Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Datsurge
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

100M laajakaista voimakkaasti hidastunut

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Meillä on käytössä Soneran 100M laajakaista. Speedtestillä on tullut aikaisemminkin mitattua ja luvut oli 98M~ lataus ja noin 9M lähetysnopeus. Aika lähellä, ja nopeaa oli. Höskää käyttää huushollissa tasan kaksi konetta, yksi langattomana ja yksi kaapelilla. Meikän on se kaapelia käyttävä. Tuossa toissapäivänä yhtäkkiä katkesi yhteys, joten sammutin ja käynnistin uudelleen Inteno-modeemin (joka myös tuli Soneralta). Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun moista on käynyt.

 

Outous tässä alkoi kun yhteys taan muodostui. Kaikki on ollut tuskallisen hidasta, Youtube-videot 1080p-laadulla periaatteessa aivan mahdottomia katsoa ja kaikenlainen lataaminen turhanpäiväistä, kestäisi ikuisuuksia. Päätin tehdä Speedtestissä kokeen ja ensimmäinen koe antoi 579 ping ihan Helsingin serveriltä! Lisäksi sekä lataus- että lähetysnopeudet olivat alle 1M kummatkin. Tämäpä hämmästytti, joten sammutin kaiken muun, käynnistin koneen ja modeemin uudelleen ja kokeilin uudelleen.

 

temp.png

Tässä tulos. Eipä ole hirveän vakuuttavaa. Nyt mietin siis onko tää modeemi hajonnut (taas, kun on kaksi kertaa aiemmin pitänyt moinen vaihdattaa Soneralla) vai onko Soneran palveluissa hidastusta? Laskut pitäis olla ihan ajallaan, joten tällainen tökkiminen kairaa kyllä.

2 vastausta
Basara
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Soneralla on eilen ollut ongelmia ainakin tuon DNS:än kanssa. Luulin ensin ongelman olevan omassa reitittemessä, kunnes tutuilla alkoi ilmetä samoja ongelmia. Kannattaa alustavasti koittaa vaihtaa googlen DNS osoitteet (8.8.8.8 ja 8.8.4.4). https://sites.google.com/site/jasunsivu/dns-nimipalvelimet

Itsellä ainakin toimi.

Datsurge
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kokeilin moista, mutta ei tilanne muuttunut yhtään miksikään. Tarkistin varmuuden vuoksi vielä että DNS oli vaihdettu kunnolla´ja restarttasin koneen sekä modeemin. Ei siltikään mitään. Tää menee nyt aika mystiseksi..