peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
57954 Jäsentä
161477 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Instagramin pelisäännöt ja hyödyntäminen – Somejengi iski partioon

Ex-telialainen
Ex-telialainen

Instagramin pelisäännöt ja hyödyntäminen – Somejengi iski partioon

 

Somejengi sai kutsun tulla kertomaan 12–17-vuotiaille partiolaisille somen ja erityisesti Instagramin pelinsäännöistä ja hyödyntämisestä. Otimme kollegani Tuija Koukkulan kanssa haasteen innolla vastaan ja löysimme itsemme lauantai iltapäivänä Vesijärven rannalta Hollolan Hirvenhiihtäjien leiriltä. Leiri oli ns. liekkien sytyttelyä Roihu2016 suurtapahtumassa, joka huipentuu 17 000 nuoren Roihu2016 leirille heinäkuussa.

Moni nuorista oli jo aktiivinen Instagramissa, mutta kertaus perussäännöistä oli heillekin tervetullut.

  • Instagramin ikäraja on 13 vuotta. Raja on asetettu Yhdysvaltain lakien perusteella. Laki pyrkii suojelemaan lasten yksityisyyden suojaa sekä suojelemaan haitalliselta mainonnalta.
  • Kotona on hyvä vanhempien kanssa puhua Instagramin käytöstä ja sopia yhteiset pelinsäännöt. Vanhemmille some saattaa olla vieras, joten mitä avoimemmin asioista puhuu, sitä parempi on myös lopputulos.
  • Oma henkilökohtainen tili on hyvä pitää yksityisenä. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että kaikki mitä nettiin laitat, siellä myös pysyy. Vaikka poistaisit ladatun kuva, on siitä jo jäänyt jälki palvelimelle tai joku on ehtinyt nappaamaan kuvakaappauksen. Yksi hölmö riita kaverin kanssa ja huomaatkin joskus hassunhauskalta tuntuneen typerän kuvan olevan koko koulun nähtävillä.

Kun vaaran paikat olivat selvillä, pääsimme keskittymään olennaiseen. Mietimme yhdessä millainen on hyvä Instagram kuva, mitä kuva kertoo minusta, edustamastani yhteisöstä, seurasta tai tulevaisuudessa työpaikasta. ”Voidaan omilla kuvilla innostaa myös kavereita ja muita liittymään partioon!”, hihkaisi parikin nuorta. Nuoriin on nyt siis kylvetty pieni työntekijälähettiläisyyden siemen! Oma tili on osa omaa henkilökohtaista portfoliota: tällainen minä olen, näistä asioista minä pidän. Kaikella tällä voi olla vaikutusta tulevaisuudessa koulu- tai työpaikkaa hakiessa.

partio.png

Nuoret ottivat pareittain tai pienryhmissä sekä hyvän että huonon kuvan jaettavaksi Instagramissa. Kuvista haluttiin välittyvän positiivinen partiofiilis ja samalla piti miettiä hyviä aihetunnisteita. Loistavia kuvia nuoret ottivatkin! Yhdessä mietimme tarkemmin aihetunnisteita ja miten aihetunnisteiden käyttö auttaa kuvan ja sen sisältämän viestin leviämistä. ”Hei! Roihu tykkäsi mun kuvasta!”, kuuluikin iloinen huuto, kun yhdessä olimme vielä lisänneet muutaman aihetunnisteen. Näin juuri, eli hyvillä aihetunnisteilla se oma viesti nousee esiin viestitulvasta.

 

Oli ilo nähdä innostuneita nuoria jakamassa ilosanomaa itselle tärkeästä aiheesta ja kaikki aivan liekeissä, niin kuin Roihulla kuuluu ollakin. Some-kipinää saatiin sytytettyä myös leirillä mukana olleisiin vanhempiin. Somejengi oli liekeissä ja jatkaa oman ilosanomansa levittämistä!

#somejengi #innostus #mäoonliekeissä #roihu2016 #partioscout

 

1 Kommentti
Vakiokalustoa

Aluksi pidin instagram tilini yksityisenä, koska en alussa vielä tiennyt minkälaisia kuvia tulen postaamaan. 

Nykyään tilini on avoin kaikille, koska postaan sinne lähinnä maisemakuvia ja ruokakuvia jotka eivät loukkaa toisia käyttäjiä esim. kavereita. Hymiö Onnellinen