Hybridilaajakaista ja WPS

  • 16 September 2018
  • 5 kommenttia
  • 30 katselukertaa

Otin Hybridin tänään käytttöön. Huomasin, että laitteessa on WPS. Olen tähän saakka siirtänyt netin Telia-TV:n digiboksiin kahdella TECHNICOLORin wps purkilla. Pystyykö ton Hybridin parittamaan jotenkin ton kanssa, jolloin pääsisi toisesta purkista eroon?


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Nyt taisi mennä WDS ja WPS sekaisin.

 

WDS, wireless distribution system, tarkoittaa langatonta siltaa.

 

WPS, Wi-Fi protected setup, on tietoturvaltaan kyseenalainen järjestelmä, jolla langattoman lähiverkon asetukset saa tehtyä puoliautomaattisesti.

 

Kaksi Technicolorin purkkia muodostavat keskenään langattoman sillan, WDS. Laitteen asetukset voi tehdä WPS-käytännöllä.

 

Jos nyt haluaisit yhden purkin vähemmän, hybridimodeemin tulisi tukea WDS:ää - ja vieläpä nimenomaisesti Technicolorin toteutusta siitä. Valitettavasti WDS toteutukset ovat kuitenkin pitkälti valmistajakohtaisia, joskus jopa mallisarjakohtaisia.

 

Voit siis kokeilla, mahtaisiko WDS toimia hybridimodeemin ja Technicolorin purkkien välillä. Mutta älä hämmästy äläkä pety, jos ne eivät kerta kaikkiaan vain suostu toimimaan keskenään.

Ok, en tiedä termiä, koneiden kyljessä ja ohjeissa puhutaan WPSsästä. https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/modeemit-ja-reitittimet/Technicolor-TG233-ja-TG234

 

Hybridipurkin kyljessä on tuo sama toiminto/merkkivalo, jotain vartenhan se siinä on. 

Hybridipurkin ohje:

 

Asetuksista ja koneen kyljestäkin löytyi WPS nappi. Technicolor tuntuu parittuvan, merkkivalot sanovat parituksen jälkeen että verkko pystyssä jne, mutta hybridipurkissa ei jää WPS valo palamaan eikä data liiku.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Löytyykö hybridipurkin ohjeista mainita WDS:stä? Jos ei löydy, projekti saattaa olla tuhoon tuomittu.

 

  • Kaksi langatonta tukiasemaa, AP, access point, eivät voi olla yhteydessä keskenään.
  • Kaksi asiakasta, client, eivät voi olla yhteydessä keskenään, poislukien nykylaitteissa harvinainen AdHoc-tila.
  • Tukiasema voi olla yhteydessä asiakkaaseen, AP ↔️ client.
  • Kaksi siltaa voivat olla yhteydessä keskenään, WDS ↔️ WDS.
  • Pelkkä tukiasema, AP, ei voi olla yhteydessä siltaan, WDS.
  • Jos laite toimii kuitenkin yhtä aikaa sekä tukiasema- että silta-tilassa, silloin kykenee olemaan yhteydessä sekä asiakas- että silta-laitteisiin.

Vaikuttaa siltä, että hybridipurkissa ei ole WDS:ää. Kun yrität yhdistää hybridipurkkia Technicoloriin, yrität kytkeä kahta tukiasemaa toisiinsa, mikä ei ole mahdollista.

 

Ohjeen mukaan Technicolorissa on myös "client"-toimintatila. Voit kokeilla sitä.

 

Huomaa, että Technicolorin toimiessa client-tilassa siihen voi todennäköisesti kytkeä vain yhden ainoan laitteen kerrallaan. Mikäli tarvitaan mahdollisuus useiden laitteiden käyttämiseen, käytä projektiin kahta Technicolorin purkkia tai asenna Technicolorin perään reititin.

Vastaa