Cisco EPC 3928AD siltaavaksi + Apple Time Capsule

  • 10 January 2016
  • 5 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Hei,

 

Talouteen tuli ko. purkki ja tarkoitus olisi tässä muuttohässäkän ohessa alkaa luomaan verkkoja kotiin. :)

 

Ideana olisi sillata Cisco ja hoitaa verkko Apple Time Capsulen kautta - näin olen tehnyt vuosia adsl -puolella ja olen ollut tyytyväinen tähän toimintamalliin. Tässä nyt kaapeli on uusi aihealue itselle ja olettaisin, että tämä Ciscon purkki on asetuksien kautta sillattavissa. Tarviiko muuta ottaa huomioon? "Bridged" -napin jälkeen Ciscon oma verkko täytyy piilottaa, eikö? Vai meneekö se ns. automaattisesti piiloon kun purkki asetetaan tilaan "sillattu"? Muuta huomioitavaa - asetuksia mitä pitää määrittää jos Cisco sillataan?

 

Onko muilla em. kokoonpanoja - Applen purkkeja? Onko tämä ratkaisu teidän mielestä hyvä - olisiko ehdottaa parempi ratkaisu, kuitenkin niin että Time Capsule on hommassa mukana? 

 

Syy, miksi haluaisin hoitaa modeemit noin, on lähinnä se että tykkään Apple -käyttäjänä "Airport -työkalun" kautta nähdä omat wifi-tuotteet fiksusti tunnistettavissa mitkä käyttävät verkkoani. Myös vierasverkon luonti ko. työkalun kautta hoituu näppärästi.

 

Ideoita/ehdotuksia/apuja otetaan vastaan! :)

 

Ps. Olen vielä aika aloittelija näissä verkkoasioissa. Tiedän jotain, paljon on kuitenkin vielä opittavaa - ja varsinkin kaapelimodeemi on itselleni uusi aihealue, joten tästä syystä esitän liudan erilaisia kysymyksiä.


5 kommenttia

Ciscoon en osaa antaa ohjeita, mutta uskoisin molempien toimenpiteiden (siltaus päälle, wlan pois) olevan mahdollista. Timecapsule (tai Airport Extreme) on Applen laitteiden kanssa ehdottmasti paras valinta! Se kun kaiken lisäksi vielä tukee 5 Ghz taajuutta, mikä auttaa esim. kerrostaloissa saavuttamaan huomattavasti paremmin toimivan wlan-verkon.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei micqo ja tervetuloa Klaaniin! Tästä ketjusta löytyisi ohjetta tuohon siltaukseen : 


http://klaani.sonera.fi/t5/Tekninen-keskustelu/epc-3928ad/td-p/106293 ja siellä MiaSL vastaus ja erkkipj vastaus.

Kiitos linkistä! :)

 

Huomasin, että siellä oli aikalailla vastaus kysymykseeni. Viime kerrasta on jo aikaa, mutta uskoisin että siltaus onnistuu asettaa ongelmitta. Täytyykö tässä Ciscon purkissa muita asetuksia ottaa huomioon, kun siltaa vai meneekö ihan "very simple" vaan "bridged enable" ja "wlan off" - ja homma on siinä tämän osilta? 

 

edit…

 

Tuolla luki "Sain eilen otsikon mukaisen uuden kaapelimodeemin ja siltausmahdollisuus päivittyi tänään laitteelle. Muutin tilan "bridged only":ksi ja kaikki meni oikein, laite buuttasi ja siltaus oli valmis."

 

Eli wifi ensin off ja sitten vasta viimeisenä "bridged" koska buutin jälkeen sisäänkirjautuminen ilman resettiä ei onnistu - muistinko oikein? .…ja oliko nyt sitten jotain muuta vielä ruksittavaa? :)

Pääsin nyt vasta testaa yhteyksiä. Harmikseni sain huomata, että modeemin asetuksissa ei ollut "täppää" mistä purkin saa sillattua, eli firmispäivitys pitäisi varmaan saada Soneralta… :smileysad:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@micqo kirjoitti:

Pääsin nyt vasta testaa yhteyksiä. Harmikseni sain huomata, että modeemin asetuksissa ei ollut "täppää" mistä purkin saa sillattua, eli firmispäivitys pitäisi varmaan saada Soneralta… :smileysad:




Sitten pitää ottaa Soneran vikapalveluun yhteyttä, jonka kautta tuo siltaus voidaan tehdä p. 020690101


https://www.sonera.fi/asiakastuki/Ota-yhteytta

Vastaa