Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
htnen
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Sony WH-1000XM3 kannattaako ostaa

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Onko se hyvä kuuloke huunokuuloiselle?

 

Edit JoonasLam: Siirretty kirjoitus laiteosioon

2 vastausta
NikoNo
Moderaattori
Moderaattori
  • 665 custom-general.kudos
  • 1503 custom-general.replies
  • 95 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@htnen@  kirjoitti:

Onko se hyvä kuuloke huunokuuloiselle?

 

Edit JoonasLam: Siirretty kirjoitus laiteosioon


Moikka @htnen ja tervetuloa Yhteisöön keskustelemaan!

 

Tämä Yhteisö on juuri oikea paikka jutella tällaisista laitteisiin liittyvistä kysymyksistä ja kokemuksista. Toivottavasti siis muitakin vielä ilmaantuu kertomaan mielipiteitään tähän aiheeseen.

 

Itsellä on mainitsemasi kuulokemalli käytössä, joten jonkinlaista näkemystä asiaan löytyy. Mielestäni tämä on juuri oikeanlainen malli myös huonokuuloisille. Ensinnäkin kuulokkeissa on loistava vastamelutoiminto, joka vaimentaa ympäriltä kuuluvat äänet yllättävänkin tehokkaasti. Tämä lienee helpottavan sisältöjen kuuntelua merkittävästi. Lisäksi älypuhelimeen saa ladattua kuulokkeita varten oman sovelluksen, jolla ominaisuuksia ja asetuksia pääsee säätämään varsin monipuolisesti.

 

Useissa meidän myymälöissä pystyy testaamaan myös kuulokkeita ihan käytännössä, joten jos mahdollista niin kannattaa poiketa vierailulle, niin pääset vertailemaan eri malleja.

Teophne
Uusi jäsen
  • 1 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kuuloaleneman tasoa kun ei tiedä niin paha mennä sanomaan miten kullekin sopii, mutta itse kuulokkeista voin sellaiset omistavana sanoa että todellakin ovat hintansa arvoinen hankinta, varsinkin kun hinta on julkaisusta jo pudonnut ja eikös näistä ne nelosmalli jo tullut ulos. 

Itse en kolmosiin (sankakuppimalli siis itsellä) voisi enempää tyytyväinen olla. Työmaalla on tullut pidettyä kahdeksan tuntia päivässä päässä ja sanka on sen verran miellyttävän tuntuinen ja pehmeä ettei ole juuri vaivannut. Välillä pitänyt vähän siirtää eri kohtaan päälaella.

 

Meluisassa ympäristössä vaimennus on loistava ja musiikin kuuntelu langattomasti on helppoa ja nautinnollista ohjelmallisten säätöjen vuoksi. Ulkopuolisen metelin suodatuksen tason saa valita ja aika paljon muitakin kivoja säätöjä musiikkikokemuksen kustomointiin löytyy. 

 

Akunkesto on käsittämätön. Vielä yli vuoden vanhat kuulokkeet kestivät kolme työpäivää putkeen. Tämä sisälsi Bluetooth-yhteyden ja vaimennuksen päällä oloa sen 24h ja musiikin tai muun äänen kuuntelua ainakin 16h. Ja silloin kun akku pääsi loppumaan niin puolen tunnin latauksella sai loppupäiväksi riittävästi virtaa.

 

Toisessa kuulokkeessa olevat kosketuseleet olivat loistavat. Työolosuhteiden muuttumisen vuoksi en nykyään voi kuppimallisia kuulokkeita pitää mutta silti tuo kosketusohjaus on jäänyt selkärankaan ja korvaa tulee pyyhittyä puoliautomaattisesti odottaen että sillä saisi biisiä vaihdettua tai äänenvoimakkuutta säädettyä. 

 

Mutta jos kuulon alenema on oikeasti paha niin luujohdekuulokkeet saattavat toimia. Niiden tuottama ääni kulkee kätevästi poskiluun läpi eikä kuuloketta laiteta korvaan. Aftershockz -niminen valmistaja sellaisia ainakin tekee ja itse olen ollut niihin tyytyväinen. Äänenlaadullisesti eivät pärjää lähellekään Sonylle mutta työolosuhteiden vuoksi luujohdemalli on itselle nykyään välttämätön, koska erillinen kuulonsuojaus pitää olla. Luujohteiset siis välittävät äänen vaikka korva itsessään olisi täynnä korvatulppia tai muuta.