peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
53574 Jäsentä
153648 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Identiteettivarkaus

Identiteettivarkaus

Aina silloin tällöin täällä Klaanissakin näkee, että joku laittaa henkilötietojansa viestiin näkyville. Klaani on yleinen julkinen keskustelufoorumi, joten omia henkilökohtaisia tietoja kuten sosiaaliturvatunnusta (hetu), puhelinnumeroa, sähköpostiosoitetta ja postiosoitetta ei kannata laittaa näkyville mahdollisten väärinkäytösten takia.

 

Identiteettivarkaus (1).jpg

 

1477711047362.png

 

Näin suojaudut identiteettivarkaudelta:

  1. Älä luovuta tietojasi minne tahansa. Omien tietojen luovuttamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, erityisesti netissä.
  2. Kadonneista henkilöpapereista kannattaa tehdä heti ilmoitus poliisille. Maksukortit kannattaa sulkea.
  3. Ole tarkkana, mitä jätät paperinkeräykseen! Joka neljäs jättää paperit kierrätykseen sellaisenaan. Tärkeimmät asiakirjat, jotka sisältävät henkilötietoja, on hyvä laittaa ensin silppuriin. Paperinkeräykseen ei kannata heittää lähtökohtaisesti henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja.
  4. Suojaa postilaatikkosi! Varas tarvitsee uhrilta nimen ja henkilötunnukset, jotka löytyvät useista kirjeistä. Kannattaa siis hankkia lukollinen postilaatikko.
  5. Pidä huolta lompakosta. Älä säilytä sitä esimerkiksi takataskussa. Lompakossa ei myöskään pitäisi säilyttää kaikkia mahdollisia kortteja.
  6. Pankki- ja luottokorttien salasanojen kanssa on hyvä olla tarkkana ja suojata ne kädellä maksutilanteissa. Kortin voi myös rajata maantieteellisesti ja varmistaa, että sen käyttö onnistuu vain tietyillä alueilla.
  7. Älä jaa somessa kaikkia tietoja itsestäsi, etenkään henkilötietoja. Jos huomaat jonkun luoneen sinusta valeprofiilin tai muuten jakavan tietoja sinusta ilman lupaa, voit ilmoittaa siitä palveluntarjoajalle.
  8. Aseta luottotiedoistasi tietovahti. Se kertoo, jos joku tarkistaa luottotietojasi esimerkiksi lainanottoa varten. Jos et ole ottanut lainaa, hälytyskellojen on hyvä soida siinä vaiheessa.                         

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/identiteettivarkaus_rikos-40335

 

identiteettivarkaus.jpg