Vikatilanteiden tiedottamisesta



 


 


Mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin katkennut internet-yhteys juuri silloin, kun pitäisi katsoa Sonera Viihteestä lätkää tai tehdä etätöitä kotikonttorilla. Valitettavasti kaikkia vikatilanteita ei voida ennakoida saati sitten estää: joskus kaivinkoneen kauha osuu tärkeään kaapeliin tai sitten uusi ohjelmistopäivitys verkossa käyttäytyy vähän hassusti. Mutta se mitä voidaan vian yllättäessä tehdä, on hoitaa viestintä kunnolla.


 


Katkoksia yhteyksien toimintaan tapahtuu oikeastaan kahdesta syystä: joko kyseessä on vikatilanne tai sitten verkossa tehdään muutostöitä. Häiriöistä ja muutoksista viestitään Sonera.fi:n häiriötiedotteet –sivulla, Facebookissa sekä Twitterissä ja tietenkin myös perinteisessä asiakaspalvelussa. Parhaimmassa tapauksessahan tämän saman tiedon saisi aina reaaliajassa vaikkapa tekstarilla omaan puhelimeen, ettei tietoa tarvitse erikseen hakea vaikkapa sieltä toimimattomasta internetistä. :smileymad: Nyt se on mahdollista!


 


Laajakaistaliittymääsi koskevat vikatiedotteet on nyt saatavilla tekstiviestillä ja sähköpostilla. Lähetämme tätä kautta tietoa suunnitelluista muutostöistä sekä laajemmista verkkovioista suoraan sinulle. Samasta osoitteesta saat tietenkin myös viestin siitä, milloin esimerkiksi se muutostyö on valmistunut tai verkkovika on saatu korjattua. Palvelu toimii tällä hetkellä ADSL- ja Valokuituliittymissä, eli esimerkiksi kaapelilaajakaistalle ei palvelua voi kytkeä.


 


Kytke palvelu käyttöösi Omilla Sivuilla


 


Tässä polku samaan osoitteeseen myös Omien Sivujen etusivun kautta:


 



  1. Kirjaudu Omille Sivuille www.sonera.fi/omatsivut

  2. Valitse liittymäkarusellista oma laajakaistaliittymäsi

  3. Klikkaa Liittymän tiedot -osiosta Vikatiedoteasetukset


Sinun pitäisi päätyä seuraavanlaiseen näkymään:


 



 


Ps. Niin, ja tietenkin teemme samaan aikaan kovasti töitä, että näitä viestejä ei tarvitsisi kovinkaan montaa lähettää ;)


 


edit 22.6. Päivitetty kuva vastaamaan nykyistä uutta näkymää.


6 kommenttia

Linkissä kirjoitusvirhe: 

  1. Kirjaudu Omille Sivuille www.sonera.fi/omatisivut

Kiitos PasiS! Virhe korjattu.

Koskeeko myös kaapelinettiä ? Itsellä kaapelinetti Soneralla, eikä liittymät ole missään karusellissä vaan etusivulla lukee Liittymät ja laitteet ja siinä kuvakkeet kaapeli ja Sonera Viihde netissä ja mobiilissa, johon pelkät tunnukset. Kaapelinetin liittymätiedoissa ei tuollaista kohtaa ole. Jollei koske, olisi hyvä mainita mitä koskee eli ADSL ja valokuitu ?

Hyvin huomattu. Palvelu ei tällä hetkellä tosiaan koske kaapeliyhteyksiä ja kuten sanoit, on ADSL ja Valokuitu-liittymätyyppejä varten. Lisään tämänkin tiedon vielä kirjoitukseen.

 

Kiitos!

Kunniamerkki +6
Minäkin päätin tilata vikatilanteet sähköpostiin. No, Sonera päätti toisin, sillä sain tekstarin: Hei, matkapuhelimeesi on kytketty maksuton tekstiviestipalvelu, joka ilmoittaa automaattisesti laajakaistaliittymäsi XXX-YYYYYY toimintaan vaikuttavista huoltokatkoksista tai verkkovioista. Saisiko tuon ilmoituksen siis sähköpostiin? Samalla voisitte korjata myös tämän kommenttilaatikon toiminnan. Normaalisti on valittu Muotoiltu teksti-välilehti. Jos klikkaan HTML tai Esikatselu-välilehtiä, niin kaikki kirjoittamani häviää... Saankohan tekstarin kun täppään tuon Lähetä minulle sähköpostia, jos joku vastaa 😃

Moikka Japeaa!

 

Ja pahoittelut hirvittävän pitkästä vastausviiveestä! :mansad: En ymmärtänyt tilata huomautuksia sähköpostiini uusista kommenteista.

 

Tämän tiedotepalvelun toimintaa on tarkennettu siten, että tiedotteet toimitetaan aina sekä tekstiviestillä että sähköpostilla. Pelkästään toisen tavan käyttäminen ei siis ole ainakaan tällä hetkellä mahdollista. Onneksi kuitenkin näitä viestejä tulee sen verran vähän, että häiriintymään näistä viesteistä ei kyllä pääse.

 

Päivitän samalla tuota alkuperäistä tekstiä, niin ollaan taas ajan tasalla.

 

Mukavaa kesää!

Vastaa