peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
56574 Jäsentä
158732 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Muuttajan muistilista

Moderaattori
Moderaattori

Muuttajan muistilista

Muuttolaatikko.jpg

 

Onko sinulla tiedossa elämänmuutos esimerkiksi opintojen tai uuden työn merkeissä? Muuttokiireiden lomassa osa tärkeistä asioista tuppaa unohtumaan, joten listasimme sinulle tärpit muuttoa varten.

 

1. Tee muuttoilmoitus

 

Muuttoilmoituksen tekeminen on tärkeää monesta syystä. Kun saat tietosi muutettua väestötietojärjestelmään, ne valuvat suoraan moneen palveluun. Esimerkiksi Telialle tiedot tulevat suoraan väestörekisteristä. Myös postisi osataan ohjata oikeaan paikkaan, vaikka olisit unohtanut muuttaa uuden osoitteen erikseen joka paikkaan. Muuttoilmoituksella voit ilmoittaa uuden osoitteesi samanaikaisesti Maistraattiin ja Postille. 

 

2. Muuta kotivakuutus

 

Kotivakuutus on yleensä se olennaisin asia, mikä tulee muuttaessa muistaa. Vakuutus on usein velvoite vuokra-asuntoihin, ja sillä turvaat itsesi ja tavarasi vahingon sattuessa. Moniin koteihin pitää lisäksi ottaa oma sähkösopimus, joten kannattaa kilpailuttaa sähköyhtiöitä ajoissa, jotta jääkaapin valo syttyy heti tavaroita kantaessa.

 

3. Tarkista ja hae asumistuki

 

Jos lähdet opiskelemaan, olet yleensä oikeutettu Kelan asumistukeen. Muista hakea tukea ajoissa, koska sitä ei makseta takautuvasti. Voit tsekata arvioidun tukimäärän Kelan sivuilta löytyvän laskurin avulla.

 

4. Siirrä laajakaista

 

Uuteen kotiin voit hoitaa netin kuntoon jo muuttopäivällesi, kun tilaat uuden laajakaistan tai teet siirron ajoissa jo pari viikkoa etukäteen. Muista tarkistaa saatavuustyökalusta, millainen netti uuteen kotiin on saatavilla. Monissa kerrostaloissa on käytössä myös nopea ja edullinen taloyhtiölaajakaista, mutta sekin täytyy muistaa kytkeä omaan asuntoon erikseen. Eri tekniikoista voit kysyä tarkemmin palveluntarjoajalta. Voit lukea lisää laajakaistan muuttamisesta täältä.

 

Verkkokaapeli1.jpg

 

5. Kierrätä turhat tavarat

 

Muuttoa tehdessä kannattaa muistaa kierrättää, kierrättää ja kierrättää. Jos uuteen asuntoon ei mahdu samat huonekalut tai sinne mahtuu vielä lisää, kierräyskeskuksista, tori.fi:stä tai kirppareilta löytyy usein hyväkuntoisia kalusteita ja sisustustarvikkeita. Muista laittaa myös omat turhat tavarasi hyötykäyttöön ja eteenpäin seuraavalle! Lisävinkkejä ekologisiin sovelluksiin ja valintoihin löydät tästä blogista.

 

6. Siivoa vanha asunto ja palauta avaimet

 

Tee uudelle asukkaalle palvelus ja siivoa vanha kotisi kunnolla, niin seuraavan on mukava tuoda omat tavaransa sinne. Muista myös palauttaa avaimesi, niin pääset uusia tuulia kohti mukavammin.

 

Muuttolaatikot.jpg

 

7. Muuta

 

Muista varautua muuttoon joko ulkopuolisella muuttofirmalla tai kavereiden apukäsillä ja sopivilla kulkuvälineillä. Toiseen kaupunkiin muutettaessa tarvitset todennäköisesti pakettiauton tai peräkärryn. Hoida nekin ajoissa, ja kaverit remmiin vaikka pizzapalkalla. Muuttokin on parhaimmillaan mukavaa yhdessäoloa läheisten kanssa. Hymiö Onnellinen

 

 

8. Sisusta

 

Monien lempparijuttu muutossa, monien kauhu. Kierrätykset hoidettu, ja nyt pääset järjestelemään ja laittamaan uutta kotiasi. Kun kaikki muu on valmiina muuttoilmoituksesta nettiyhteyteen, voit rauhassa laitella uutta kotiasi omannäköiseksi. Sitten vaan mallailemaan esineitä paikoilleen vaikka kavereiden kera.

 

Sisustus.jpg

 

Seuraavana listalla olisi uuteen kotipaikkaasi tutustuminen ja tuparit. Niitä on mukava tehdä ja suunnitella rauhassa valmiissa kodissa. Sydän

 

Lue lisää: 

1 Kommentti
Rekisteröitynyt

Muuttaminen on aivan vihoviimeistä hommaa... Yksi asia, johon muuten kannattaa panostaa, on sopiva muuttoauto - ja tietenkin muuttoporukalle tarjottavat ruoat ja juomat Hymiö Erittäin onnellinen