin paljon, koska mitään vakiintuneita sääntöjä ja korvaustaulukkoja ei ole.

 

Lisäksi on hyvin todennäköistä, että vakuutusyhtiöt ensin vähättelevät ideaa, mutta käyvät sitten se kumppuun jos näyttää menestyvät. Onnea kuitenkin yritykselle. Maailma tarvii ideoita- joissa tehdään / toimitaan aivan eri tavalla, kun on totuttu.


T: Tuokki