peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
53024 Jäsentä
152368 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Oletko sinä Yhteisön Data-Jehu?

Ex-telialainen
Ex-telialainen

Oletko sinä Yhteisön Data-Jehu?

 

datajehu.jpg 

 

 

Suomalaiset nuoret käyttävät yhä enemmän dataa mobiiliverkon kautta

 

Tutkimuksemme mukaan alle 25-vuotiaat täysi-ikäiset käyttävät noin 30 gigaa dataa kuukaudessa, joka on kolme kertaa enemmän kuin muilla. 
Toisin kuin herkästi kuvitellaan, puheluiden ja viestien määrä ei taasen nuorilla eroa merkittävästi meidän muiden tavan tallaajien käyttömääristä. 

 

Viuhuuko sinulla data ammoisia määriä kuukausittain? Ovatko käyttömääräsi ihan toisissa sfääreissä? 

 

Haussa tyyppi, joka käyttää eniten mobiilidataa! 
Jaa kommenteissa joulukuun käyttömääräsi 18.2 mennessä. Ota siis kuvankaappaus esimerkiksi puhelimen datalaskurista tai laskun datamäärästä ja lisää kommentiksi niin olet mukana.
Julistamme sinut Yhteisön Data-Jehuksi vuoden 2018 ajaksi, mikäli käyttömääräsi ylittävät muiden määrät. Eli siis, saat yhteisöön arvonimen Data-Jehu, jota ei kenelläkään muulla ole. Hymiö Onnellinen 

Ole rehti ja rehellinen, ja kerro rohkeasti käytöstäsi, vaikka jollakin olisi korkeammat tai pienemmät määrät kuin sinulla. 
Kisa alkakoon! 

tyyppi.png


Mobiiliyhteyksien rinnalla kiinteiden yhteyksien merkitys kasvaa ihan yhtä lailla

 

”Investoimme jatkuvasti kuituverkon rakentamiseen. Tulevaisuudessa järeä kiinteä verkko kasvattaa merkitystään ja kuluttajille tämä näkyy nopeina langattomina wifi-yhteyksinä kotona. Verkkoyhteyden pitää riittää kaikkien perheenjäsenten käyttöön esim. pelaamiseen ja 4K-kuvan suoratoistoon”, kertoo Petri Lindqvist.

Datayhteyksien kasvavan käytön edetessä törmää myös ilmiöön, jossa nuoret investoivat hintaluokissa kalliimmanpuoleisiin laitteisiin. Joulukuun top 3 -laitteet alle 25 -vuotiaiden hyppysissä ovatkin seuraavat: 

1.Apple iPhone X

2.Huawei Honor 9

3.Samsung Galaxy S8

Koko artikkelin datasta ja sen perusteella tehdystä tutkimuksesta voit lukea täällä

17 Kommentit
Herrasmies

Telia_lasku_1-2018.JPGDatan määrä kuukaudessa

Aloitetaan kisa! Tätä luokkaa minulla on datan määrä kuukaudessa. Jos olisin enemmän kotona, niin tuo määrä tuplaantuisi Hymiö Silmänisku

Konkari ☆

Tässä kuussa hurati mobiilidataa keskimääräisesti. Joskus menee jopa yli teran. Lakussa nuo yksiköt ovat megatavuja.

 

liittymä2.jpg

 

 

 

 

Täällä ei olla todellakaan datarohmuja oltu viime aikoina, vaikka ahkerasti mobiilidataa käytetäänkin (tosin minä olen tuplasti 25-vuotias) Hymiö Silmänisku

 

Studio_20180131_194155.png

Yhteisömanageri

Komeita lukemia kaikilla Hymiö Onnellinen

 

@Purnipsi eli siis 653 gigaa?

Konkari ☆

@TeroRe 669 gigaa.

Ex-telialainen

Itsellä käyttöä vaatimattomat 20 gigaa. Vaatimattomat siinä mielessä kun vertaa edellä mainittuihin määriin! Hymiö Onnellinen  
Kotona ollessa puhelin aina wifillä, ja muutoinkin aina kun mahdollista, esim. kavereiden ja tuttavien luona. 

Konkari ☆

En ole. Hymiö Onnellinen

SIM-guru

data_yhteiso.png

 

 

Enpä taida olla.. Hymiö Erittäin onnellinen  Vajaa 14 gigaa siirtyny.. Tämä siis ihan puheliittymällä vain, netinkäyttöön sitten kiinteä laajakaista.

Anonymous
Ei sovellu

Vieläköhän tuo laskuri pyörähtää ympäri 1teran jälkeen? Muistelin että joskus niin teki...

 

En osallistu kisaan mutta tämmöisissä lukemissä pyöritään:

 

bitit.png

 

Edit:

 

bitit2.png

Data-jehu 2019

WhatsApp Image 2018-02-04 at 10.28.31.jpeg

 

Joulukuussa oli vielä todella kevyttä käyttöä. Mobiili jäi vähemmälle kun kiinteätä enemmän käytin.

Asiantuntija

mobiilidata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meni nyt vähän tuo tammikuu höpöksi kun olin reissun päällä enemmän mobiilidatan varassa. Pyrkimys ollut että pysyisi mobiilidatan kautta käyttö alle 10.0Gt kuussa eli harrastan ns. off-loadingia Hymiö Onnellinen Kotona ja muualla missä mahdollista kytkeytyä kiinteään wifiin niin käytän sitä, jää mobiilidataan näin kapasiteettia sitten muille käyttäjille!

Yhteisömanageri

Kukas meillä onkaan tällä hetkellä kärjessä, @Purnipsi ilmeisesti?

 

Vielä kerkeät lyödä pöytään omat lukemasi jos et ole sitä vielä tehnyt. Joulukuun tiedonsiirtolukemia siis haetaan (koska tämä blogi julkaistiin tammikuun viimeinen päivä) Hymiö Onnellinen

Vakiokalustoa ☆☆

Harmi ettei kiinteän verkon käyttäjät pääse mukaan kisaan. Tosin eipä niitä taida kaikista päätelaitteista edes nähdä.

Yhteisömanageri

Kyllä me pohdittiin myös kiinteän kaistan käyttäjiä tähän mukaan mutta päädyttiin juuri tuohon mihin sinäkin - tilastoa ei aina välttämättä saa kaivettua joten päädyimme tähän ratkaisuun.

 

Minkä verran dataa siellä sulla juoksee kuukausittain, sullahan oli se nopea valokuitu käytössä?

Vakiokalustoa ☆☆

Eipä mulla kk-seurantaa ole edes käytössä, mutta määriä näkee kytkimiltä, ohessa Telian suuntaan menevä portti tällä hetkellä, InOctets = data sisään byteinä, OutOctets = data ulos byteinä

data.png

 

Datamäärät tässä ovat kuitenkin pidemmältä ajalta kuin yksi kk. Sensijaan satunnaisia "siirtopiikkejä" tulee kun teen esim. backup-hallintaa pilveen. Esimerkiksi viimeisen vuorokauden ajalta on olemassa siirtolukemia ja ne ovat 119,72 / 272,75 GB, tarkemmin sijoittuu siten, että määritelty tehtävä käynistyi eilen aamupäivällä ja päättyi illalla, ajossa ehkä noin 12 tuntia ja tuona aikana sitten aktiivisempaa datan siirtelyä molempiin suuntiin.

 

Se kiva on kyllä kuidussa, että se kestää yhtäaikaista kaksisuuntaista kuormaa hidastumatta yhtään. Esim. ADSL:n sai aikoinaan täysin juntturiin jos ei rajoittanut upload-kaistaa itse. Kuidun kanssa ei tarvii mitään rajoittimia, antaa mennä vaan täysillä. Tosin tässäkin tapauksessa vastapään palvelin rajoitti nopeutta, ei oikein pysynyt mukana tällä kertaa taisi olla muutakin kuormaa paljon.

Yhteisömanageri

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille sekä kiitos leikkimieliseen skabaan osallistuneille Hymiö Onnellinen

Komeita lukemia oli monella mutta vain yksi voi voittaa ja @Purnipsi löi pöytään suurimmat lukemat reilulla 600 gigatavun tiedonsiirrolla. Täten julistamme Purnipsin Yhteisön Data-Jehuksi 2018, onneksi olkoon arvonimestä 😎

Konkari ☆

Jee!

 

Pitääpä pitää datan kulutus myös tänä vuonna yhtä kovana. Hymiö Onnellinen