peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
59813 Jäsentä
165292 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Telia ja Caruna yhteistyöhön - Lisää vauhtia Suomen kuiduttamiseen

Moderaattori

Telia ja Caruna yhteistyöhön - Lisää vauhtia Suomen kuiduttamiseen

TeliaCaruna.2019-01-22-08-52-58.jpg


Haluamme tarjota yhä useammalle pientaloasukkaalle mahdollisuuden hankkia kotiin huippunopean valokuidun, joten aloitamme Carunan kanssa yhteistyön jossa valokuituyhteys voidaan rakentaa kotiisi samalla kertaa, kun kotikulmillasi uusitaan sähköverkkoa. Yhteisrakentaminen alkaa kesällä 2019 Lounais-Suomesta, missä noin tuhat kilometriä nykyistä ilmajohtoa vaihdetaan säävarmaan maakaapeliin. Sähkö- ja valokuituverkkojen yhteisrakentamista ei ole koskaan aiemmin Suomessa tehty tässä laajuudessa. 

 

Verkkojen yhteisrakentaminen on niin ympäristön kuin alueen asukkaidenkin kannalta järkevä vaihtoehto, sillä yhteisrakentamisen myötä vältämme toistuvat kaivuutyöt ja ympäristön kuormitus pienenee. Valokuitu on myös järkevä investointi kiinteistön arvon kannalta. Kuidun rakentaminen edistää lisäksi 5G-verkon rakentamista. Valokuitu rakennetaan avoimena verkkona, johon muutkin palveluoperaattorit kuin Telia ovat tervetulleita tarjoamaan palveluitaan tasapuolisin ehdoin.

 

Yhteisrakentamisella on merkittävä vaikutus Suomen digitalisoitumiseen

 

Liikenne- ja viestintäministeriön digitaalisen infrastruktuurin strategian tavoitteena on nostaa Suomi digitalisaation kärkimaaksi. Suomi on valokuiturakentamisessa tällä hetkellä muita pohjoismaita jäljessä. Me suomalaiset tarvitsemme kuitua, kun kotitalouksien käyttämät datamäärät kasvaa vuosi vuodelta, jolloin luotettavan yhteyden merkitys arjen sujuvuuden kannalta on suuri. Kuitu takaa nopean ja luotettavan yhteyden pitkälle tulevaisuuteen, oli kyse sitten 4K-laatuisesta televisiokuvasta, tehokkaista etätyöpäivistä, kodin älylaitteista tai uusista digitaalisista palveluista. Kuitu turvaa myös alueen yrityksille nykyaikaiset toiminta- ja kilpailuedellytykset.

 

avoin-kuitu_verkon-rakentaminen.jpg

 

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi valokuituun jättämällä meille yhteystietosi Avoin Kuitu -sivustolla.

 

Lue myös nämä:
Mitä 5G tarkoittaa ja mitä se mahdollistaa sinulle – osa 1.

Netin arvo tai arvostus asuntokaupassa