peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
51474 Jäsentä
149001 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Kysely: Pelaajan laajakaista

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Kysely: Pelaajan laajakaista

Kysely Pelaajan laajakaista.jpg

 

 

**Edit 1 16.2. Kysely on nyt sulkeutunut, kiitos kaikille osallistuneille. Seuraavaksi käynnistämme arvonnan ja lähetämme viestiä arvonnan voittajalle Hymiö Onnellinen **

 

**Edit 2 16.2. Arvonta on nyt suoritettu ja voittaja on myös tavoitettu ja hän on Pia Jeskanen Hämeenlinnasta. Onneksi olkoon Pialle voitosta ja seuraavaan kertaan Hymiö Onnellinen **

 

Olemme kartoittaneet tähän mennessä pelaamista ja pelaamiseen liittyviä asioita yleisellä tasolla. Tällä kertaa pureudumme laajakaistayhteyteen; haluamme kuulla mitä mieltä olisit laajakaistasta, jossa olisi normaalia nopeampi viankorjausaika (=parempi palvelutaso).

 

Teemme koko ajan töitä sen eteen, että palvelut toimivat ja ongelmia ei esiinny. Vioilta ei kuitenkaan voi välttyä 100%:sesti. Jos käy niin, että laajakaistaan tulee vika, ilmoittaisit siitä omaan palvelunumeroonsa ja vika korjattaisiin jopa tunneissa, vikapalvelun päivystysaikojen puitteissa.

 

Meitä kiinnostaa myös kuulla, koetko lisäarvoa jos laajakaistaasi sisältyisi myös oma, erityisesti pelaamiseen soveltuva modeemi.

 

Osallistu kyselyyn

 

Löydät linkin kyselyyn tämän jutun alareunasta. Voit halutessasi kertoa ajatuksiasi myös tänne blogin kommentteihin. Kaikkien kyselyyn vastanneiden sekä yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme 1kpl Razer Blackwidow chroma v2 -pelinäppiksiä (arvo 189€). Löydät arvonnan säännöt tämän jutun alareunasta klikkaamalla PALJASTUS-sanaa. Kysely on käynnissä 15.2.2018 asti.

 

Kiitos vastauksistasi ja kommenteistasi jo etukäteen ja onnea myös arvontaan Hymiö Onnellinen

Telian eSports-tuotetiimi

 

Kyselylomake

 

Paljastus

Arvonnan säännöt ja rekisteriseloste Kysely: Pelaajan laajakaista


Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Teollisuuskatu 15, 00510 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).

 

Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian sekä Telian kumppaneiden henkilökunta perheineen sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.

 

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 2.2.  – 15.2.2018. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.

 

Palkinnot
Palkintona arvotaan yksi (1) kappale Razer Blackwidow chroma v2 -pelinäppäimistöjä, arvo 189€. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin. 

 

Arvontaan osallistuminen

Arvontaan osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun ostamista. Arvontaan voi osallistua vastaamalla kyselyyn osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/8139172F0B2FAC73 täyttämällä lomakkeelle omat yhteystiedot.

Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

 

Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan 16.2.2018 jonka jälkeen voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) arkipäivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi ja kotipaikkakunta eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

 

Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista. 
Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

 

Rekisteriseloste
Telian henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on nähtävissä osoitteessa www.telia.fi/tietosuoja

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.


Telia Finland Oyj
Helsingissä 2.2.2018

 

18 Kommentit
Data-Jehu 2018

Oliko tarkoituksenmukaista, ettei ole ns. vapaita kommentteja -kenttää tuolla?

SIM-guru

Mielenkiintoinen kysely.. Olisi tosin voinut olla "Olisitko valmis maksamaan normaalia korkeampaa kk-maksua laajakaistastasi, jossa vikatilanteessa on nopeampi vasteaika vian korjauksessa?" Tälläinen menettely varmasti asiakkaan kannalta olisi kiinnostavampi, kuin ns. kerta mälli laskulla sitten siitä nopeammasta korjauksesta.. Laitan tähän tosiaan kun vapaat kommentit puuttuivat lomakkeelta.

 

Ja kyllä, olisin valmis maksamaan korkeampaa kk maksua paremmasta sla:sta.

Yhteisömanageri

@Purnipsi Lomakkeelta jätettiin tosiaan pois mahdollisuus sanallisiin kommentteihin, sitä varten meillä on tämä blogi ja kommenttikentät. Sana on vapaa täällä Hymiö Onnellinen

 

@tilasto kiitos huomautuksesta, kysymyksen asettelua on nyt tarkennettu juuri noin kuten ehdotit eli parempi SLA ja korkeampi kk-maksu.

Rekisteröitynyt*

Tosi nopee kysely täyttää, alle minuutti meni.

Yhteisömanageri

Hyvä juttu @Aaaaaa 💪 😀

 

Ja vielä on aikaa osallistua kyselyyn, jos joku ei ole sitä vielä tehnyt.

Konkari*

Noin niinkuin yleisellä tasolla, varmaan joku muukin kuin pelaajat olis ehkä valmiita maksamaan vähän ekstraa jos sais järkevän SLA:n kuluttajakaistaan. Nykyäänhän niiden SLA taitaa olla "korjataan kun keretään"... Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

Hyvä pointti, näin varmasti onkin. Tässä ajateltiin ensisijaisena kohderyhmänä pelaajia mutta jos tällainen spessu kaista joskus tulee niin olettaisin, että se tulee saataville kenelle tahansa Hymiö Onnellinen

Uusi jäsen

Ihan kiva kysely, oli ilo ottaa osaa.

Velho

photo_2018-02-11_20-45-42.jpg

 

Tässä on Suomen ensimmäinen 10Gbit/s FTTH eli valokuitu omakotitaloon testaus. Tässä on se oikea pelaajan ja datahirmun laajakaista, joka ei kyllä aiheuta mitään viive piikkejä vaikka lataisitkin pelaessasi uutta peliä tai miksi ei samantien useampaa. 

 

Kannustan siis valokuidun rakentamiseen jatkossakin omakotitaloon, sillä se mahdollistaa kyllä tälläisiä nopeuksia ihan käytännössäkin. Telialla on Avoinkuitu hanke johon kannattaa tutustua täälä: https://www.avoinkuitu.fi/

 

Pelaajille tietysti viive on tärkeä ja saavutimme Sakasan Frankfurtin 21ms viiveellä ja yhteyden toteuttajana tässä oli Datatekniikka. 

Vakiokalustoa*

Olisin valmis maksamaan korkeampaa kuukausimaksua kiinteästä IP:stä. Uskoisin, että myös moni pelaaja voisi olla tällaisesta kiinnostunut, etenkin jos olisi tarve hostata omaa peliserveriä. Vikatilanteista taas en kuidun kanssa ole edes kauhean huolissani, koska räkissä ei ole yhtäkään kuluttajatason muovirasiaa enää ja kuitu itsessään 10 GBit FTTB, jonka perässä oleville omille laitteille löytyy jokaiselle varalaite hyllystä.

Velho

Hmm... Itse olen sitä mieltä että pelipalvelimet konesaliverkkoon sillä ne kerää kaikki dossit sisälle. Että tarjotaan sitä varten tietysti palvelimet edullisesti ja kun viive konesaliin 1ms luokkaa niin mitä turhaan kotona sitä on. Jokainen dossit sisällepäin sääntöjen vastaisesti koemme itse sitä tarkoituksen mukaisesti tietoliikenteen häirintänä kun on varoitettu etukäteen. Torjumme tietenkin ja mielellään laskutamme tämän liikenteen asiakkaalta sitten.

 

Kiinteä IP-osoite oli meillä testissä käytössä että saatavilla on. 

 

IP-osoitteiden haaliminen alkaa olemaan ongelma että saadaan kaikille riittämään. Siksi IPv6 kohti vaan että saadaan riittävästi osoitteita kaikille.

Vakiokalustoa*

"Kiinteä IP-osoite oli meillä testissä käytössä että saatavilla on."

 

Ei ole kiinteää IP:tä saatavilla Telialla kuluttajaliittymiin, jollaisia pelaajatkin käsittääkseni käyttävät - vai joko monikin pelaaja on hankkinut pelaamista varten yritysliittymän? Tuo edellämainittu testihän ei näytä olevan edes Telian liittymästä...

 

Toisaalta kiinteä IP hyödyttäisi ihan peruskäyttäjääkin, koska tosi moni palvelu käyttää sitä yhtenä menetelmänä käyttäjän tunnistamiseen ja alkaa herjata jos se vaihtuu yllättäen. Alkaen ihan niinkin tavallisesta kuin Facebook. Eikä se, että samalle asiakkaalle varataan sama IP pysyvämmin kuin nykyään, lisää IP-osoitteiden tarvetta yhtään verrattuna nykytilanteeseen.

Velho
Tosiaan kyseessä ei ole Telian liittymä mutta tämä on kyllä kuluttajille suunnattu että olisikohan operaattorin vaihdon paikka mikäli oma teleoperaattori ei halua myydä? Halusin vaan jakaa että nopeaa on saatavilla. Tämä liittymä on kuluttajille Hyvinkäällä myynnissä ja varmasti kiinnostuksen takia laajenee pikkuhiljaa. Toivottavasti saadaan yleisemminkin tälläisiä saataville.
Vakiokalustoa*

Ei sitä operaattoria noin vain vaihdeta kiinteällä puolella.Kuitusaatavuus on nyt omalla kustannuksella rakennettu taloon sellaisella alueella, jossa ei ole lähtökohtaisesti yleistä kuitusaatavutta lainkaan. Operaattori ei siis käytännössä voi vaihtua.

 

Teknisestihän mullakin on ollut jo viime kesästä asti 10 Gbit kuitu omakotitaloon, mutta nopein siihen tänäpäivänä myytävä yhteys on 1 Gbit nopeuksinen. Kytkimeltä saisi kuitenkin ulos myös 10 Gbit kuituportin halutessaan. Itse kuitu taas menisi jopa 100 Gbittiin. Infra on siten hyvä ja valmiina nopeampaankin, mutta gigabittinen riittää tämän päivän tarpeisiin vielä todella hyvin.

 

Ainoa puute on tuo kiinteän IP:n puuttuminen, jonka senkin teknisesti saa, mutta se on tuotteistettu ainoastaan yritysliittymiin, joka on taas kk-maksuiltaan turhan kallis.

 

Toki uutena tuoteideana kuluttajakäytössä voisi olla varsinaisesti kiinteän IP:n sijasta jonkinlainen "IP turva" lisäpalvelu, jonka tuotekuvaus olisi luokkaa "asiakas saa saman IP-osoitteen niin pitkään, kun hänellä on sama päätelaite (MAC-osotie) tai hänen laitteensa eivät ole verkosta pois kauempaa kuin viikon". Tällainen konsepti riittäisi esim. omiin tarpeisiini erinomaiesti - ei se tarvitse varsinaisesti 100% kiinteä edes olla.

Velho
Tähänkin tulee varmasti muutosta kun Viestintävirasto saa valmiiksi määräyksen että maksimi vuokrahintaa saadaan laskettua kuluttajahinta luokkaan niin että saa muutkin operaattorit kohtuu hinnalla vuokrata kuituja. Nykyään hinta alkaen ln 100€/kk per asunto + runko että eipä sitä kannata edes tällä hetkellä yrittääkään kuluttajille.
Yhteisömanageri

Vielä on aikaa osallistua kyselyyn, tämä ja huominen päivä itseasiassa Hymiö Onnellinen

Yhteisömanageri

Kysely on nyt sulkeutunut, kiitos kaikille osallistuneille. Seuraavaksi käynnistämme arvonnan ja lähetämme viestiä arvonnan voittajalle Hymiö Onnellinen 

Yhteisömanageri

Arvonta on nyt suoritettu ja voittaja on myös tavoitettu ja hän on Pia Jeskanen Hämeenlinnasta. Onneksi olkoon Pialle voitosta ja seuraavaan kertaan Hymiö Onnellinen